Pojďte dát dohromady minimálně 30 levnych večeří
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pojďte dát dohromady minimálně 30levnych večeří
Ahoj holky-pojďte dát dohromady alespoň 30 levných (rozuměj normálních) alespoň trochu nutričně vhodných receptů, co by mohly jist i děti. Prostě vždycky napsat číslo a k tomu název toho pokrmu. Kornelie šetření mě vyloženě vyděsilo v některých chvílích
Prostě dát dohromady jídelníček na měsíc v nějakým rozumným sledu. A kdyby měl někdo vyloženě nápad jak by mohly navazovat na sebe
Například zbydou brambory tak je využiji na…
Jsem zvědavá na napady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
1. Zbylé brambory - osmažím cibulku, přidám mletou sladkou papriku, brambory protlačené jako na salát a opeču. K tomu volské oko a nebo jen mlíko (kefír).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návaznost nevím, ale já jsem zeleninová a výborná náhrada drahé zeleniny je zelný salát.. Zelí, cibule, mrkev, červená paprika (té dávám jen trošku, třeba 1 velkou na kilo zelí), ochutit octem, solí, pepřem a cukrem a nějakým zdravějším olejem. Stojí to pár korun a já jsem to jedla i jako dítě. Cena s rajčetem pro každého je neporovnatelná ![]()
Vydrží to docela dlouho v ledničce a druhou půlku zelí využiju na něco dalšího.
- Citovat
- Upravit
Super nápad
přihazuji pórkovou rýži s hlívou, to milujeme všichni ![]()
http://www.varilamysicka.cz/…ou-ustricnou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
2. Udělám kuskus, mezitím na cibulce podusím jakoukoliv zeleninu, u nás frčí kapie. Přidám kousek másla, kuskus a posypu sýrem, ale není potřeba. Nebo přidám zbylé maso od oběda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klasika a mnohokrát omýlané je jedno kuře několik dní. Typu stehna a křídla se upečou, z prsíček se usmaží další den kuřecí řízky, skelet se obere a udělá se z něj rizoto a nakonec samotný holý skelet se vytváří na kuřecí polévku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já mám pocit, že levně uměly vařit naše babičky z vesnice, ale často ty levné jsou pro nás už pracné. Jsou to různé jídla i co znám ze Slovenska nebo z Ukrajiny - mučné jídla na hodně způsobů - halušky s čímkoliv na sladko i slano, u nás to byly pěry (taštičky plněné povidly a obalené mákem), nebo naslano se smaženou cibulkou, na Ukrajině vareniky plněné na sladko (marmeláda a ovoce) nebo naslano (brambory, houby, mleté maso, zelí…) se zakysanou smetanou…
Ale tam se počítá s tím, že si ty těstoviny děláš sama, z kila mouky toho máš hromadu, najíš se toho a když to umíš, tak je to i moc dobré.
Ze zeleniny používali tu naši, co je levná a skladná- řepu, zelí, mrkev… a z ovoce hlvně jablka, hrušky a to co jde zavařit nebo usušit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
3. Salát z červené řepy s pečivem Červená vařená řepa, česnek, zakysaná smetana, sůl, pepř.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud zbudou brambory tak pro nás je dam do trouby na pec. papir a pak smícháme s česnekem a trochou olivového oleje.
Pro děti - starší chléb obalim ve vajíčku plus zelenina
- pokud zbyde knedlík tak knedlík s vajíčkem a zelenina
- pokud zbyde těstovina tak salát s tuňákem, s kuřecím a kari,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@laducha Dala jsem řepu do mrazáku - půjde to i z toho? Urodilo se jí hodně a už jsem nevěděla co s ní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám dítě co moc nemusí pečivo, tak dělám vařené jednoduché. Dělám, co má rád, nenutím co nejí. Takže hodně frčí zeleninové brambory v tlakáči. Brambory ve slupce omyju a rozkrájím na menší kousky, přidám tvrdou zeleninu na kousky, osolím, přidám trochu oleje, půl štamprle vody, dobromysl. Až začne tlakáč vařit ztlumím a nechám 10 minut. Dávám pórek, kapustičky, květák, brokolici, mrkev. Ne vše dohromady vždy to co se najde v ledničce, nebo ve spíži.
Obdobně když zbydou těstoviny zapeču je. Smíchám se zbylým masem, mraženou zeleninou, trochu omastím osolím. Zaleju vejcem a zapeču.
Jsme zeleninožrouti, tak dávám většinou víc zeleniny, než ostatního.
Ze zbylých brambor děláme placičky. Nastrouhám, přidám vejce, mouku, když je vařenou pomačkanou zeleninu, nebo jen kukuřici a osmažím placičky.
Já bych uvítala tipy na svačiny bez pečiva. Narvu do malého kousek snídaně, ale svačina ze školy se vrátí netknutá, tu pak jí pod dozorem jako svačinu po škole. Jen nevím, co do školy, aby mi to snědl. Sní mi ve škole na svačinu nějaké ovoce, trochu zeleniny, ale nic víc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osmažit červenou cibuli, přidat půl hrnečku rýže a půl hrnečku červené čočky, římský kmín, zalít vodou a nechat dusit 15 minut. Pak nakrájet pár sušených rajčat a podavat s bílým jogurtem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit