Kontrola dechu u dospělého

6131
1.12.20 21:29

kontrola dechu u dospělého

Ahoj,

manžel má dlouhodobě problémy se spánkem. Uprostřed noci se budí a nemůže už usnout. Je unavený, buší mu občas srdce apod. Obvodní lékař mu doporučil pořídit přístroj na kontrolu dechu ve spánku. Prý se někdy stává, že člověk s těmito problémy na chvíli přestane dýchat, to mu pak narušuje spánek. Nevíte, o jaký přístroj by se mohlo jednat? Snad nějaké hodinky? Máte někdo podobné zkušenosti, popř. doporučení, co vyzkoušet? Bylinkové čaje pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56505
1.12.20 21:32

Není lepší se objednat do spánkové laboratoře? Tam doporučí vhodný typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
1.12.20 21:43

Já bych jako první si nechala dát žádanku na kontrolu do spánkové laboratoře.
U dospělých se tomu říká spánková apnoe. A je na to takováto maska https://www.szo.cz/…e-pristroje/?…
Ale nejdřív bych oběhla další kolečka doktorů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.12.20 21:55

U mého muže jsem si všimla právě zástav dechu. První co nás napadlo bylo jít k obvoďákovi, ten ho poslal na plicní a ty do spánkové laboratoře. Nakonec mu zjistili těžký syndrom spánkové apnoe a dostal dýchací přístroj. Ten co má můj manžel vypadá podobně jako v nemocnici. Stojí u postele a na něj je napojená maska, kterou si nasadí a ta mu pomáhá dýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
2.12.20 22:31
@Netopirek píše:
Já bych jako první si nechala dát žádanku na kontrolu do spánkové laboratoře.
U dospělých se tomu říká spánková apnoe. A je na to takováto maska https://www.szo.cz/…e-pristroje/?…
Ale nejdřív bych oběhla další kolečka doktorů

Děkuji. Ano, u obvodního byl, zítra jde na plicní, pak na kardiologii. O laboratoři jsem mu také říkala, ale zatím o tom nechce ani slyšet :roll:
Snad bude vše v pořádku. Myslím, že by u něj mohlo jít i o tetanii. Často ho budí ze spaní i křeče a trnou mu ruce. Obvoďák mu napsal Magnosolv. Manžel má fyzicky náročnou a stresovou práci. Je mi líto, že se ani pořádně nevyspí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
2.12.20 22:32

@Danka.12

Děkuji. Uvidíme, jak to dopadne u manžela. Na plicní jde zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí