Koronavirus - být zavřený s dětmi doma?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11923
21.3.20 15:31
@Čtyřlístek2 píše:
@Šáruší a to sis vymyslela kde že někdo jezdí na odrážedle a chodí po městě s kočárem? Nevidím žádný takový příspěvek. Chodíme do lesa a chodit budeme. Pořád tu budou lidi co to budou podceňovat a pak lidi jako ty - co budou hysterčit a dramatizovat a ignorovat realitu.

nevymyslelastránka pět, příspěvek ze 12:34 My ven s dcerou chodíme 2.5 roku, má roušku, jede na odrazedle, bydlíme v širším centru Prahy, vyhýbám se davum, lidem, je to blbý, ale mezi baráky je největší klid…tak k čemu je omezený volný pohyb osob, tohle je jako nezbytný pohyb osob? Já neignoruju realitu, bohužel, realita nás doběhla tvrdě celkem, oba máme znemožněnou práci třeba. Všechno respektujeme, v pořádku, je to nutnost, držíme. Ale tímhle co lidi předvádí se to bude jen prodlužovat. Vidím to i kolem sebe, lidi prostě venku na procházkách s kočárama, ne v lese, ale na chodnících. Takže mi neříkej, že dramatizuju. Je omezený volný pohyb osob, vyjma nutných věcí na nezbytně dlouho dobu. Nikdo nemluví o lese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
21.3.20 15:38
@Čtyřlístek2 píše:
@Šáruší a? jakože tím že nepřečetli ten zákon celý v telce tak jeho polovina neplatí? Nechápu o co ti jde? To se tak strašně bojíš že chceš všechny donutit aby se nešli projít do lesa a nějak tě nenakazili? Tak seď doma ty a nic nechytneš. Nechápu tvoji snahu to prostě zveličit za každou cenu, dáno je co je psáno, i kdyby v televizi skákali po hlavě.

je omezenj volnej pohyb osob, tečka. Já nemluvím o lese, a ani jsem o lese nemluvila. Co je psáno, to je dáno, a je psáno, že je omezen volný pohyb osob. Jde mi přesně o to, že čím méně budou lidé dodržovat zákazy, čím více si to budou přizpůsobovat, tím déle budou ony zákazy trvat, a klidně přijdou ještě v tvrdší verzi. Tím déle na tom budou bytí ti, kteří nemohou ani do práce třeba. Takže mě to fakt točí, nikoliv člověk v lese. Ovšem nejde o lidi v lese, jde o lidi procházející se po městě. Nezveličuju nic. Já zase absolutně nechápu tvoje bagatelizování. Udělali chybu, že tam dali výjimku na parky, už toho lidi zneužívají, takže se to bude šířit a trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
21.3.20 15:51
@Šáruší píše:
nevymyslelastránka pět, příspěvek ze 12:34 My ven s dcerou chodíme 2.5 roku, má roušku, jede na odrazedle, bydlíme v širším centru Prahy, vyhýbám se davum, lidem, je to blbý, ale mezi baráky je největší klid...tak k čemu je omezený volný pohyb osob, tohle je jako nezbytný pohyb osob? Já neignoruju realitu, bohužel, realita nás doběhla tvrdě celkem, oba máme znemožněnou práci třeba. Všechno respektujeme, v pořádku, je to nutnost, držíme. Ale tímhle co lidi předvádí se to bude jen prodlužovat. Vidím to i kolem sebe, lidi prostě venku na procházkách s kočárama, ne v lese, ale na chodnících. Takže mi neříkej, že dramatizuju. Je omezený volný pohyb osob, vyjma nutných věcí na nezbytně dlouho dobu. Nikdo nemluví o lese.
Ženo, ty mě dobře bavíš. Teď sis sama naběhla na vidle. Tak celou dobu tady mudrcuješ, jak matka s děckem na koloodrážedle ve městě nemá co dělat a teď sama píšeš, že chodíte mezi barákama. To taky není les ani park. Mezi panelákama nebo ve městě obojí nesmíš. Napjatě vyčkávám na tvé opět udolávající argumenty :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.20 15:54

@lljubanka ona to asi myslela tak, že tohle napsal někdo tady jiný. Ale podle mě ta ženština prostě vyšiluje nad míru nutnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
21.3.20 16:03
@Čtyřlístek2 píše:
@lljubanka ona to asi myslela tak, že tohle napsal někdo tady jiný. Ale podle mě ta ženština prostě vyšiluje nad míru nutnou :nevim:

Jojo už jsem si všimla, že to psal někdo jiný. Paní Šáruš to napsala blbě, že hned navazoval její komentář. Nevím, proč tak prská, asi, že má tu znemožněnou práci, jak psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
21.3.20 16:05
@Šáruší píše:
https://www.novinky.cz/…din-40316771od minuty jedenáct Babiš a od minuty 19 Hamáček, tam jasně říká, že to není domácí vězení, ale že si lidé mají jít do práce, nakoupit a pak být doma. Můžete si to pustit.

Ano, souhlas. A v případě potřeby k lékaři, za osobami blízkými a popř. do toho parku nebo lesa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
21.3.20 17:13
@lljubanka píše: Ženo, ty mě dobře bavíš. Teď sis sama naběhla na vidle. Tak celou dobu tady mudrcuješ, jak matka s děckem na koloodrážedle ve městě nemá co dělat a teď sama píšeš, že chodíte mezi barákama. To taky není les ani park. Mezi panelákama nebo ve městě obojí nesmíš. Napjatě vyčkávám na tvé opět udolávající argumenty :zed:

s odrážedlem :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
21.3.20 18:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
21.3.20 19:41
@Čtyřlístek2 píše:
@Hlaholice @Moise ženy ale v tomto já jsem s Vámi naprosto za jedno, ven se má chodit individuálně v rámci jenom těch co spolu bydlí, určitě ne s kamarádkou, určitě ne hloučky na louce, tam prostě klidně jsem pro pokuty a bez diskuzí, já jen zastávám ten pobyt v přírodě protože je fakt na imunitu dobrý a vhodný a v tom zákoně jednoznačně i povolený, očůránky kolem toho nepraktikuju a ani neomlouvám - viz co píšete vy dvě :potlesk:

Já zas nemám nic proti rozumnému pohybu v přírodě, vadí mi formulace zákona, který poskytuje právě tu možnost různých výkladů (ocuravani). I některé další body jsou různé nevysvětlitelné. Buď mělo být nařízení mnohem detailnější, nebo k němu měl být obsáhlý výklad (normálně přece běžně existují sbírky zákonů s komentáři), který by měl být všem pořádně na očích a zaznet několikrát v TV, rádiu. Jinak si to každý vykládá jak chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
21.3.20 19:56
@Čtyřlístek2
@Čtyřlístek2 píše:
@Šáruší a? jakože tím že nepřečetli ten zákon celý v telce tak jeho polovina neplatí? Nechápu o co ti jde? To se tak strašně bojíš že chceš všechny donutit aby se nešli projít do lesa a nějak tě nenakazili? Tak seď doma ty a nic nechytneš. Nechápu tvoji snahu to prostě zveličit za každou cenu, dáno je co je psáno, i kdyby v televizi skákali po hlavě.

Ale každý člověk bohužel nemůže sedět doma. Z naší široké rodiny má třeba HO jeden jediný člověk, ostatní chodí stále do práce a vzhledem k oboru, v jakém pracují, předpokládám, že většina z nich i nadále bude (zdravotnictví, sociální péče, farmacie). Já bych zase teď správně měla lítat kazdych pár dní po doktorech kvůli rizikovému těhotenství. A fakt me ti různí ocuravanci stvou. Když to vezmu, tak mi blízcí se vystavují riziku nákazy, aby tu byli pro své pacienty a klienty (a já nebýt na RD, tak jsme na tom možná stejně) a tato část lidí jim to riziko za a) zvyšuje a za b) jim pridělává i práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
22.3.20 09:37

Holky, tak jsme s mrňousem tu roušku zvládli, jak už mi tu radila jedna maminka… Musela jsem být trošičku máma drsoň :mrgreen:Tak jdeme na hodinku do parku, abychom se oba po třech dnech nadýchali čerstvého vzduchu. Jinak všem přeji, aby kolem sebe nepotkávali bezohledné ignoranty, ale naopak ohleduplné občany a aby to bylo co nejdříve za námi a mohli jsme zase svobodně dýchat! Pa zakladatelka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
23.3.20 08:58
@Mauša5218 píše:
Já právě zkoušela klasickou dětskou roušku, ale malej dostal záchvat a už se na ní nechce ani podívat :roll:
Tak nevím co s tím, přez pusinku nic nesnese, ani když vidí mě… :think:

U malýho by rouška asi taky neprošla, čepici si neustále sundavá. Ale ten nákrčník je dobrá věc, prostě mu ho z krku naroluju vejš a zatim to nevypadalo, že by mu vadil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí