Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Měla sem chlupatého pankáče co žil v králíkárně cca 8-9 let.2y sloužil jako oplodnovatel a celkem byl 12× otec ![]()
Teeda… Já mořčáka neměla už hoodně let, a co si pamatuju dožívali se všichni kolem 5 let..
Teď mám králíka a všichni že prej se dožije 4 roky..
Hmm…
Králíkovi už je 6 let… (Ale chudák 2 mrtvičky.. )
Ono u nás se ty zvířátka dožívají docela dlouhého věku.. (Kočce je teď skoro 14 let, naší fenečce bylo 16 let, druhý pes má zatím asi 12 let…)
Přijde mi to hodně, protože kamarádkám zvířátka odchází dřív než nám.. tak si myslím, že tu máme asi nějaké správné nastavení toků energie a života
![]()
Tak ten náš je 5,5 roku starý a doufám, že nám ještě dlouho vydrží. A jinak je ho kus, váží 1,1 kg.
Na podestýlku používáme hobliny, zkoušeli jsme kde co, ale protože ho máme dohromady s osmáky v obrovské kleci, tak bysme se nedoplatili.
naprosto OT, doufam ze mne virtualne neubijete, ale nabizeli mi morce v Jizni Americe jako pochoutku, pry delikates. Tam to tedy jedi bezne…
Nicmene kdyz jsem videlo to telicko na rozni
, tak jsem nemohla - je fakt, ze to nebyly morcata jako jsou tady, ale primo pestovana na jidlo od 3 kg vyse (vyjimkou nejsou ani petikilova) a ani to jako morce uz nevypada… ![]()
Mimochodem rusky se rekne morce „morskaja sviňka“ mne kvuli zachvatu smichu vyvedla v prvaku rustinarka za dvere.. ![]()
Hanka1 píše:
naprosto OT, doufam ze mne virtualne neubijete, ale nabizeli mi morce v Jizni Americe jako pochoutku, pry delikates. Tam to tedy jedi bezne…
Nicmene kdyz jsem videlo to telicko na rozni, tak jsem nemohla - je fakt, ze to nebyly morcata jako jsou tady, ale primo pestovana na jidlo od 3 kg vyse (vyjimkou nejsou ani petikilova) a ani to jako morce uz nevypada…
Mimochodem rusky se rekne morce „morskaja sviňka“ mne kvuli zachvatu smichu vyvedla v prvaku rustinarka za dvere..
hanko masovité morčata teda morče chované na maso koupíš i v čr ![]()
Kamča.dalmatinka píše:Hanka1 píše:hanko masovité morčata teda morče chované na maso koupíš i v čr
Nicmene kdyz jsem videlo to telicko na rozni, tak jsem nemohla - je fakt, ze to nebyly morcata jako jsou tady, ale primo pestovana na jidlo od 3 kg vyse (vyjimkou nejsou ani petikilova) a ani to jako morce uz nevypada…
Mimochodem rusky se rekne morce „morskaja sviňka“ mne kvuli zachvatu smichu vyvedla v prvaku rustinarka za dvere..
tomu se nedivim, kdyz se tu da sehnat klokan k jidlu… ![]()
Hanko, tam je to jako u nás králík no. Nevim jestli se dá kupit už i v ČR, ale viděla jsem nějakou reportáž o člověku, co si chce založit chov morčat na maso a má s tím nějaký problém. Neviděla jsem to celé, tak nevím detaily. A jinak „mořské prasátko“ se jim říká ve více jazycích ale v té ruštině to zní fakt super ![]()
Dobrý den, je mi 12 let
a mám svých 15 morčat
a myslím si, že koupání není pro morčata vhodná
. Mám sice ještě málo zkušeností, ale pro morče je to stres.
To vím jistě. Mí velcí Cuyové jsou v pořádku, ještě jsem je tedy nekoupala, ale moje kamarádka koupala morče, a bylo ve strašném stersu
ale teďka bych potřebovala radu já ![]()
Myslíte, že se o morčata starám dobře: Jsou prázdniny a já za morčaty chodím každy den, každý den jim dávám čerstou vody, čerstvé jídlo ( ječmen) čerstou trávu, a 1 měsíčně čistím klec
jestli by měl někdo zájem: Cuy morčata mláďata k prodeji 250 kč/ks
přeji všem pěkné prázdniny a plno užitků v chovu ![]()
Tak já jsem měla to štěstí, že z mých mazlíků byl jen jeden nemocný(leukemie) a nechali jsme ho uspat. Vzpomínám si, bylo mi tak 12, že mamka ta to ořvala chuděra, byl ochočený, slyšel i na jméno a spával v naší posteli(přes den) Ale ostatní min. 5 let žili. A mamka měla morče Pepíka, od jara do podzimu ho měla na zahradě, neuteklo a na zavolání přiběhlo se nechat podrbat, mělo přes 2 kila-prý. To mi byl 1 rok. Prý ho někdo ukradl