Je tu nějaký kouč na hubnutí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17968
22.9.25 18:24
@rmot píše: Více

zmeny musi byt udrzitelne, zadne extremy - planovat si kazdy den desitku, kdyz pracuju na plny uvazek, staram se o deti a domacnost, proste nemuze kazdy. Ano, nekdo muze a chce. Jiny zvoli jinou udrzitelnou cestu. Respektovat individualni okolnosti je pro zasadni zmeny zivotniho stylu dulezite. Jinak se ze snahy stane dalsi frustrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
22.9.25 18:40
@zulu630 píše: Více

Osobní trenér v posilovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
22.9.25 18:44
@rmot píše: Více

Ano. Ale když má člověk dvě malé děti a náročnou práci, tak fakt nemáš kouzelný pytel, kde si vytahnes dvě hodiny na cvičení, kdy se ti zachce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
22.9.25 18:45

A nechceš zkusit nutričního terapeuta? Já chodím k nutriční terapeutce, vždycky nejdřív měření na InBody a pak konzultace, kde rozebíráme jídelníček a vše, co s tím souvisí. Dřív jsem se naopak zaměřovala hlavně na pohyb a v jídle jsem udělala jen drobnější úpravy a zhubla jsem 20 kg. Teď cvičit nemůžu kvůli velikým problémům se zády, alespoň tedy rehabilitační Dr. mi cvičení nedoporučuje, až po odchozených rehabkách a domácím cvičení a zlepšení situace, ale jen tím jídlem jsem zhubla od mé nejvyšší váhy cca 15 kg.

Nějaké kalorické tabulky apod. pro mě vůbec nejsou a myslím, že to jde krásně bez toho, než se stresovat neustálým zapisováním a hleděním na kalorie, já dostala od nutriční terapeutky i vzorové jídelníčky a kalorie mi odstřihla, že to nemám řešit.

Každopádně bych se raději svěřila do rukou odborníků, než nějakého kouče. Třeba moje nutriční terapeutka má SŠ i VOŠ v tomto oboru a pořád se dovzdělává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
22.9.25 18:48

Urcite bych nehledala tady. Dulezite je, aby ti poradce sedl i lidsky. Ja chodim ke treti vyzivove poradkyni a konecne si troufnu tvrdit, ze jsem nasla tu spravnou. K tomu mam jeste trenera v posilovne.
Hubnuti je individualni proces a muze trvat, nez to sedne a klapne a zacne fungovat.
Kazdopadne ti drzim palce a gratuluju k rozhodnuti se sebou neco udelat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
22.9.25 18:50

Jo a KT mi extremne nevyhovovaly, i presto, ze si jidlo vazim a pocitam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
22.9.25 18:57

Nutriční terapeut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3391
22.9.25 19:14

@Cenarius Kouzelny pytel nemas, ale @rmot ma pravdu… vela krat najdes miesta ktore mas ‚hluche‘ a da sa tam dat nejaka fyzicka aktivita.

Priklad z Prazskeho prostredia: Ludia to vacsinou do prace maju nejaku vzdialenost, podla vzdialenosti a kondicky to mozu odbehnut alebo urobit na bicyklli. Nemusis nakupovat kazdy den, mozes menej casto… Kolko tu presedime cumenim na emimino… ked to spocitas uz som mohol mat odtrenovane koleno, takto budem zase ‚koli vam‘ do polnoci hore :-)

@Lollitka Takze nikto kto pouziva InBody je urcit eodbornik na slovo vzaty :-) Keby tvoja terapeutka mala aspon zakladne vzdelanie tak by vedela ze InBody = magenta tax.

@zulu630 To je to co som pisal, najst ne-sarlatana je proste obrovsky problem a ty ktory maju aspon zakladne znalosti si to uvedomuju a nechaju si to kruto zaplatit… Ja som sa ucil od reprezentacnych trenerov a stale su nove veci, posledne som sa ucil analyzu tepu, vykonu, nabehovych casov, objemov pluc, pomeru kysliku pri nadychu a vydychu, parcialne tlaky… a podla toho upravovat treningovu zataz, velmi zaujimave ale z toho ako to je vsetko previazane ti ide hlava kolem…

Tvorit to znovu nebudem, ale zopar poznatkov k smejdom, treningu, tukom a veciach ktore zo sportom suvisia 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 (2 prispevky) …

Aby som nebol zly, tak ak si aspon zakladne znalosti urobis sama tak ked sa spytas na nieco rozumne co ma hlavu a patu tak mozem skusit odpovedat a ostatny ma radi skontroluju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
22.9.25 19:39

@IcePlanet7 myslím že narozdil od tebe jsou tady lidi normální, ne hloupý jako ty, a takový kraviny nebudou doporučovat.
Ale samozřejmě kal deficit a pohyb je základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
22.9.25 19:41

@IcePlanet7 krásný, ale když ráno a odpoledne řešíš děti do školky, tak ti nějaká cesta ráno, pěšky nebo na kole, jde do hajzlu. Člověk je rád, že to stihne na čas s tím autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
22.9.25 19:44
@IcePlanet7 píše: Více

Tak InBody je standardní metoda na vážení, vypočítání bazálního metabolismu, zjištění úbytku/příbytku svalové hmoty a tuků apod. Nevím, co se ti na tom nezdá. A ano, moje nutriční je skvělá a i mi zachránila de facto život. A je uznávaná ve svém okruhu profesionálů, ne nějaká koučka, nebo rychlokvaška s kurzem výživový poradce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3391
22.9.25 20:11

@Lollitka Ne neni to „standardní metoda“, ziaden sportovec s ktorym som kedy spolupracoval to nepouzival a som v pravidelnom kontaktne s minimalne 2 majstrami europy a minimalne 1 majstrom sveta a kvantami dalsich ludi ktory pravidelne trenuju ucastnia sa sutazi europskeho a svetoveho vyznamu. Kazdy z nich ti povie presne to co ja.
InBody pouzivaju vyhradne zeny, ktore problematike nerozumeju, pretoze to krasne vypada, lezu z toho farebne grafy atd… Na vazenie mozes pouzit inbody rovnako ako akukolvek inu vahu, nic ostatne z tebou zmienovaneho InBody nedokaze zmerat. Dokonca je priamo ZAKAZANE (EDIT: Opravene, ziaden zakaz nexistuje iba je to „discouraged“) pouzivat InBody v medicine. Ja ti tvoju terapeutku neberiem ani neznizujem jej zasluhy, iba nieje pravda to co uvadzas. V najlepsom pripade su to tabulkove hodnoty s presnostou nejakych 30-50%. Vsetky tebou zmienovane udaje sa zistuju medicinskou cestou. InBody je „magenta tax“ aby si ta ‚mudrejsia polovicka‘ populacie myslela ze ma nejaku ‚tajnu zbran‘ a to co ty ‚hlupaci‘ zistuju niekolko dni narocnymi vysetreniami ‚mudrejsia cast‘ dokaze za 5 min statim na vodivej podlozke :-)

Inak som k tomu pisal uz niekolko krat napriklad tu , alebo tu som detailne vysvetloval fyzikalne principy a problemy preco to ma take obrovske nepresnosti , takze aby som opravil 30-50% chybu tak je to v skutocnosti „sa chyba pohybuje od -21% po +150%…A aj to iba za predpokladu ze si striktne dodrzala vsetky postupy ohladom jedenia, pitia a merali ta nahu v klimaticky kontrolovanej miestnosti kde je presne udrzovana teplota a vlhkost vzduchu.“

@Cenarius Co na to povedat? Dovolim si citovat mojho byvaleho trenera „kto chce hlada moznosti, kto nechce hlada dovody“

@Lutern „Pro hlupaka kazdy hloupy“…

Uz som tu raz pisal ze do diskusii o chudnuti sa nebudem zapajat a zase som sa nechal uniest, dobre mi tak…

Příspěvek upraven 22.09.25 v 21:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
22.9.25 20:16
@IcePlanet7 píše: Více

No to tedy nevím… a opravdu nejsem sportovec a ono je dost rozdíl sportovec a někdo, kdo má nadváhu díky psychiatrickým lékům a celý život se potýká s PPP. To se pak s oběma skupinami pracuje jinak. A o tvém zákazu InBody v medicíně jsem tedy neslyšela, kamarádka dostudovala teď Mgr. nutriční terapie na LF UK a normálně se tam s InBody pracuje a učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
22.9.25 20:21

@IcePlanet7 však jasný. Univerzální fráze od lidí, kteří nemají víc povinností. Slyšel jsem ji x krát. Když jsem vyklopil, co všechno dělám, tak odpověď byla mlčení a údiv, že to vůbec stíhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3391
22.9.25 20:50

@Lollitka Neviem co sa aktualne studuje ale ak je InBody na skolach tak marketing zvitazil aj tam. Nikdy som sam alebo s deckami nebol u lekara ktory by mal InBody, ak by to aspon trochu fungovalo tak by sme miesto niekolko dni stravili maximalne niekolko minut a bolo by v nasom aj lekarovom zaujme to takto urobit…nikdy ziaden sportovec ktoreho poznam nevyuzil InBody…

Ospravedlnujem sa za zakaz v medicine to som chybne uviedol, nic take neexistuje a skoly mozu volne prijimat sponzorske dary z vybratej „magenta tax“…dole citovany text zo studie, kazdy si moze prelozit ako uzna za vhodne…
Studia z roku 2021 (ktoru som pouzil v diskusii ktoru som linkoval) :
„remarkable measurements bias of BIA fat and muscle mass values discourage its use for clinical prescription“

„The fat mass values for the boys were 10.8±5.1 and 8.3±4.6 kg for DEXA and InBody, respectively. The girls’ FM values for DEXA and InBody were 12.1±4.4 and 24.5±5.5 kg, respectively.“

Ak je pre lekarov takato chyba (povedzme ze velmi hrubo spocitane je chyba -20 az +100% - v povodnom prispevku to mas kompletne spocitane vratane odchyliek merania, triedy presnosti DXA atd…) akceptovana tak nemam k tomu co dalej povedat.

Edit: Mrzi ma ze som porusil svoje predsavzatie a nechal sa uniest, takze sa zase vraciam k tomu ze do diskusii o hubnuti uz neprispievam.

Edit2: Porovnaj si aj ceny DXA stoji 100000+ EUR a InBody stoji desatinu dokonca na amazone ho mas from 299 EUR. Keby to naozaj davalo aspon ako tak prijatelne vysledky kto by kupoval drahe DXA? Kazdopadne chapem ze ta nepresvedcim, ale keby si sa nudila mozes mrknut aj na nejake fakty aby sme tu nediskutovali iba o viere :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková