Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Faris píše:
@CurryLeave aha.. ja ziju s tim, ze max 24 hod a ven!
To je asi spíš taková rutina v porodnicích, ale ono riziko infekce není moc velké a zvyšuje se např. pokud se provádí vnitřní vyšetření. Byla jsem u Apolináře a ani mě extra nepřemlouvali v k vyvolání, řekli, ať si to rozmyslím. U mě tedy malý venku za 88 hodin po odtoku vody, úplně v pořádku. Já tedy pak Hellp syndrom, ale to se neví, čím to bylo.
Tedy ale nechci Tě strašit, to asi nebylo úplně normální takhle dlouho čekat
.
Na druhou stranu ty první tři dny byly v pohodě, nic se nedělo (až na pobyt v nemocnici, to je otrava).Držím palce!
Mě u prvního praskla voda ve středu večer, jeli jsme do porodnice, byla jsem celou dobu na sále, ráno mi nasadili ATB a čekali, celej den nic, pak celou noc nic jen furt ATB a v pátek ráno v 7jsem dostala první tabletku, v 9 druhou, ve 12 ATB, 12:30 Oxytocina 15:08 jsem měla chlapečka u sebe. BuĎ se to rozjede samo, nebo nakonec vyvolají. Ale hlavu vzhůru, oni ho ven dostanou
U druhýho dítěte už to pak šlo všechno samo, rodila jsem naprosto bez zásahů a za 3 hodinky od rupnutí vody bylo vystaráno. Hodně štěstí ať je to už brzo za tebou
@Faris
Jak to dopadlo? Doufám, že jsi už zaneprázdněna miminkem!
@Faris ahoj. Já šla v prvním těhotenství v 36tt na kontrolu a na monitoru byly kontrakce a já nic necítila a sestra i doktorka na mě zírali, pak mi řekli ať se du na hodinu projít po areálu a občerstvit se v cukrárně bylo to v poledne v 13:00 jsem se vrátila. Prý jsem se otevírala nelíbili se ji jaterní testy moje a večer jsem se pozvracela… bolesti až v 6:00 na porodním sále a v 11:53 se Mireček narodil.
Teď čekám Verunku, jsem 35tt takže se už připravuju fizycky i psychicky jelikož se od 30tt otevírám na 3 a tvrdne bříško vectvrek mi bylo řečeno, že mohu rodit už na konci tohoto měsíce.
Rodila jsem prvně 1.7.2015 a měl přijít na konci srpna ![]()
Držím palce ať porodis mě odtekla tenkrát voda když mi dali trichtyr na vyprázdnění předtím než jsem šla na sál a už nastala ta bolest, éter zabral ze všeho nejvíc málem jsem omdlela jak jsem to dejchani přehnala
Hodně štěstí ![]()
Holky já žádné vyvolávačky ( tabletky žádné) nedostala dítě šlo samo jen jsem bolesti ucítila až na sále. Uvidím teď po druhé hrozí mi ale císařský řez je zadečkem na před první šel hlavou. Teď hrozí nohama na před.
Jeee omlouvám se nevšimla jsem si datumu přesně jen rok byl aktuální…ono je to z ledna…tak to už máš prince/ princeznu doma
tak jinak…
Jak to tedy dopadlo? Mě to druhý teď čeká tak uvidím kdy a jak
@CoocaCola Ahoj, uz mame krasneho chlapecka, vcera mu bylo pet mesicu! Narodil se po vyvolavani, vlastne po dvou dnech, co mi praskla voda. Kontrakce jsem zacla vnimat az cca po 17 hodinach po prasknuti vody. Pak me trapily celou noc a druhy den jsem sla ve ctyri na klystyr a k porodu. Jenze to neslo a neslo, takze oxytocin, hruza des bes a pak stejne cisar. Takze jsem „trpela“ 24 hodin. Ale do te doby fakt nic, jenom me furt vodili na monitor a rikali „Ted by vas to melo bolet!“ A ja: No, tohle jsem citila predevcirem v praci, to jsou jako kontrakce..? Aha:)Takze tehotenstvi parada, porod nakonec strasnej diky tomu oxy blbymu a mimino je uplne dokonale dokonaly. V noci spi a pres den se furt smeje:))
@Faris
Gratuluju k chlapečkovi! Užila sis koukám svý, tak hlavně, že to dobře dopadlo.
@Faris gratuluji. Já jdu dneska na kontrolu a to ještě píšu pololetní testy dnes a příští týden. Studuju dálkově a je to i tak dobrý