Kalorické Tabulky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1857
6.4.25 17:47

Ahojte, začla jsem si hlídat bílkoviny, změnila jsem běžecký trénink, takže jsem narazila na kalorické tabulky, aby mi to počítaly. Platí pořád, že na 1kg váhy má být u sportovců 2g bílkovin, že jo? Když si tam zadám aktivity, tak se dostávám na tři gramy, to asi tedy neodpovídá, ne? Jako pro sichr jsem se objednala do nutriadaptu, at mi to všecko poradne vysvětlí, ale než tam půjdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3391
7.4.25 18:26

@bylinka Ked presne spocitas nepresne cisla bude vysledok presny?

Vsetky tie tabulky su iba vymyslene cisla, ak mas trening tak bud mas trenera, alebo mas zdravy rozum.

Tak si o tom nieco nastuduj, nieje bielkovina ako bielkovina. Potrebujes jest dostatok pestrej stravy aby si mala vsetky druhy bielkovin. Obecne pravidlo v treningu ktore ma ucili (v dobach ked ziadne mobilne telefony neboli) bolo ze bielkovin mas vzdy malo, jedina vynimka je ked ti pot smrdi po cpavku.
Trenoval som 2-3× denne a to ze by som mal dost bielkovin sa mi stalo asi 2× za zivot.

Na nejake gramy na kg sa vykasli, ber to co ma maximum bielkovim, ak mas 2 alternativy s podobnym objemom bielkovim tak pred treningom vyberaj tu co ma viac cukru a po treningu tu co ma viac tuku. Je to veda, ale zakladne principi niesu veda principy su jasne a dobre zname, nedaj sa obalamutit nejakymi aplikaciami ktore z vysky a vahy vedia vymysliet aj objem tuku v tele, doporucit vhodny prasok pochybneho povodu po ktorom ti zarucene porastu prsia a svaly… a podobne reklamne podvody.

Nutriadapt: Neviem co su, ale ponukaju aspon odber krvy, lepsie ako nic, ale tak jednooky medzi slepymi kralom :-)
Nasi ludia sekcia tam je majitelka a ma ucedene vzdelanie Akadémia NUTRIADAPT - chepem to spravne ze si opeciatkovala vlastny papier? To je urcite doveryhodne ze ano :-D
To ze tam uvadzaju Chudnutie, Omladenie pokozky, Redukcia vrasok, tak to na mna posobi skor ako pasca na bohate panicky nez aby sa tam niekto venoval sportu. POzri si ake maju otvorene miesta, stacia im stredoskolaci bez vdelania ktorym zrejme orazitkuju papier s hlavickou akademia NUTRIADAPT :-) Nicmene aby som im nekrivdil tak som tam objavil jednu baba ktora o tom urcite vie vela a ma aj skusenosti a potom jedneho chalana ktory vypada ze ma aspon zakladne vzdelanie a bol by som ochotny s nim nieco skusit.

Moj vyzivovy poradca a fitness trener behaval kazde rano 20km, vecer 30km, trenoval CZ reprezentaciu v nemenovanom sporte, celkovo viac ako 10r vo vrcholovom sporte. Moj fyzioterapeut robil fyzioterapiu tiez pre reprezentaciu, vysoka skola v CZ, nasledne v USA, k tomu spusta praxe a dalsie vzdelavanie… takto by mal vyzerat zivotopis niekoho koho hladas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
7.4.25 19:02

@bylinka Poznámka k bílkovinám ve stravě (a částečně i potu páchnoucímu po čpavku): Pokud je ve stravě málo (jednoduchých) cukrů a hodně bílkovin a tělo potřebuje (rychle) hodně energie (třeba na sport), oseká z těch bílkovin aminoskupinu (to, z čeho je pak ten čpavek, močovina nebo kyselina močová ) a spálí je jako cukr = nepoužije je na růst a obnovu svalů. Proto při nízkosacharidových dietách (dříve populární Atkinsonova, ketodieta, neolitická strava) nebo radikálním rychlém hubnutí, kdy dochází k ztrátě svalové hmoty (tělo „tráví“ samo sebe a začíná právě od svalů, protože tuk se odbourává komplikovaněji), slouží bílkoviny jako zdroj energie (= zbyde z nich v těle voda a CO2 a nějaká odpadní dusíkatá sloučenina) a jako materiál pro obnovu a stavbu těla je z nich využita jen (malá) část (nebo nic).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková