Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky poraďte, už je to 4 roky co jsem byla těhu s Terezkou. Ve čtvrtek mám jít na druhou kontrolu na gyndu, to budu ve 12.TT a dostanu průkazku. Proběhne poradna - krev, tlak, vážení. A mám si donést moč. Má být ta moč ranní nebo co nejčerstvější?
Myslím si, že ranní, jen si tím nejsem jistá a přijde mi trapas tam volat.
Taky mě čeká ten screening / test v prvním trimestru na genetické vady. To bude z krve a utz? Nebo se mám ještě na něco připravit? Fakt už si to nepamatuju, přijde mi to jako být těhu poprvé.
Jen to
je pořád stejné.
. A když jsme u toho, v kolikátém TT je nelepší 3D utz? S Terezkou jsem šla pozdě, někdy 26 nebo tak a byla tam nacpaná. ![]()
Ahoj, moč určitě ranní a dělali mi UTz a krev mi brali už v 11 týdnu. Zároveň mi dělal i 3D ultrazvuk
.
@vesna tak já jsem byla nedávno a protože jsem šla na 15 hod, tak mi řekli, že moč ranní být nemusí. Hlavně, ať nějakou donesu
A taky mi dělal i 3D automaticky. Ale já jsem šla na krev v 11tt a na utz 13tt, pak to všechno nacpal do toho programu, poměřil děti a měla jsem výsledky.
ja curam v ordinaci, chodim teda rano nebo dopoledne, ale urcite to neni ranni moc. Co ke me chodi PA odpoledne, tak taky nemam moc z rana. Strka se do ni jen PH papirek, tak tam je myslim fuk, jaka moc to je.
pokud dr. dela NT screening, tak ti ho asi udela, pokud ne, tak se posila jinam a na to mi uz prijde trochu pozde. Treba moje ceska doktorka na nej ani neposilala ![]()
Já myslela, že 3D je až tak kolem 16.TT
týý jo. Mně právě spojí tu krev a testy na tenhle týden. A jdu až ve dvě odpoledne, takže proto řeším tu krev.
Ale jestli bude už i 3D tak to jsem na toho prďolku malýho zvědavá. Minulý týden mi dělali sono ledvin tak jsem si zkontrolovala jestli mimísek je na svém místě.
A buď mi mával nebo vyhrožoval, ale měl zvednutou levou ruku.
Uvidíme, co ukáže 3D a hlavně, jestli bude zase kávové zrno. ![]()
@Marruš Stejně mi to přijde brzo.Já chtěla jít v 25.týdnu a doktorka mi řekla,že se chodí až ve 30,že by tam bylo prd vidět
@suik píše:Četla jsem, že se dá tenhle test spojit s krví ve 12.TT, myslíš, že je to pozdě?
ja curam v ordinaci, chodim teda rano nebo dopoledne, ale urcite to neni ranni moc. Co ke me chodi PA odpoledne, tak taky nemam moc z rana. Strka se do ni jen PH papirek, tak tam je myslim fuk, jaka moc to je.pokud dr. dela NT screening, tak ti ho asi udela, pokud ne, tak se posila jinam a na to mi uz prijde trochu pozde. Treba moje ceska doktorka na nej ani neposilala
Mě brali krev ráno, protože jsem musela být na lačno
. A 3D u nás dělá pokaždý. Myslela jsem si že je to normální, ale asi teda ne ![]()
@Marruš jéjééj gratuluju k dvojčátkům, je to úžasný Hlavně hodně zdravíčka
@muffinka89 no, když jsem šla na to měření (kvůli NT screeningu), tak to měřil na normálním utz a pak to přepnul na 3D. Prý ať kouknu ![]()
@angellik23 díky s tím 3D. Jsem si teď chvíli připadala jako blbec
Ale krev na lačno mi nebrali. Prý jsem se mohla normálně najíst. No, já mám gyndu před barákem, tak jsem se najedla až pak ![]()