Kosmetika po době trvanlivosti

15492
23.8.20 19:01

Kosmetika po době trvanlivosti

Co děláte s kosmetikou, která je po minimální době trvanlivosti? Vždy vše kontrolujete a okamžitě vyhazujete? Nebo to používáte dokud to nespotrebujete? Jaká je vaše hranice, kdy už to používat nebudete? Jak je to s kosmetikou, u které je jen uvedeno, že se má spotřebovat do nějaké doby po otevření? Spotřebujete vždy vše? Mně se zase stalo, že tu mám celou nenacatou micelární vodu Bioderma - já už ji nepoužívám (měla jsem 2 z akce 1+1 zdarma). Rovnou ji asi mám vyhodit. Je mi to líto. Taky tu mám kokosový olej, taky prošly. Jsem jediná nepořádná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14643
23.8.20 19:15

Já to vyhazuju, a když tak u něčeho učiním, už si nekoupim tak velké balení nebo si to nekoupim už vůbec, jelikož se to evidentně neosvědčilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
23.8.20 19:16

Prosle tekute a kremove produkty nepouzivam.
Co ale pouzivam i po doporucene dobe spotreby jsou pudrove produkty dekorativky, dokud nezmeni svoji puvodni kvalitu. Pak vyhazuji i tyto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.8.20 19:30

Já jsem v tomhle minimalista a škrt, takže mám opravdu jen to nejnutnější a v množství, který jsem schopná spotřebovat. Když už náhodou dostanu něco nadlimit a nespotřebuju to, tak tekutý vyhazuju a sypký, jako pudry a stíny, většinou nechávám dokud se mi zdají v cajku… Parfémy vyhazuju jakmile změní vůni…

• Citovat
  • Upravit
15995
23.8.20 19:31

Kremy vyhazuji, tukum neverim. Nekdy treba chvili necham, mesic-dva max. Micelarku bych pouzivala klidne. Vlastne I pouzivam, tusim uz je taky prosla :lol: Stava se mi, ze se mi sejde vlastni nakup a darek apod. Nebo se ted v zasade nelicim, jednou za uherak, tak stiny mam na dlouho, nevyhazuji, dokud nevypadaji nejak podezrele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
23.8.20 19:35

@beruska9 Ta micelární voda je prošla dlouho. Ale byla v chladu a suchu a vypadá, že ji nic neni. Je to škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
23.8.20 20:17
@Sára 1 píše:
@beruska9 Ta micelární voda je prošla dlouho. Ale byla v chladu a suchu a vypadá, že ji nic neni. Je to škoda.

Az se ti na obliceji vysype vyrazka, budes stale tvrdit, ze byla skoda ji vyhodit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.8.20 20:20

Kokosovému tuku se nic nestane, ale je výrazně lepší na vaření, než na pleť…

viz třeba sem

https://www.youtube.com/watch?…

pokud je micelárka zavřená, tak se nemá moc jak kotaminovat. Ale co už s ní - ty to nepoužíváš a darovat někomu dlouho prošlou kosmetiku není dobrý nápad.

Otevřená micelárka se kontaminuje docela rychle - jakmile to zače štípat v očích, tak v tom už bydlí něco, co tam dříve nebylo…

Holt to vyhoď a ber to jako poučení pro příště, až tě bude svádět nějaká akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
23.8.20 20:26
@cecetka píše:
Az se ti na obliceji vysype vyrazka, budes stale tvrdit, ze byla skoda ji vyhodit? :nevim:

Je mi líto toho, že jsem nenašla nikoho, kdo by ji pouzival, kdyz ještě nebyla prošla a já už věděla, že ji nepouziji. Byvala bych ji darovala. Já jí používala a tak mi nepřišlo divný vyuzit akce 1+1 zdarma. A najednou jsem ji přestala používat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
23.8.20 21:07

Když se mi to občas stane, tak si to nenechám. Člověk nikdy neví, co se mu pak může vyrašit na ksichtu… :mrgreen: Prošlou čokošku si taky nedáš :dance:

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
23.8.20 21:22

Já to tedy moc nekontroluji. Kdysi jsem se na to dívala a prakticky veškerá kosmetika měla rok až dva rezervu, což je pro mě dostatečné. Kupuji si vždy jen jedno balení, nové kupuji, až když staré dochází. Takže teď už na to nekoukám. Nenačatou micelární vodu bych asi klidně používala, stejně tak šampon nebo mýdlo. Víc podezíravá jsem vůči dlouho načaté kosmetice. Manželovy příbuzné na chalupě mají krémy načaté fakt léta a to přijde ekl a bojím se toho. Když něco zapomenu svého, tak mi manžel říká, ať si v koupelně něco půjčím :poblion:

• Citovat
  • Upravit
15492
23.8.20 21:34

@Kolicek95 Šampony jsem vlastně nikdy nekontrolovala. :oops: Ale těch nemivam velkou zásobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
9.10.22 00:14

Stíny, tužky na oči

Ahoj, obnovuji diskuzi, řešila se tu hlavně péče, tam je to celkem jasné. Ale co oční stíny? Mám nějaké, které mám už snad 5-6 let, jiné 4 roky. Mám se jich radši zbavit? Teoreticky je to skoro jako pudr, jenže ten ani tvářenku nedáváme na oči. :zed: :think: Kdy se zbavujete očních stínů a tužek na oči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
9.10.22 01:21
@whitemirror píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi, řešila se tu hlavně péče, tam je to celkem jasné. Ale co oční stíny? Mám nějaké, které mám už snad 5-6 let, jiné 4 roky. Mám se jich radši zbavit? Teoreticky je to skoro jako pudr, jenže ten ani tvářenku nedáváme na oči. :zed: :think: Kdy se zbavujete očních stínů a tužek na oči?

Podle konzistence, když už vidím, že je to na nic, tak vyhazuju.

Záleží na značce, něco vydrží i pár let, jiné věci už jsou zoxidované po pár měsících. Jinak teda všude je psané, že spotřebovat po 3-6-12 měsících po otevření. To myslím, že dá málokdo - po půl roce mám spotřebováno tak 5 %. :mrgreen: Už jsem kvůli tomu přešla i na vzorečky, protože ty mi tak ten půl rok vydrží, to se týká konkrétně make upu.

Oční stíny mám teď aktuálně asi 2. rok, expirované teda nejsou - ale jsou po té 6-měsíční lhůtě, no, takže už to není taková hitparáda, jak na začátku, ale pořád hodně dobré. Tužky na oči ztrácím, tak to se vyřeší samo - ale jinak fakt testuju tím, jak to vypadá a je cítit na ruce, když to neklouže a nedělá souvislou linku, letí do koše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí