Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, máte zkušenosti s tímto čajem?? Četla jsme, že je vhodný po potratu, že podporuje růst děložní sliznice ![]()
Mě byl zase doporučen při problémech s nedostavením se menstruace. Ale ještě jsem ho nezkoušela, ale pokud je pravda, že mi upraví cyklus, tak si ho půjdu koupit
Kamaradka ho pila kdyz se snazili o miminko, asi tri roky se jim nedarilo tak si ho koupila a asi po mesici a pul otehotnela, zda to bylo tim cajem tezko rict, ted ma mala 2roky a uz se trictvrte roku snazi o sourozence a nic, caj pije sem tam protoze po trech dnech piti zacina spinit a drzi ji to treba i 14dni pak ma par dni pauzu a zase menstruaci! Asi zalezi jak na koho bude pusobit! ![]()
@petulilinka111 kamaradce poprve opravdu cyklus upravil, podruhe bohuzel uz nepasuje!
Já si ho koupila s tím, že jsem doufala, že mi uleví od PMS, pila jsem ho asi 2 - 3 měsíce (zpočátku fakt pravidelně, potom už jsem to trošku flákala) a rozhodil se mi cyklus. Měla jsem ho pravidelný, po kontryheli se mi to zas všechno rozházelo…nevím, jestli to je tím, ale myslím si, že ano.
Ruka se ze je na růst sliznice a upravu cyklu. Ale pit od 1.dne cyklu do ovulace. Když uz nic, tak mě aspon chutnal ![]()
Opravdu funguje na nárůst děložní sliznice. Takže pro ty, které ji mají málo.
Nedoporučuje se ženám, které mají velké krvácení.
Pokud jde o pravidelný cyklus, tak se prý nesmí pít pořád, ale začít deset dní předtím, než má začít menstruace a v 1. den menstruace přestat pít. Takhle mi to radila kamarádka, co tomu rozumí. Snad si to pamatuju správně.
My se právě snažime o miminko. Vždycky jsem měla menstruaci na den přesně, ale najednou jsem jí přestala dostávat, takže ani nevím, kdy mám ovulaci.
Ahoj. Ano, kontryhel podporuje růst děložní sliznice, takže se doporučuje pít zejména právě po potratu, nebo po revizi dělohy apod. Vliv na cyklus jako takový by mít neměl. Má se pít jen tři cykly za sebou, pak je vhodné udělat 1-2 cykly pauzu, pak se pití může opakovat.
Ovšem má za účinek také stahy hladkého svalstva, tedy i děložního, což při snažení se o otěhotnění není vhodné, takže se pije od 1. DC do ovulace, pak už by působil kontraproduktivně, když se vajíčko snaží ve sliznici spíš uchytit.
Jinak pije se 2× denně, vždy čerstvě připravený, horký, louhovat 10 minut.
@Denissssek píše:
Děkuji, zítra si pro něj zajedu
Pokud bude na výběr, je lepší koupit si sypaný a dávat 2 lžičky na hrnek, než porcovaný.
@Denissssek jsem temer mesic po potratu a cajik popijim, kazdy den si dam jeden az dva salky, zalezi jak jsem doma. Pit ho prestanu 14 dni pote, co se dostavi prvni porevizni mesicky. A pak budu pokracovat, tak jak se tu pise, od 1DC cca 14 dni. Jinak caj jako takovy mi chutna, obecne mam strasne rada bylinkove caje ![]()
Ja ho pila po revizi do prvni MS a pak jsem hned otěhotněla. Doktorka mi rikala, ze ma i výborný protizanetlivy ucinky.