Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Nechala bych tohle rozhodnuti na ni. Pokud ona chce, navstevovala bych. Moje babicka s dedou tez tvrdi, ze radsi riskovat nakazu covidem, nez se nevidat s blizkymi, ze svoje si vlastne odzili a davaji prednost co nejnormalnejsimu zivotu a kontaktu s prateli a rodinou, i za cenu onemocneni a pripadne smrti, nez zit dele a uplne odriznuti, ze to pak o nicem neni.
@Adelka951 píše:
Ano, babicku (87) pravidelne navstevujeme, vzdy bez rousky. Pro ni by bylo 1000× horsi, kdxby jsme nepřijeli, nez kdyby chytla koronavirus. Ona sama rika, ze na neco se umtit musi. Ona navíc nevysedava cele dny doma, ale chodi za kamarádkami, na výstavy nebo do kina. Take se jezdi cele léto koupat k rybniku.
Opravdu palec nahoru pro tvou babičku
![]()
Babička má 87 a trpí samotou. Navštívili jsme ji s dětmi před začátkem školního roku ještě bez roušky. Teď už jen s rouškou a budeme spíš na zahradě. Ach jo, ať už je to za námi. Stejně tak se stavím k našim, též mají roky a zdravotní problémy. Nesnesla bych pocit, že jsem je nakazila, to by mě položilo, kdyby se jim něco stalo. Koronavirus teď nezabíjí jak na jaře, ale to se změní, až poklesne míra UV záření, co desinfikuje vzduch a pomnoží se viry. Lidi budou oslabení, míň světla i vitamínů. Hůř ještě teprve bude. Proto navštěvovat raději teď než na podzim a v zimě.
Plánuju jednu takovou seniorku v neděli navštívit. Nebudeme se objímat, ale v rouškách tam nebudeme. Už se na nás těší. S příznaky virózy bychom tam nejeli.
Dědeček je v domě s pečovatelskou službou, pravidelně jej chodí navštívit rodina s rouškama. Dezinfekci mají hned u vchodu, podepisuje se čestné prohlášení ( i když co si budem, jak já můžu 100% vědět, že sem někoho nepotkala ) Pro babičky a dědečky je to snazší zvládat s naší přítomností ![]()
Omlouvám se za Anonym, chodí sem i mamka a nechci aby věděla. Určitě jeďte, já nejsem senior ale jsem na rizikovém těhotenstvi a můj tátu šíleně covid pohltil všeho se boji, a za mnou od té doby byli jednou (a to když jsme ležela v nemocnici) přijel ve dvou rouskach a rukavicích a to už máma zavelela, že proste za mnou jedou a on ze se boji aby mě náhodou nenakazil
Přitom manžel normálně chodi do prace a mezi lidi. A vím jak to působí u mě na psychiku že nevídam naše a na to jak to musí působit ještě na starší lidi..