Kontrola v těhotenské poradně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
10.2.15 10:46
@Verun83 píše:
To ma kazda dr jina. Ja chodim 1×za mesic, ale priplacim si. Nekdo psal, ze jsou snad pojistovnou placeny jen 3 ultrazvuky behem tehu.

Ale kontrola v těhotenské poradně neznamená UTZ! Moje dr. třeba v ordinaci ultrazvuk nemá, ale v poradně se kontroluje váha, moč, tlak, odebírá se krev (kvůli glykemii, krevní skupině, potažmo protilátkám, pohlavním chorobám eventuálně dalším onemocněním typu toxoplazmóza, krevnímu obrazu) + pokec s doktorkou, jak se člověk cítí, zda nejsou nějaké problémy, dle doktora i vnitřní vyšetření apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
10.2.15 10:53
@Svistice píše:
Ale kontrola v těhotenské poradně neznamená UTZ! Moje dr. třeba v ordinaci ultrazvuk nemá, ale v poradně se kontroluje váha, moč, tlak, odebírá se krev (kvůli glykemii, krevní skupině, potažmo protilátkám, pohlavním chorobám eventuálně dalším onemocněním typu toxoplazmóza, krevnímu obrazu) + pokec s doktorkou, jak se člověk cítí, zda nejsou nějaké problémy, dle doktora i vnitřní vyšetření apod.

se nevztekej. Boze, ja mam pri kazde kontrole ultrazvuk. Krev mi brali v laboratori. A takhle na zacatku mi zadna vnitrni vysetreni nikdy nedelala.
Tak jestli se zakladatelce neco nezda, ma se zeptat primo svy dr., je jasny, ze tady ji kazda napise neco jinyho.

• Citovat
  • Upravit
25218
10.2.15 10:54
@ajunka12 píše:
JJ ptala se mě a já řekla že na ten screening půjdu.

Tak jestli jsi byla v 6+4, tak už si tě měla objednat na 10.tt, nebo ti říct, že se máš někam objednat na odběr krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
10.2.15 10:56
@Aries6 píše:
Tak jestli jsi byla v 6+4, tak už si tě měla objednat na 10.tt, nebo ti říct, že se máš někam objednat na odběr krve.

Na krvy už jsem byla. Jen mě zarazilo, že mě neobjednala na další kontrolu. Nechci nic podcenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.2.15 10:56

@Verun83 Se nevztekám. :lol: Já jen, že z tvého příspěvku mi vyplynulo, že poradna je kvůli ultrazvukům, tak aby to tazatelku nezmátlo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
10.2.15 10:58
@ajunka12 píše:
Na krvy už jsem byla. Jen mě zarazilo, že mě neobjednala na další kontrolu. Nechci nic podcenit.

Zavolej si na gyn a zeptej se, kdy mas znova prijit. Je divny, ze te neobjednala.

• Citovat
  • Upravit
25218
10.2.15 11:00

@ajunka12 Už si byla, to je zase nějak brzo, ne? A to byla krev k tomu screeningu, nebo jen potvrzení těhotenství.
ZAvolej, každý má ty postupy trochu jiný, ale tohle je divný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
10.2.15 11:01
@Verun83 píše:
Zavolej si na gyn a zeptej se, kdy mas znova prijit. Je divny, ze te neobjednala.

Právě že mě je to taky divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
10.2.15 11:02
@Aries6 píše:
@ajunka12 Už si byla, to je zase nějak brzo, ne? A to byla krev k tomu screeningu, nebo jen potvrzení těhotenství.
ZAvolej, každý má ty postupy trochu jiný, ale tohle je divný :think:

Ne to nebylo k tomu screeningu. To byl krevní obraz atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
10.2.15 11:06

@ajunka12 Jo, zavolej si tam. V prvnich cca 5-6 mesicich tehotenstvi se chodi k dr na kontrolu cca jednou za 4 tydny - jak psaly holky, kontrola moci, tlaku, vaha, pokec s dr, jestli je vsechno OK. Ty screeningy jsou mimo tyto kontroly, pokud na ne chodis jinam. Nehlede na to, ze by ti priste uz mela vystavit tehotensky prukaz. U moji dr. sestricka pri vystaveni prukazky rovnou naplanuje vsechny navstevy az do 36tt, kdy je pak pacientka predana k peci do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
10.2.15 11:10
@krokodylka píše:
@ajunka12 Jo, zavolej si tam. V prvnich cca 5-6 mesicich tehotenstvi se chodi k dr na kontrolu cca jednou za 4 tydny - jak psaly holky, kontrola moci, tlaku, vaha, pokec s dr, jestli je vsechno OK. Ty screeningy jsou mimo tyto kontroly, pokud na ne chodis jinam. Nehlede na to, ze by ti priste uz mela vystavit tehotensky prukaz. U moji dr. sestricka pri vystaveni prukazky rovnou naplanuje vsechny navstevy az do 36tt, kdy je pak pacientka predana k peci do porodnice.

Dobře, děkuji vám za rady. Moc se omlouvám, jestli to byl blbý dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
10.2.15 11:13
@ajunka12 píše:
Ne to nebylo k tomu screeningu. To byl krevní obraz atd.

A ty máš nějaký problémy? Co vím, tak krevní testy se dělají až ve 30.tt (no a v 16.tt na tripple testy, když je doktor dělá), pokud se nic neděje a nejsou problémy. To je zase divný, neobjedná si tě, nikam tě nepošle, ale krev už brala… ale každý má holt jiné postupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.2.15 11:20

@Aries6 Mě dělala krevní obraz hned na začátku (spolu s tím cukrem, krevní skupinou a vším okolo) - spousta ženských má nedostatek železa a ani o tom neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
10.2.15 11:21

@Svistice Ahaaa, to slyším poprvý. Já mám dost pečlivou doktorku, ale tohle nedělají. Až v tom 30.tt a tam jsem u obou samozřejmě nedostatek železa taky měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
10.2.15 11:28

@ajunka12 nevím jak je to jinde, ale mě vždy brali krev v 8-10tt na krevní obraz, skupinu, protilátky, žloutenku, hiv. Myslím že jsou tyto odběry povinné. Tak to je asi to na čem jsi byla i ty. Já chodím na kontrolu po 6ti týdnech, ale běžné je chodit po čtyřech týdnech.
Ke gynekologovi si zavolej, kdy máš dojít na kontrolu, asi na to zapomněl. Nevím v kolikátém jsi týdnu ale raději si to vyřeš už teď aby sis případně mohla zajít pro žádanku na prvotrimestrální screening, a stihla se objednat, a to nejlíp tak 14dní předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí