Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Mně ten dotaz přijde padly na hlavu. V Itálii kolabuje zdravotní systém, a to mají jen 10 tis nakažených, vláda se snaží zpomalit šíření a vy přemýšlíte, že půjde do akvace? To fakt není sezónní chripka.
U některých lidí jako kdyby úplně vyplo nějaké kritické myšlení a pokud něco nemají přímo zakázané od vlády, tak nedokáží zhodnotit rizika a nějak se rozhodnout v zájmu celku a stále jedou v režimu, že se jakože nic neděje, jakože se jich to netýká. Dneska jsem měla jít do kina na premiéru s tvůrci filmu, samozřejmé zrušené. A víte co? Začínám se zamýšlet, že není nutné teď někam trajdat, kam vyloženě nepotřebuju. A to jsem společenský člověk, chodím pravidelně cvičit, do kina… Takže to v nejbližších týdnech vidím na chození do práce, max. do obchodu, se psem a domů. Zrušila jsem kvůli tomu i oslavu kulatin pro přátele. Myslím, že za 3 týdny budeme překvapeni tím nárůstem počtu nakažených. Stačí si uvědomit, že nakažený taxikář jezdil už s příznaky a vezl asi 90 lidí. Na to nemusíte mít školy, aby Vám mohl být jasné, že tady už jde do tuhého. Takže opravdu by se měl každý zamyslet a na určitý čas změnit svůj způsob navyklého chování. Naštěstí je venku už teplo a začíná být hezky, tak můžeme chodit do přírody…
@drewlet píše:
ZOO jsou otevřené, tam sem se ještě jít dá.
Většinou zavírají jen vnitřní expozice. To je v pohodě, chodit po ZOO je jako normálně na ulici.
@Persefona píše:
U některých lidí jako kdyby úplně vyplo nějaké kritické myšlení a pokud něco nemají přímo zakázané od vlády, tak nedokáží zhodnotit rizika a nějak se rozhodnout v zájmu celku a stále jedou v režimu, že se jakože nic neděje, jakože se jich to netýká. Dneska jsem měla jít do kina na premiéru s tvůrci filmu, samozřejmé zrušené. A víte co? Začínám se zamýšlet, že není nutné teď někam trajdat, kam vyloženě nepotřebuju. A to jsem společenský člověk, chodím pravidelně cvičit, do kina… Takže to v nejbližších týdnech vidím na chození do práce, max. do obchodu, se psem a domů. Zrušila jsem kvůli tomu i oslavu kulatin pro přátele. Myslím, že za 3 týdny budeme překvapeni tím nárůstem počtu nakažených. Stačí si uvědomit, že nakažený taxikář jezdil už s příznaky a vezl asi 90 lidí. Na to nemusíte mít školy, aby Vám mohl být jasné, že tady už jde do tuhého. Takže opravdu by se měl každý zamyslet a na určitý čas změnit svůj způsob navyklého chování. Naštěstí je venku už teplo a začíná být hezky, tak můžeme chodit do přírody…
Úplně souhlasím.. Lidi se chovají jakoby nic, nechtěj, aby jim to narušilo život atd.. však je to jen chřipka
.. Taky to říkám celý den, do 3 týdnů se tito lidé budou velice nepěkně divit, až ty čísla budou růst a bude to horší.. pak se možná přestanoj smát a trávit volný čas jen po obchodech a všude možně kde js plno lidí.. Pracuji v obchodě a je to hnus, jak ty lidi to vůbec nezajímá.. Snažíme se o minimum blízkého kontaktu a oni vám lezou přímo do pusy, protože jstd prodavačka a musíte je obsluhovat, kašlou na nás, prskaj hrůza.. my se jen strachujem, kdy přijde někdo nakažený
Řešili jsme stejný problém a nakonec jsme se rozhodli nejet. Za riziko nákazy to nestojí.