Koupání morčete

Napsat příspěvek
Velikost písma:
QQQQ
19.1.11 22:39

Tak já jsem měla to štěstí, že z mých mazlíků byl jen jeden nemocný(leukemie) a nechali jsme ho uspat. Vzpomínám si, bylo mi tak 12, že mamka ta to ořvala chuděra, byl ochočený, slyšel i na jméno a spával v naší posteli(přes den) Ale ostatní min. 5 let žili. A mamka měla morče Pepíka, od jara do podzimu ho měla na zahradě, neuteklo a na zavolání přiběhlo se nechat podrbat, mělo přes 2 kila-prý. To mi byl 1 rok. Prý ho někdo ukradl :cert:

• Citovat
  • Upravit
48576
19.1.11 22:48

Měla sem chlupatého pankáče co žil v králíkárně cca 8-9 let.2y sloužil jako oplodnovatel a celkem byl 12× otec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.11 23:14

Teeda… Já mořčáka neměla už hoodně let, a co si pamatuju dožívali se všichni kolem 5 let..
Teď mám králíka a všichni že prej se dožije 4 roky.. :lol: Hmm… :lol: Králíkovi už je 6 let… (Ale chudák 2 mrtvičky.. )
Ono u nás se ty zvířátka dožívají docela dlouhého věku.. (Kočce je teď skoro 14 let, naší fenečce bylo 16 let, druhý pes má zatím asi 12 let…) :lol: Přijde mi to hodně, protože kamarádkám zvířátka odchází dřív než nám.. tak si myslím, že tu máme asi nějaké správné nastavení toků energie a života :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Peo
6738
20.1.11 07:49

Tak ten náš je 5,5 roku starý a doufám, že nám ještě dlouho vydrží. A jinak je ho kus, váží 1,1 kg.
Na podestýlku používáme hobliny, zkoušeli jsme kde co, ale protože ho máme dohromady s osmáky v obrovské kleci, tak bysme se nedoplatili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.1.11 08:27

naprosto OT, doufam ze mne virtualne neubijete, ale nabizeli mi morce v Jizni Americe jako pochoutku, pry delikates. Tam to tedy jedi bezne…
Nicmene kdyz jsem videlo to telicko na rozni :poblion: , tak jsem nemohla - je fakt, ze to nebyly morcata jako jsou tady, ale primo pestovana na jidlo od 3 kg vyse (vyjimkou nejsou ani petikilova) a ani to jako morce uz nevypada… :zed:

Mimochodem rusky se rekne morce „morskaja sviňka“ mne kvuli zachvatu smichu vyvedla v prvaku rustinarka za dvere.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
48576
20.1.11 09:33
Hanka1 píše:
naprosto OT, doufam ze mne virtualne neubijete, ale nabizeli mi morce v Jizni Americe jako pochoutku, pry delikates. Tam to tedy jedi bezne…
Nicmene kdyz jsem videlo to telicko na rozni :poblion: , tak jsem nemohla - je fakt, ze to nebyly morcata jako jsou tady, ale primo pestovana na jidlo od 3 kg vyse (vyjimkou nejsou ani petikilova) a ani to jako morce uz nevypada… :zed:Mimochodem rusky se rekne morce „morskaja sviňka“ mne kvuli zachvatu smichu vyvedla v prvaku rustinarka za dvere.. :lol:

hanko masovité morčata teda morče chované na maso koupíš i v čr :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.1.11 11:43
Kamča.dalmatinka píše:
Hanka1 píše:
Nicmene kdyz jsem videlo to telicko na rozni :poblion: , tak jsem nemohla - je fakt, ze to nebyly morcata jako jsou tady, ale primo pestovana na jidlo od 3 kg vyse (vyjimkou nejsou ani petikilova) a ani to jako morce uz nevypada… :zed:Mimochodem rusky se rekne morce „morskaja sviňka“ mne kvuli zachvatu smichu vyvedla v prvaku rustinarka za dvere.. :lol:
hanko masovité morčata teda morče chované na maso koupíš i v čr :wink:

tomu se nedivim, kdyz se tu da sehnat klokan k jidlu… :poblion:

• Citovat
  • Upravit
3379
20.1.11 12:34

Hanko, tam je to jako u nás králík no. Nevim jestli se dá kupit už i v ČR, ale viděla jsem nějakou reportáž o člověku, co si chce založit chov morčat na maso a má s tím nějaký problém. Neviděla jsem to celé, tak nevím detaily. A jinak „mořské prasátko“ se jim říká ve více jazycích ale v té ruštině to zní fakt super :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.14 21:35

Morčátka koupání :)

Dobrý den, je mi 12 let ;) a mám svých 15 morčat :) :) :) a myslím si, že koupání není pro morčata vhodná :think:. Mám sice ještě málo zkušeností, ale pro morče je to stres. :? :? :? To vím jistě. Mí velcí Cuyové jsou v pořádku, ještě jsem je tedy nekoupala, ale moje kamarádka koupala morče, a bylo ve strašném stersu :,( :,( ale teďka bych potřebovala radu já :D

Myslíte, že se o morčata starám dobře: Jsou prázdniny a já za morčaty chodím každy den, každý den jim dávám čerstou vody, čerstvé jídlo ( ječmen) čerstou trávu, a 1 měsíčně čistím klec :D jestli by měl někdo zájem: Cuy morčata mláďata k prodeji 250 kč/ks :D přeji všem pěkné prázdniny a plno užitků v chovu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný