Koupě bytu na pronájem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@neznamnick píše:
@bigl Jenom k těm menšinám. Také jsem chtěl dat solidárně šanci. Nájemníka s družkou jsem si myslel, že jsem proklepl dobře, vypadali solidně, chlap zedník.O rok později se vystěhovávali z napůl vybydleného bytu, dluží 20 000 Kč a jsem rád, že jsem se jich zbavil. Soudní řízení probíhá, nepravomocně odsouzeni.
JJ, tyto lidi jsou nevyzpytatelní, ale my máme teda horší zkušenost s bílým etnikem (chlapi řemeslníci - živnostníci, po rozvodu apod., začnou s nadšením a pevnou platební morálkou, pak s chlastem přijdou o kšefty, neplatí a pak už je jim všecko jedno) než tady s tou rodinou. S platbami někdy skluz, ale snaží se a když tam občas přijdeme, tak byt je čistý, uklizený a vše ok, paní pracuje už 20 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také pronajímám pár bytů. Moje zkušenost je taková, že v levnějších městech nebo na vesnici se to vyplatí mnohem víc než v drahých městech. Většinou čím levnější byt, tím víc se to vyplatí.
Jestli čekat na nějaký pokles, to není u nájemních bytů tak podstatné. I kdyby ceny bytů spadly na polovinu (což se snad nikdy nestalo), tak budeme pořád vybírat nájemné a budeme vydělávat. Ceny bytů se časem vždycky vrátí k růstu a všechno bude fajn.
Nájemníky si hodně pečlivě vybíráme. Nejdůležitější je asi prověřit v registrech exekucí a insolvencí. Pokud je někdo problémový, tak tam skoro vždycky nějaký záznam bude, třeba i z dávnější minulosti.
Zájemců se i hodně vyptáváme, třeba jestli se někdy spozdil s nájemným, jestli má práci, proč se stěhuje, jestli má nezvladatelné dluhy… Lidi to buď řeknou po pravdě, nebo se různě vykrucujou a je to stejně jasné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit