Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@catherine100 píše:
@Ali-Ali tak u nás třeba
totocenu člověk ječtě tak o 50 000 stáhne a dá se z toho udělat hezký domek, když je člověk šikovný
tak ja nevim, ale i mym lacikym pohledem- potrebuje to totalku strechy, udelat komplet hydroizolaci (mokre fleky na zdech), neni tam zavedena kanalizace ani septik, neni tam koupelna, obytne jsou pouze dve mistnosti, zdena je pouze jedna! stena, potrebuje to koplet podlahy, omitky, novou kuchyn, vymenit okna…
nedokazu si predstavit, ze to nekdo opravi za min nez milion a to jeste se dostanem jen na velikost bytu ![]()
@LUCIPERKA-ddub no lepší pro tebe to beru, pro mě aktuálně taky…
ale ne každý to tak má, já si třeba krásně dovedu představit bydlet v bytě s malou předzahrádkou či pěknou terasou…
v bytě jsem vyrostla, dokážu porovnat…každé má svoje pro a proti
@LUCIPERKA-ddub píše:
@catherine100 @Tina007 Dům je lepší, protože předpokládám i zahádku u domu a jsem tam svobodnější.
V bytě jsem bydlela a už nikdy více. Je tam šlyšet od sousedů ze stran i shora a je to jen byt a neuděláte tam skoro žádné upravy dle svého, navíc je tu úplná absence vlastního pozemku u domu.
Tak my jsme si v byte treba udelali veskere upravy podle sveho, neni tady nic, co by mi vadilo nebo nevyhovovalo. Sousedy mame klidne, takze neslysime odnikud nic a bydlime deset metru od lesa. Zahradku nemame, zato mame dve detska hriste hned za barakem a na kaficko sedmimetrovou lodzii. Dvojnasobna hypoteka, kterou bychom na barak museli splacet, by mne osobne zcela jiste pozitek z baraku zkazila. Jak rikam, ze to strasne individualni, kazdemu vyhovuje neco jineho. Pokud bych presla z bytu do baraku, taky bych taky mozna tvrdila, ze zpet uz nikdy, ale momentalne mi to naprosto vyhovuje tak, jak to je a necitim zadnou potrebu stehovat se pryc.
Příspěvek upraven 29.03.14 v 13:24
@Ali-Ali já tenhle inzerát zrovna nezkoumala do podrobna
, ale za podobnou cenu jsme koupila náš teda s kanalizací…a dělalo se vše komplet, nebyl tu ani záchod, zatím máme dole 2+1 a jsme na cca 700 000 i s tím nákupem, mám šikovného muže, co vše zvládne téměř sám…teď ještě budeme dělat komplet střechu s podkrovím (to bude těch cca 250 + 50 zahrada/stání ) a bude to 4+1 cca 100 m2, pro mě ideal plus menší zahrádka cca 250…
ale pravda, že manžel chce za pár let stavět…
@Gabulle píše:
Tak znam borce co si dome kompletne postavil sam a delal ho z palet a prken a i s pozemkem ho to 2+1 vyslo na 400.000,–
Neni to ten manik, co stavel barak pro Ivetku Bartosovou
?
Je lepší si vzít hypotéku a dávat peníze do svého než do nájmu my to také tak udály a jsme spokojený kdyby ste potřebovala poradit třeba kvůli hypotéce ozvěte se.
Dekuji moc za odpovedi vecer vse prečteme a dáme vědět ![]()
Zatím jde o to, že já bych ráda vyměnila koberce mladší dcera stále lije jídlo cokoliv a vypadá to už neskutečně hrozně a manžel odmítá tu měnit koberce za desítky tisíce, pak bych chtěla vymalovat.
A já toužím po domku, ale manžel se bojí, že bysme to finančně neutáhly. Ted jsme našly 1 za rovný 2 miliony, s tím ale že je to pouze 2+1, ale možná by to stálo zato vyzkoušet jak se utáhne takový opravy baráku, které tam tedy budou nižší případě zjistíme, že najednou ušetříme než právě v tom nájmu, kde opravdu v 2+1 neušetříme a pořídit byt 3+1 dáme stejný peníze a bude náš.
Takže je vlastně lepší řešení než pořídit upravu tohodle bytu ![]()
ale už nebude nikdy cesta zpět, že pořídíme barák ![]()
Bydlíte v nájmu v bytě 2+1 a nic neušetříte? A jak budete platit hypotéku na barák? Hypotéka na byt je snad ještě horší, tam platíš ještě navíc „nájem“.
Máme na hypotéku byt, který pronajímáme a platí se tam hypotéka 5600 Kč (půjčeno 730 tis) a ještě fond oprav a energie skoro 6 tisíc.
My máme hypotéku (660tisna 30 let. splátka 3100,–) byt 3+1 a fond oprav a ostatní věci platíme 5027,– a elektrika 800,–to je vše
Tak to už je vážně lepší ten dům s pozemkem než byt. Za dům platíme akorád hypotéku + inkaso. Za byt jak to tu čtu se platí hypo + inkaso + fond oprav.
ANO PŘESNĚ tak fond oprav hypotéka kolem 7000+fond oprav ale máme o pokoj víc plus to za 20let bude naše ten byt a pak snad by se ten dům dal pořídit, ale to už by těžko někdy bylo.
Stále přemýšlíme ![]()
@Ali-Ali píše:
tak nemusi byt hacienda, ale to co lze tady v okoli koupit pod milion, to je fakt zivotu nebezpecne(a to nemluvim o zrovna nejak zadane oblasti)
http://www.sreality.cz/…-/3467797340
No tak to je hruza tohle!:D my to meli celkem za 1 050 000 a fakt to neni rujna, ma to i zahradu i kdyz ne zadnou obri, stodolu a garaz, ale jak rikam, meli jsme fakt na to stesti, kazdy nam to rika a kdyz koukame na inzerce tak fakt nic moc ty domy:/