Kalorické Tabulky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
320
29.6.22 20:34

@NelkaK já tomu vůbec nerozumím a myslím si že to ani nemůžu zvládnout… :,( :,( Moc ti gratuluji co já bych dala aspoň za kilo dolů aspoň za malej náznak :,( :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
29.6.22 20:36

Teď už to vypadá okej, máš to oranžové, abys tabulky dodrzela musíš dojíst do zelena.

Co ráda jíš?
Jsi na těstoviny a jiné sacharidy nebo na sýry a tuky?

• Citovat
  • Upravit
320
29.6.22 20:40

@TO_IT takže tak to mám nechat? A za celej den to musí být vše zelené? Mám ráda těstoviny i některé druhy sýrů..nemám moc ráda sladký ani slazené nápoje. Mam moc ráda vajíčka vařené maso zeleninu. A když ty kolečka budou zelené už třeba v 1 tak pak už nic jíst nesmím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
29.6.22 20:46

@1991Zuza1991 mne nejvíc vyhovuje naplánovat si vždycky večer jídla na následující den, tak to zkus. Dej si tam co mas v plánu zítra k obědu a večer a uvidíš jak ti to cca vychází a podle toho doplnis snídani a svačiny. Nevzdavej se, ja první dny plánovala následující den klidně i hodinu než sem to seskladala tak abych to byla schopna sníst a sedelo to jako celek a teď to mám za pět minut hotovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
29.6.22 20:48

Přesně tak, máš ale přes 2tis kcal to je hodně možností. Nestresuj se

Kolikrát denně jíš?

1. Vyplňuje si to několik dnů a uvidíš jak se ti jídlo skládás, budeš prestrelovat tuky a nedosahovat bílkoviny, je to klasika a děje se to všem.
Po několika dnech se dají hodnoty poupravit, ubrat sacharidy, přidat tuky.. ale sacharid má 4 kcal a tuk 9kcal.

2. Drž těchto cca 2 tis cca 3 týdny, pokud váha nepujde dolů, napis a ubereme kcal. Cca 150 dolů… Pokud by byl hlad, mrkneme co jsi jedla a kdyžtak dáme nahoru.

3. Dodrz bílkoviny, a dodrz to celkové kolečko v zeleném, to je nejdůležitější. Vláknina není ve všech surovinách uvedena, není povinná, takže dost často nevadí nesplnění.

4. Dej se na fb do skupiny kalorické tabulky, je tam inspirace a tipy

Smaž na minimu oleje, na bílkoviny tvaroh bez tuku, tuňák ve vlastní šťávě, libové maso, tvarůžky.

Neslad, místo cukru do svého jídla doporučuji erythritol (nenadyma, není jedovatý pro psy) hodně lidí používá třeba na palačinky cekankovy sirup - hodně lidí nadyma, zkus.

Jo a nauč se zadat moje jídlo, když varis, je to nejpřesnější. Nevybirej hotová jídla z nabídky.

• Citovat
  • Upravit
825
26.7.22 20:18

Ahojte, jak jste prosím řešily prenastaveni KT v těhotenství? Nechci je úplně opustit, ale samozřejmě se ani nechci dal držet cíle “zhubnout”. Bojím se, ze kdybych je přestala používat zase zklouznu ke starému režimu (tj. tuky a sacharidy splněno ve 12, bílkoviny a vláknina na konci dne na 30 %). Používám je mesic a půl a ještě nové dobre návyky nejsou tak zajete jako byly ty staré. Mám si třeba změnit cil na “byt fit”? Koukala sem ze to trosku sníží bílkoviny a navýší sacharidy, ale tuky a vláknina vicemene zůstanou. Nechci se omezovat úplně, ale trosku hlídat asi potrebuju, nerada bych sla zase rodit se 100 kg a hubla to dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
28.7.22 20:23
@bludinka píše:
Ahoj holky, taky ted zkousim, ale mam dost problem se vejit do “vyzivovych kolecek” :roll: treba kaloricky ok, vlaknina ok, ale tuky preji v podstate behem dopoledne, sacharidy pro zmenu neujim :roll: je v tom velky problem?

Pokud máš dost bílkovin a ten rozdíl je jen sacharidy/tuky, tak z mé zkušenosti to nevadí. Problém by byl o hodně vyšší příjem nebo málo bílkovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
1.4.23 05:23

Prosím o radu! Jak je to s bazalnim metabolismem?
Když mi vyjde BM 1470, denní příjem 1800. Tak rano si naplánuju jídlo…a mám aktivitu výdej třeba 500kcal. Tak je to v pohode, že se ve finále dostanu zase pod BM? Nebo se mám dojíst aspoň na tu hodnotu BM? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
5.6.23 18:34

Ahoj všem, prosím kdo používáte KT mate některá zaplaceno premium? Přemýšlím o týdnu zdarma a dá se to pak utnout bez ročního předplatného? Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
7.6.23 11:13

@pistacie jasne, dá, stačí to během toho týdne odhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pe.had 97
8.6.23 11:36

@pistacie Zaplaceno mám, když to člověk používá pravidelně, tak to bez těch reklam uvítá. Taky ti to hází různé tipy a můžeš si hlídat i cukr a třeba nmk. Když to zrušíš do toho týdne, tak to po tobě určitě nic chtít nebude. Já si to teda platím měsíčně, je to myslím 79,– kč. :palec:

• Citovat
  • Upravit
1060
27.8.23 14:14

Dobrý den
obnovuji diskuzi, protože bych potřebovala poradit s nastavením KT.
V kalkulačce MJT jsem si vypočítala kcal, podle kterých bych měla redukovat. Potřebovala bych poradit, zda tyto kcal jsou vypočtené správně, nebo zda musím dát pokročilou verzi kalkulačky a měnit i ten koeficient aktivity.
Přikládám fotku, jaké mi vyšli kcal, není to nějak málo?
Děkuji za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pe.had 97
28.8.23 20:12

@janinka88 málo to není, já měla 75kg, mám 166cm. Vypočítalo mi to nějakých 1500kcal, jedla jsem 1400-1500kcal a shodila jsem na 62kg cca za necelý rok. 👍 😊 Je to dost náročné než si člověk zvykne. Teď je to už rok a půl co jsem shodila, jím dokonce někdy i 2000kcal a váhu si pořád držím na těch 62-64. :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
1060
29.8.23 12:03

@pe.had 97 Děkuji. No já mám momentálně 79kg na 172cm. Zatím mám cíl se dostat na 70kg.
A aktivity jste měla nějak započítané, nebo jste měla příjem kcal bez zohledněných aktivit?
Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pe.had 97
29.8.23 20:17

@janinka88 Já si aktivity nezapisovala vůbec, vč. toho trávení nebo co to tam je. Když tam napíšu aktivitu, odečtou se mi kalorie = ve výsledku bych jedla víc. :nevim: Tak jsem si psala jen jídlo co jsem snědla. :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková