Kontrola na neschopence - vaše zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4566
6.3.14 15:16

Ja se nedivim ani nefnukam vím jak to chodi a pokud ma člověk známe dr není problém delat všechno jako by neschopenka nebyla. Myslím ze je lepši mit klid než se hadat a stresovat se s firmou. ma pracuju a neschopenku zatím neplánuji

Příspěvek upraven 06.03.14 v 15:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
6.3.14 15:16

@terinka4444 A jak je to v případě, že mě přeřadí na jinou práci a dostanu 3 vytýkací dopisy. To mě ani tak nemůžou vyhodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
6.3.14 15:19

@terinka4444 Jen pro Tvou informaci, u nás, když se člověka chtějí zbavit, dají vytýkací dopis i za to, co ten člověk neudělal. Nebo schválně dají takovou práci, jakou ten člověk nedělal, nevysvětlí a dají dopis. To jsou praktiky u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101959
6.3.14 15:22

@Tanule23 No a proč by to nedělali, když se ten člověk písemně neohradí, že je neoprávněný. Jo, je to každého věc, zda se bránit bude nebo ne, já bych se prostě bránila, i za cenu toho, že pak půjdu jinam, pod takovým zaměstnavatelem nemám zájem pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
6.3.14 15:24
@Tanule23 píše:
@terinka4444 Jen pro Tvou informaci, u nás, když se člověka chtějí zbavit, dají vytýkací dopis i za to, co ten člověk neudělal. Nebo schválně dají takovou práci, jakou ten člověk nedělal, nevysvětlí a dají dopis. To jsou praktiky u nás.

To jsou praktiky všech velkých firem a lidi drží radši pusu protoze nemají šanci kdo nezazil…
Myslím ze jine menšiny podvádí a vysávaji ststu daleko vic nez maminka na neschopence kterou má neoprávněne :nevim:

Příspěvek upraven 06.03.14 v 15:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
6.3.14 15:24

@j.a.n.i1 Já bych taky ráda jinam. Opravdu. Ale u nás není kam. Přítel měl problém sehnat práci(má školu, umí jazyky, pracoval v zahraničí) a dělal dlouho podřadnou práci, než se našlo něco ucházejícího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
6.3.14 15:25
@Tanule23 píše:

bože 8o to je teda děs, tam bych teda nepracovala :cert:

• Citovat
  • Upravit
1910
6.3.14 15:26

@Silwinka87 Nemám moc na výběr, navíc, platí dobře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
6.3.14 15:26
@Tanule23 píše:
@terinka4444 A jak je to v případě, že mě přeřadí na jinou práci a dostanu 3 vytýkací dopisy. To mě ani tak nemůžou vyhodit?

Převést na jinou práci tě ale taky nemůžou jen tak.

Vím, jak to chodí ve velkých firmách a jaký bývá nátlak na lidi. Ale mnoho toho, co si ve firmách dovolí, pramení právě z neznalosti zaměstnanců a z toho, že jim to prostě umožní, aby s nimi zaměstnavatel zacházel nezákonně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
6.3.14 15:28
@Tanule23 píše:
@Silwinka87 Nemám moc na výběr, navíc, platí dobře :nevim:

jako chápu, ale co tu čtu, tak to je opravdu hnus :zed:

• Citovat
  • Upravit
1910
6.3.14 15:28

@Silwinka87 Když si jednou umínili, že se mě zbaví, tak to byl horor. Do měsíce jsem zhubla 10 kg, v práci sevřený žaludek, v noci jsem nemohla spát. Tehdy jsem dokonce psala na pobočku, která u nás všechny řídí. Přišlo mi, že vše prošetřili a nenašli chybu, takže pokud mám psychický problém, mohu dát okamžitou výpověď. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
6.3.14 15:30

@katscha Já studuji veřejnou správu, takže v zákonech se orientuji celkem dobře. Ovšem u nás v práci mi to zatím jen škodí. Doufám, že časem změním práci… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
6.3.14 15:31

Dají vytýkací dopis za něco, co člověk neudělal a on se nebrání? To znamipulují i svědky a důkazy? Tak to je i pro mě novinka…

Mně se strašně nelíbí, jak je zacházeno s matkami, které se chtějí vracet do zaměstnání po RD. S tím by se mělo něco udělat celorepublikově. Na druhou stranu bych se ale snažila, abychom my, mamky, nešly tolik takovým zaměstnavatelům na ruku a nechávaly, aby jim všechno prošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
6.3.14 15:35

@katscha Výše už jsem psala, že nedávno se jim podařilo vyhodit jednu paní, pracovala tam snad 10-15 let a zbavili se jí za 3 dny. Říkala, že to řešila na pracáku, i na personálním, ale prý to nikdo vůbec neřešil. Na personálním si jen zavolali vedoucího, ten řekl svou verzi a bylo hotovo. Já jsem u toho nebyla, tak nevím jestli se ptali i ostatních zaměstnanců. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
6.3.14 15:36

@katscha Navíc, my jsme jen dělníci. Vyměnit nás není žádný problém. Na to není třeba vzdělání, zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat