Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Bábrdl píše:
Holky, jak tak čtu jak „naložíte děti do auta a jedete do lesa“ obávám se, že si ten úplný zákaz nakonec vykoledujeme.Já vím, že je to těžké. Ale už teď se chytají hlídky zastavovat lidí a ptát se kam jedou…
A co je na tom špatně? Tak lepsi sednout u baraku do auta a jet tam kde nikdo neni, nez se procházet v centru mesta mezi desitkama dalsich lidí
to neberu jako vylet, ale proste procházku.
Ahoj holky, jdu se zeptat na váš názor. Jsme s dětmi už týden na chalupě, tedy spíše na letním bytě. Chalupa je v podstatě samota. Do vsi musíme sejít,. V chalupě pod námi už 2 roky nikdo nebydlí. Jediný člen rodiny, který jezdí do práce a nakupovat, je muž. Za barákem máme pole a les. Teď ten dotaz. Máme k chalupě zahradu, oplocenou, jen na ní musíme přejít přes pěšinu, kterou má mezi chalupou a zahradou obec. Druhá pěšina vede pod zahradou asi 6 metrů. Myslíte, že musím dětem na ty cca 2 minuty dát roušku? A že jí musí mít na té zahradě? Podotýkám, že za celý týden jsme nikoho nepotkali fyzicky. Jen kolem nás projel jeden soused na babetě, když jsme seděli na dvoře.
@Hasinka ne ty rousky chrani lidi kolem vas v bezprostřední blizkosti, kdyz nikoho nepotkate, tak koho byste jima chteli jako chranit? Muzes je mit sebou a kdybys videla ze se nekdo blizi, tak si je nasadit.
@Bábrdl píše:
Já vím. Ale říkali zdravotní prochazky. Taky bych někam vyjela, taky mi hrabě.Ale lidí prostě vyrazí na výlety, je hezky. Až se to zítra zkazí, budou víc sedět doma.
Bojím se, že ano.
No ale tak je to zdravotní procházka..
Vždyť v autě nenakazí nikoho a je lepší, když to vezmou rychle autem k lesu než zdravotně se cournout přes město k lesu.
Většina se snaží najít nějaké řešení jak být sám v lese a nikoho neohrozit.
@Kriss Tina Děkuju za odpověď,. Já si to taky takhle přebrala. Jenže moje maminka mě lehce stresuje. Chápu, že má strach, má nějaké zdravotní potíže. Ale tohle už mi přišlo moc, cpát dětem roušky na samotě. Nehledě na to, že ten mladší 2,5 let má rýmu a blbě se mu dýchá i bez roušky.
@Bábrdl píše:
Holky, jak tak čtu jak „naložíte děti do auta a jedete do lesa“ obávám se, že si ten úplný zákaz nakonec vykoledujeme.Já vím, že je to těžké. Ale už teď se chytají hlídky zastavovat lidí a ptát se kam jedou…
Prochazku po lese nebo venku nevidim problem. Kdyz dementni rodina nevydrzi bez kol atd. nebo frajirci nenosi pokryvku pres nos a pusu, tak to je problem. I zde to cteme. Diky takovym si zaslouzime vsichni zakaz vychazeni. Ocekavam, ze nejpozdeji v nedeli/ pondeli k tomu prijde.
Kdyz lidi jsou sobecti blbci, tak prijde drastictejsi zakaz.
@lachtanice86 píše:
@Šáruší já je vidím jako bonzáky, tečka. Stejne tak nechápu k čemu ty roušky jsou když proti covid nechrání. A to prostě nechrání. Jen ffp2 a ffp3. Zákaz vycházení je dle mého taky blbost a jen se nám to vrátí jako bumerang.
aha, no jo, co ti na to napsat, tak si něco nastuduj. Rouška tě nechrání, chrání ostatní před tebou. A kde se jim to podařilo zvládnout, tam byl zákaz vycházení. Takže pro tebe blbost, takových jako ty je hafo, proto my ostatní máme zákaz vycházení. A pokud nedodržuješ daná nařízení a zákazy, jsi horší než oni jako bonzáci.
@Bábrdl píše:
Ja jsem 12 hodin denne mezi nemocnymi, pridel mam 1! rousku na den a 0 respiratoru. Doma kluci 14 a 19, oba se uci, hraji na piano, maji doma malou posilovnu a zadane nejake domaci prace. Odpoledne je manzel odveze par set metru od baraku, kde nikdo neni. Kdo myslis, ze ma vetsi pravdepodobnost nakazit sebe a nasledne i ostatni?
@Hasinka píše:
Ahoj holky, jdu se zeptat na váš názor. Jsme s dětmi už týden na chalupě, tedy spíše na letním bytě. Chalupa je v podstatě samota. Do vsi musíme sejít,. V chalupě pod námi už 2 roky nikdo nebydlí. Jediný člen rodiny, který jezdí do práce a nakupovat, je muž. Za barákem máme pole a les. Teď ten dotaz. Máme k chalupě zahradu, oplocenou, jen na ní musíme přejít přes pěšinu, kterou má mezi chalupou a zahradou obec. Druhá pěšina vede pod zahradou asi 6 metrů. Myslíte, že musím dětem na ty cca 2 minuty dát roušku? A že jí musí mít na té zahradě? Podotýkám, že za celý týden jsme nikoho nepotkali fyzicky. Jen kolem nás projel jeden soused na babetě, když jsme seděli na dvoře.
mate idealni misto ted.
Samozrejme rousky pro rodinu mam usite i pro sebe v praci nahradni.
@Kriss Tina píše:
A co je na tom špatně? Tak lepsi sednout u baraku do auta a jet tam kde nikdo neni, nez se procházet v centru mesta mezi desitkama dalsich lidíto neberu jako vylet, ale proste procházku.
v pořádku, ale je to zakázané. Nemáš chodit ani na procházku. Neudělali to striktně a brutálně, aby dali možnost lidem trochu dýchat, nicméně stále je to porušování zákazu. Na dnešek chystali policejní manévry a kontroly, jestli ten, kdo někam jede, má skutečně důvod, že jede. Jestli ten, co se „prochází“ má důvod, procházka jen tak není důvod, ani s rouškou.
@Hasinka píše:
Máte super místo na přečkání, užívejte přírody. Já bych jim roušky nedávala, na zahradě na takovém odřízlém místě vůbec.
Nebuď ovčanka… Pokud jseš na místě, kde nikdo není, tak to opravdu dodržovat nemusíš.
Tak já je dětem zatím nedávám, ale měla jsem dlouhý rozhovor s maminou a ta mě lehce vystresovala. Ona s těmi svými zdravotními problémy teď vidí všechno nějak drastičtěji. Dřív byla větší pohodářka. A do toho se občas přidá tchýně. Takže jsem už z těch dvou trochu zblblá. Teda z mámy víc.
@Šáruší Což místo je to super. Až nechápu, že ho nikdo z příbuzných nechtěl. Nejezdit muž do práce (musí, má rodinnou firmu), tak tu můžeme přečkat půl roku a nepotkat nohu.