Kontrola v insolvenčním rejstříku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zkus kouknout přímo v insolvenčním rejstříku jestli ho tam najdeš. Tam je k tomu dost informací.
https://isir.justice.cz/…mon/index.do
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel nevím co to znamená, ale zkus se podívat na http://insolvencni-zakon.justice.cz/
Je tam toho o insolvenci docela hodně. V insolvenčním rejstříku není každý podnikatel, vždy je k tomu nějaký důvod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš registrem dlužníků na mysli CERD, tak si o tom můžeš počíst ve Wikipedii - zkopíruju jen kousky:
Centrální registr dlužníků České republiky, obvykle označovaný jen jako Centrální registr dlužníků či CERD, je projekt soukromého informačního systému… Projekt je obviňován ze systematického využívání klamavých praktik, žádné významnější finanční instituce s ním nespolupracují a jím za poplatek vydaná potvrzení o bezdlužnosti nejsou finančními institucemi uznávána..... Projekt využívá zdání oficiality a serióznosti a systematicky zneužívá i názvy internetových domén budící dojem, že patří seriózním institucím. Státní instituce se od něj distancují, žádné významnější finanční instituce s ním nespolupracují, jím za poplatek vydaná potvrzení o bezdlužnosti nejsou uznávána a projekt je kritizován pro nekalé obchodní praktiky, zejména klamání spotřebitelů.
prostě švindl ![]()
Pokud jsi ho našla jinde, tak napiš, kde přesně. A případně se můžete obrátit přímo na ten registr, který ho vede s žádostí o vysvětlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Knihomys,ano nasla jsem ho v Centralnim registru dluzniku Ceske republiky.Takze tomu nemam nebo nemusim verit?
Jinak dekuji Magratce a Alefka za odpoved
.
- Citovat
- Upravit
Na CERD už si měli naši zákonodárci posvítit nějakým paragrafem, nejlépe trestním. Když už chceš někde pátrat, tak v BRKI, NRKI nebo Solusu. Ale správně si tam smí o výpis požádat pouze „držitel“ konkrétního RČ nebo jeho zákonný zástupce. A samozřejmě banky a finanční společnosti k tomu oprávněné, s informovaným souhlasem držitele RČ.
Anonymní píše:
Knihomys,ano nasla jsem ho v Centralnim registru dluzniku Ceske republiky.Takze tomu nemam nebo nemusim verit?
Jinak dekuji Magratce a Alefka za odpoved.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Jinak dekuji Magratce a Alefka za odpoved.
Osobně CERD nepovažuji za věrohodný zdroj informací, spíš naopak, takže bych tomu moc význam nepřikládala.
Kdyby chtěl bratr pro klid duše zkontrolovat, jestli někde „nevisí“, tak se přidávám k magratce a Hátě - insolvenční rejstřík, BRKI a NRKI .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem se registroval jako odběratel informací z CERD. Ono neuškodí být informován. Tu registraci mám víc jak rok… A informace, co mně chodí, považuju, no řekněme… za zajímavé. Ale o tom už se psalo přede mnou.
Jinak podstatný přehled o finanční situaci osoby se získá z těch tří zmiňovaných registrů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj devcata,tema je velmi osobni,omlouvam se za anonym.Dnes jsem nasla sveho bratra v registru dluzniku a u jeho jmena je veta Kontrola v insolvenčním rejstříku.Muzete mi prosim vysvetlit co to znamena??Dale pak pokud bratr nema zadny dluh [jak nam tvrdi],proc je vubec v tom registru dluzniku??To tam je kazdy podnikatel,kazdy OSVC,i kdyz nema zadny dluh nikde?Vubec se v tom nevyznam a dekuji za kazdou odpoved.