Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zaridte si alepon notarskou uschovu-notar vyda penize po prevedeni prava najmu k db. Na drustvu smlouva nikoho nezajima, proste se tam jen prepisi prava k najmu. Jo, smlouvu byste potrebovali kvuli hypotece
No majitel právě peníze potřebuje rychle a notářskou úschovu nechce. Tohle je pro nás asi dost riskantní že? Vím, že notářská úschovu trvá několik týdnů? Nerada bych, aby nám někdo vmby vyfouknul, ale zase dát někomu hotovost jen tak…
Zavání to levárnou…Dost by ně zajímaly ty důvody. Co když manželka prodej napadne, převod se zruší a chlápek nebude mít peníze na vrácení…? Jsi ochotná to riskovat?
@Anonymní píše:
No majitel právě peníze potřebuje rychle a notářskou úschovu nechce. Tohle je pro nás asi dost riskantní že? Vím, že notářská úschovu trvá několik týdnů? Nerada bych, aby nám někdo vmby vyfouknul, ale zase dát někomu hotovost jen tak…
notarska uschova je rychlovka. Najdete notare, sepisete to, prevedete penize na ucet, po podpisu on prevede penize prodavajicimu, Muze to byt zalezitost jednoho dne.
anebo taky muzete prinest penize primo na druzstvo, ale to zavani pruserem
Příspěvek upraven 31.10.21 v 19:45
@Anonymní píše:
My jsme použili notářskou úschovu při koupi domu, notář peníze převedl ve chvíli, kdy došlo k přepisu na katastru. Chci tím jen říct, že notář peníze nezadržuje bezdůvodně. Bez notářské úschovy bych do toho nešla.
@Secado píše:
My jsme použili notářskou úschovu při koupi domu, notář peníze převedl ve chvíli, kdy došlo k přepisu na katastru. Chci tím jen říct, že notář peníze nezadržuje bezdůvodně. Bez notářské úschovy bych do toho nešla.
u druzstevniho bytu se nezapisuje do katastru nic. Neprevadi se nemovitost, ale pravo najmu
Já bych se šla zeptat na to druzstvo, jestli je to tak v pořádku.
@Mallorka píše:
Já bych se šla zeptat na to druzstvo, jestli je to tak v pořádku.
tem je to fuk
@matkabagristy píše:
u druzstevniho bytu se nezapisuje do katastru nic. Neprevadi se nemovitost, ale pravo najmu
Sakra, vymazala jsem jednu větu, tak můj příspěvek vypadá nelogicky. Jen jsem chtěla napsat, že notář uvolní peníze hned na základě právního úkonu. Dík za objasnění, že je to právo nájmu
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím anonym, velice osobní.Mám zájem koupit družstevní byt. Majitel z osobních důvodů spěchá na prodej (rozvod) a pokud bychom si plácli, nechce sepisovat smlouvu. Prostě chce během nejbližších dnů jít na bytové družstvo, přepis bychom udělali na družstvu a peníze a klíče předali rovnou tam. Můžete mi prosím říci, jestli je tohle bezpečný způsob obchodu? Jak by to mělo být právně nejlépe? Nebo je to takto košér?
Družstvo bude mít převodní smlouvu. Ta vaše mezi vámi chrání tebe. Já byty denně nekupuju, takže bez smlouvy by si, panáček, neškrtl. Osobně jsme to prováděla jen jednou a samozřejmostí byla smlouva družstva a ta mezi námi.
@Anonymní píše:
Záleží, jak se s notářem dohodnete. Peníze převede na jeho účet v den, kdy bude určeno, že na tebe převádí práva na užívání bytu.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím anonym, velice osobní.Mám zájem koupit družstevní byt. Majitel z osobních důvodů spěchá na prodej (rozvod) a pokud bychom si plácli, nechce sepisovat smlouvu. Prostě chce během nejbližších dnů jít na bytové družstvo, přepis bychom udělali na družstvu a peníze a klíče předali rovnou tam. Můžete mi prosím říci, jestli je tohle bezpečný způsob obchodu? Jak by to mělo být právně nejlépe? Nebo je to takto košér?
Ne, rozhodne ne-uz jenom kvuli tomu, ze by tam s nim mela byt jeho manzelka. Pokud o tom nebude vedet a udela to bez ni, tak ona to muze napadnout u soudu. A celou transakci zrusit. Proc myslis ze na vas tak tlaci? A podle ceho by to prepsali, kdyz nepodepisete smlouvu?
Bez smlouvy určitě ne a navíc s notářskou úschovou. Ty nic nezdržují, jen dohlídnou na to, aby obe strany splnili co mají. Navíc takový obnos není dobrý si předávat keš.
@pikola píše:
Bez smlouvy určitě ne a navíc s notářskou úschovou. Ty nic nezdržují, jen dohlídnou na to, aby obe strany splnili co mají. Navíc takový obnos není dobrý si předávat keš.
Co není dobrý, ani nemůžeš. Nad 250 tisíc musí jít platba přes účet. Evidentně chce pantáta obrat manželku a až ta se bude bránit, tak zakladatelka pěkně zapláče.
Ahoj, prosím anonym, velice osobní.
Mám zájem koupit družstevní byt. Majitel z osobních důvodů spěchá na prodej (rozvod) a pokud bychom si plácli, nechce sepisovat smlouvu. Prostě chce během nejbližších dnů jít na bytové družstvo, přepis bychom udělali na družstvu a peníze a klíče předali rovnou tam. Můžete mi prosím říci, jestli je tohle bezpečný způsob obchodu? Jak by to mělo být právně nejlépe? Nebo je to takto košér?