Kontrola na neschopence - vaše zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@UŽIVATELKA32 píše:
@Emilie ty jo, drsné, překvapuje mě, že ty musíš přijmout nový mzdový výměr - nižší mzdu, to se mi nějak nezdá
Problém je v tom, že pokud je mzda stanovena ve smlouvě, hýbat se s ní může jen pokud s tím souhlasí obě strany. Pokud se smlouva odkazuje na mzdový výměr - může zaměstnanec jen držet ústa a krok. Pokud se mu to nelíbí - musí nesouhlasit jen tím, že podá výpověď. Zaměstnavatel jen nesmí jít pod výši minimální mzdy. Mám potvrzeno od inspektorátu práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie já si zas říkám, aby mi schválně na truc, když budu dělat, jakože problémy, tu pozici znovu nevytvořili
na ty 4,5 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@UŽIVATELKA32 Vědí, že jsi zase těhotná? Pokud ne, tak to nikde neříkej - nech si pro sebe moment překvapení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie to je dobré, já mám taky jen mzdový výměr. Mám smlouvu na neurčito, pracuji již 11let, a každý rok se mi zvedal plat, ale vždy jsem dostala do ruky jen mzdový výměr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie píše:
Problém je v tom, že pokud je mzda stanovena ve smlouvě, hýbat se s ní může jen pokud s tím souhlasí obě strany. Pokud se smlouva odkazuje na mzdový výměr - může zaměstnanec jen držet ústa a krok. Pokud se mu to nelíbí - musí nesouhlasit jen tím, že podá výpověď. Zaměstnavatel jen nesmí jít pod výši minimální mzdy. Mám potvrzeno od inspektorátu práce.
No, tohle tak úplně pravda není, jednak nesmí jít nikoliv pod minimální mzdy, ale pod zaručenou mzdu, která se odvíjí podle druhu práce a za druhé nesmí dát výrazně menší mzdu než co mají ostatní zaměstnanci na srovnatelných pozicích…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JLP já myslím, že největší moment překvapení by byl, kdybych tam teď po těch letech nakráčela, bez ohlášení, v den nástupu - TAK TADY MĚ MÁTE,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a jak to tedy je, když pracuji ve fabrice, umístění pro těhotné žádné. V pracovní smlouvě máme, že pokud dostaneme 3 vytýkací dopisy, máme vyhazov. Když mi ty vytýkací dopisy dají v těhotenství, mohou mě tedy vyhodit, nebo ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@UŽIVATELKA32 Ale přesně to udělej
To má v plánu moje kolegyně, se kterou vypekli u předchozího zaměstnavatele - teď je zase v jináči a končí jí rodičovská
My ji brali jako maminu na rodičovské, protože je ve svém oboru fakt dobrá… A počítáme s ní i dále…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tanule23 pokud pro tebe nemají místo, pak jdeš na překážky. Jako těhotnou tě vyhodit jen tak nemůžou. A na překážkách ti nemají za co dávat napomenutí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, já mám z toho takovýho nerva. Asi udělám to, že tam před koncem té jejich lhůty, co mi dali zavolám a řeknu jim, jak se věci mají. Řeknu jim na rovinu, že mi končí rodičák a že jsem těhotná a jak je to s tou mojí pozicí a že jestli ji pro mě nemají, tak že to vidím tak, že zůstanu doma do té mateřské. Bude to zajímavé, je to veliká firma a mají své lidi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tanule23 píše:
@terinka4444 No, já mám podobnou práci(ve fabrice) a když naposledy chtěla kolegyně přeřadit na práci pro těhotné, tak jí řekli že má smůlu. Ona si to chtěla vybojovat, tak řekla, že ze zákona musí a v práci se jí vysmáli a řekli, že jestli chce mít práci dál, tak má jít na nemocenskou, jinak končí. V těhle firmách si na zákony nikdo nehraje.
Mě jednou vedoucí do očí řekl, že zákony jsou pro zaměstnavatele, ne pro nás, za branou čeká dalších 30 na mé místo…
Právě. To si těhotná musí sakra rozmyslet, jestli o to bude usilovat ![]()
- Citovat
- Upravit
@JLP No, ale pokud mi místo najdou a pak mi dají 3 vytýkací dopisy, tak mě můžou vyhodit ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, tohle tak úplně pravda není, jednak nesmí jít nikoliv pod minimální mzdy, ale pod zaručenou mzdu, která se odvíjí podle druhu práce a za druhé nesmí dát výrazně menší mzdu než co mají ostatní zaměstnanci na srovnatelných pozicích…
Buď jak buď, nechtěli mě tam a cpát se zpět tím, že se budu soudit, posílat na ně kontroly nebo něco, myslím, že by si našli jiné cestičky, jak mě vyštípat. Mylím si, že jsem jako tele na porážku nešla a neodešla, hádali jsme se moc a moc, sháněla jsem informace, kde jsem mohla, co můžu dělat, na co mám nárok, a co ne… Zpětně to fakt beru jako že prostě měla přijít změna. A že nelituju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RadkaCh Hodně lidí tohle nechápe. U nás když si vedení usmyslí, tak ženskou vyhodí za 3 dny (3 vytýkací dopisy) i se smlouvou na neurčito a nedovolá se nikdo nikoho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit