Koupě bytu v novostavbě

11408
19.8.13 14:31

My nezaplatili navíc nic. Hypo byla pres developera bez poplatku. standardy už jsme nemohli měnit, kupovali jsme postaveny zkolaudovany byt. Spis si ukecejte slevu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2969
19.8.13 14:32

Ahoj, my teda kupovali o půlku méně, ale nechali jsem si udělat klientký změny a dali jsem do toho dalších 100 tis. navíc. Chtěli za posunutí stěny, vytvoření stěny, pak změna sprchy, dlažby apod. Co se týká katastru a toho co ses ptala, tak to neporadím. Vše jsme platili ještě před začátkem stavby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.8.13 14:41

Jednu radu pockat az to bude postavene a udelana kolaudace. Pokud to neberete na hypoteku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
19.8.13 14:46
@kattkka píše:
Jednu radu pockat az to bude postavene a udelana kolaudace. Pokud to neberete na hypoteku…

pod to se můžu podepsat, taky bych nic nekupovala dokud to nestojí a není zkoladovaný. Bohužel, v okolí to totiž dopadá tak, že se ne všechny byty prodají před výstavbou a samotná stavba pak stojí na tom, že jim chybí peníze z neprodaných bytů. raději počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
19.8.13 14:48

Jinak jsme taky koupili byt v novostavbě a platili jsme akorát za ověřování podpisů a nějakej vklad na katastru. Takže jestli možná 2tis? A co jsme tedy neměli ve smlouvě byl elektroměr. O ten jsme si museli žádat a stálo to 8tis. Nebyl v ceně bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
19.8.13 14:56
@Anonymní píše:
Diky za rychle reakce. No o ten katastr mi ani tak nejde, to zaridi pocitam developer, ale jde mi presne o nejake ty zmeny dispozice, vybavy apod, proste dodatecnych nakladu nad zakladni cenu nabizene nemovitosti.
@xreni Nam se jedna o novostavbu, ktera je postavena do faze garazi, jeste nezacli stavet patra s byty, takze si to muzes dost menit. Tam je situace odlisna. S ukecanim slevy nevim, nemam s tim zkusenosti a navic jsem dost stydlivka, neumim to… Ty v tom mas nejake zkusenosti? Jde to?
@1024 Super diky za odpoved, to je presne typ informace, co hledam. Co nejakou slevu ukecavali jste, nebo jste pristoupili na cenu nabizenou developerem. Ono navic ted si uvedomuji (jedna se o Central Group), ze oni to vzdy nabizeji prvnich par mesicu za zakladni cenu, ale jako bonus mas v zakladu nadstandartni vubavu, takze tam slevu asi ukecat nepujde. Ani nevim, jak bych to zkousela :oops:

My kupovali, resp. dávali zálohy, kdy celý projekt byl ještě na papíře, r. 2006. Byt stojí od r.2008. Cena bytu byla 2,17 mil. + garáž 230 tis. tím, že se bral na hypotéku si developer přisadil cenu, nevím přesně kolik %. Ale nám to v tu chvíli bylo i jedno. Byli jsem rádi, že nám hypoška vyšla a že bydlíme v Pze za celkem slušné peníze ve 3+1. Ani jsme nic neukecávali, neb byly byty hned skoro rozebrané. Kdysi jsme přemýšleli, zda Olomouc u našich či Praha u jeho ročičů a když byly ceny v obou městech stejné, rozhodli jsme se pro Prahu. Další etapy pod 3 mil. nešly-byla to začínající společnost Bemett. Sousedé pod náma koupili poslední bez možnosti klientských změn a dost nadávají, dokonce snad sám dělal nějaké úpravy v nosné zdi :zed:. Někdy mi přišlo, že to projektant schválně udělat takhle, aby lidi platili za změny navíc :think: Byt byl veden jako nadstandatrní, no ale v dnešní době bych jej brala jako standart.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.13 14:59

My jsme koupili byt za 4,5 mil a na stavebních úpravách + nadstandardech jsme zaplatili 750 tis. Nicméně, my jsme měnili všechny standarty za vyšší kvalitu a stavebně jsme to taky překopali.

Zápis do KN, zpracování znaleckého posudku k hypotéce, apod. byly v porovnání s cenou bytu jen drobné.

• Citovat
  • Upravit
3894
19.8.13 14:59

Ahoj,
tak jestli ti developer nabídne lepší úrok než banka na hypotéku ti asi nikdo neporadí, to je asi nejlepší nechat si udělat kalkulaci u různých bank a porovnat to. Já jsem dokonce kamarádce dohazovala finanční poradkyni, která jí domluvila lepší úrok než banky.

A cenou za změny - už asi víte jaké bude mít byt dispozice a do jakého bude byt uveden - jestli cena obsahuje podlahy, dveře (nějaké konkrétní, nebo jestli si můžeš v průběhu dokončování vybrat v určité cenové relaci, nebo připlatit). Jestli budou hotové rozvody pro kuchyň, a budou od tebe chtít vědět jak mají rozvody být… Jak bude hotová koupelna, jestli ti dají na výběr v ceně (vana, sprch. kout, uspořádání) nebo jakákoliv změna od standartu se bude platit. To se musíš zeptat přímo v Central Groupu.

Já kupovala byt, kde bylo všechno hotové, jen s tím, že v místě kuchyně všechny rozvody koukaly z jednoho místa, takže bylo potřeba rozvést vodu, odpad a eletřinu a odtah digestoře (vysekat, zazdít, vymalovat, vytapetovat). Mě dodatečné náklady vyšly na 17tis.

Takže pokud je byt ve výstavbě a dodavatel bude ochotný k domluvě, tak myslím, že by bylo možné si tyhle rozvody nechat udělat podle vás rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
19.8.13 15:00
@Anonymní píše:
@kattkka No rozhodne to budeme kupovat na hypoteku. To bych se vlastne taky jeste rada zeptala. Kdyz hypoteku nabizi primo developer vyplati se to? Nebo to ani jinak nejde? Jde mi o to, aby treba sazba, co se da sehnat nebyla 3% a developer vam nenabidl hypoteku na 3.7% ci tak neco…
Jinak kupovat byt az po kolaudaci je vice mene nemozne. Chceme kupovat 4+kk a u tech poptavka mnohonasobne prevysuje nabidku, takze kupovat to po dostaveni neni sance, mozna se tam da neco paberkovat, ale vetsinou jsou to byty s blbou dispozici, orientaci ci jinym problemem. Bohuzel. Jinak bych taky radsi videla, co kupuju.

Toho jsem se také bála, jsme na patře 3 byty a barák do L, kdy my jako byt máme pro sebe celou jednu stranu, tudíž okna na tři strany, dobře situovaný. Když jsem byla na návštěve u sousedek, zhrozila jsem se, jak mají dispozičně řešeno, jedna i plakala :? Celý den tam mají tmu a v zimě slunce svítí jen dopoledne než se stočí, je menší a dražší než ten náš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.8.13 15:01
@Anonymní píše:
@kattkka No rozhodne to budeme kupovat na hypoteku. To bych se vlastne taky jeste rada zeptala. Kdyz hypoteku nabizi primo developer vyplati se to? Nebo to ani jinak nejde? Jde mi o to, aby treba sazba, co se da sehnat nebyla 3% a developer vam nenabidl hypoteku na 3.7% ci tak neco…
Jinak kupovat byt az po kolaudaci je vice mene nemozne. Chceme kupovat 4+kk a u tech poptavka mnohonasobne prevysuje nabidku, takze kupovat to po dostaveni neni sance, mozna se tam da neco paberkovat, ale vetsinou jsou to byty s blbou dispozici, orientaci ci jinym problemem. Bohuzel. Jinak bych taky radsi videla, co kupuju.

Pokud na hypoteku tak jo. V nejhorsim by jste prisli o ten Vas vklad ne o vse.Jo a ani to nebrat na uver ze stavebka.To jsou tedy jenom takove pidi rady.Ale myslim ze pomuzou. :oops:. Opravdu opatrne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.8.13 15:03
@1024 píše:
My kupovali, resp. dávali zálohy, kdy celý projekt byl ještě na papíře, r. 2006. Byt stojí od r.2008. Cena bytu byla 2,17 mil. + garáž 230 tis. tím, že se bral na hypotéku si developer přisadil cenu, nevím přesně kolik %. Ale nám to v tu chvíli bylo i jedno. Byli jsem rádi, že nám hypoška vyšla a že bydlíme v Pze za celkem slušné peníze ve 3+1. Ani jsme nic neukecávali, neb byly byty hned skoro rozebrané. Kdysi jsme přemýšleli, zda Olomouc u našich či Praha u jeho ročičů a když byly ceny v obou městech stejné, rozhodli jsme se pro Prahu. Další etapy pod 3 mil. nešly-byla to začínající společnost Bemett. Sousedé pod náma koupili poslední bez možnosti klientských změn a dost nadávají, dokonce snad sám dělal nějaké úpravy v nosné zdi :zed:. Někdy mi přišlo, že to projektant schválně udělat takhle, aby lidi platili za změny navíc :think: Byt byl veden jako nadstandatrní, no ale v dnešní době bych jej brala jako standart.

Jo taky od nich bydlime.Ale my az po dostavbe a na posledni chvilu.ALe tedy popravde nikdy vice uz. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4484
19.8.13 15:06

zakladatelka
Kupovali jsme dva měsíce zpátky byt v novostavbě na Praze 10.Prodávající společností byl Geosan Development.
Cena bytu se pohybovala v částce 3 150 000.Pokud se nepletu a dobře si pamatuji tak jedinné výdaje které nás stál byt navíc bylo vybavení + instalace elektroměru (12 000) a ověření podpisů + vklad na katastru. Takže když nebudu počítat vybavení bytu ale jen zbylé jmenované položky tak jsme na nějakých 15 000 maximálně nad cenu bytu.
S tím vybavením už to je horší :lol:
Každopádně co se týče koupě před kolaudací do toho bych nikdy já za sebe nešla. Když jsme začali byt shánět, byli jsme se podívat na několika projektech kde jedním z nich byl Malý Háj- Štěrboholy.
Ceny prostorům neodpovídali (viděli jsme byty z první etapy se stejným rozměrem který jsme chtěli kupovat) a bylo to něco strašnýho. Tvar místností absolutně neodpovídal nehledně na společné prostory v domě. Sklepní k´je taky jiné než udané rozměry na plánku a pán nás přesvědčoval že to rozhodně twen rozměr je.Pro přiblížení- rozdíl jako 2×5 metrů a 10×20 m čtverečních :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
19.8.13 15:21

Já bych teď nešla do zajíce v pytli, podle mě je skoro jedno, kdo staví, všude se šidí. Manžel dělá u jedné nejmenované stavební švédské společnosti :lol: a říká, že u nich nikdy. Stará se o postavené kancelářské budovy v miliardových hodnotách, takže jméno v dnešní době=snad ještě větší zklamání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
19.8.13 15:51

V tom máš bohužel pravdu a kdo prodává, jak píšeš, že je to nepoužitelné, tak asi z důvodu, že je zklamaný a chce se nemovitosti zbavit :think:. Nám taky nic jiného nezbylo. Ale my měli omezenější zdroje :lol:. Proto jsme třeba ani nenechali malovat, jen klasika bílá. Neb po 5-ti letech si barák pěkně sedl a teď jen zamáznout prasklinky a vymalovat dle potřeby.
Každopádně držím palce. Já občas koukám na bytečky, co se kde nové staví a kolikrát je to děs ty plánky, zbytečné pokoje na úkor velikosti, hrozné úhly, nemám ráda nic co nemám 90st. apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
19.8.13 16:04

Já osobně bych nekupovala nic, co už není postavené a zkolaudované. Takto kupovala kamarádka a do dnešního dne nemá kde bydlet a ani nemá peníze :-( skoro 2 mil.!!! Společnost (jméno nevím) vybrala zálohy, že postaví a nepostavila a jaksi se vytratila :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný