Koupelna - rekonstrukce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bt-cz
16.11.10 11:47

My máme v koupelně taky světlé dlaždičky, ale mají na sobě takový zajímavý motiv a ty šedé spáry k tomu, tak nějak ladí. Do budoucna sním o tmavém obložení, ale bojím se, aby na něm nebyly mapy od vodního kamene. Máte některá zkušenost? :)

• Citovat
  • Upravit
94
8.4.12 12:29

Na tmavých dlaždicích se opravdu dělá kámen… nemam vlastní zkušenost, ale otec je zedník a dělá i koupelny a řikal ať na to ani nemyslím :-) Přemýšlím nad hnědo béžovou nebo zelenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.4.12 12:35

Mám toto v koupelně a na wc,už 12 let a stále jako nové.
Není proflém jednou za čas při velké údržbě prolít zem Pulirapidem,nebo Froschem ,pořádně setřít a vodní kámen není :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
5.6.12 16:56

Tak zda se mohu též vyjádřit, tak bílou spárovačku jsem chtěla :oops:
Ale zedník mi řekl, ať si najdu někoho jiného, že to po čase nebude bíla a budu ho ještě pomlouvat, že to udělal špatně…
S manželem se domluvili a k mému překvapení k bílé dlažbě červená spárovačka. A jsem za to moooc ráda. Je to pěkně veselé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
astacus
2.5.13 14:03

oklady rako - mikado

Ahoj, uvažujeme taky do koupelny o obkladech rako - mikado (kombinace bílé a červené dlaždice, chtěla bych i červenou mozaiku k tomu) a mám stejné dilema jako Lenka, jakou zvolit podlahu a spáry. Pokud někdo máte (třeba Leni, nejspíš už máte hotovo) takovou koupelnu, budu moc ráda za foto.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.13 18:20

Ahoj holky, jdu si k Vám pro radu :)
Mám kamaráda obkladače a starou panelákovou koupelnu. Celý byt je po rekonstrukci, ale majiteli už nezbyli prašule na koupelnu a záchod, tak to je původní.
Určitě nemáme a v nejbližší době mít nebudeme na vyzděnou celou novou koupelnu, to nehrozí, ale vyčetla jsem a dost lidí to má, že serve ty původní tapety, vyhodí starou vanu, umyvadlo, a obloží si tu umakartovou stěnu hezkýma obkladama a vypadá to parádně :)
I kdyby to vydrželo 10-20 let, hodí se to a ted je to dost aktuální. Sprcháč i umyvadlo i skříňky už máme, ale sháníme nějaký normální, hezky vypadající a cenově dostupný obklady?
Nevíte o něčem?
Ještě nevím kolik balíků bude spotřeba na koupelnu a záchod - je to klasická paneláková :)

Poraďte prosím.

:jazyk: za vše díky.

• Citovat
  • Upravit
38179
12.9.13 19:00

Na obklady se zajdi podívat do obchodů (BAUHAUS, BAUMAX, HORNBACH, SIKA, atd.), záleží jen na tom, jaký máš vkus.
Kolik budeš potřebovat zjistíš tak, že spočítáš plochu stěn, tedy obvod místnosti (2ךířka + 2×délka) x výška obkladů.
Plochu která ti vyjde vynásobíš 1,1 na prořez a pak si musíš zjistit kolik obkladu je v jednom balíku a zaokrouhlit to podle toho na balíky, radši nahoru.
V koupelně bych to obložil 5 - 10 cm nad dveře, takže výška by byla 2050 - 2100 mm, na WC vzhledem k tomu že je malý, tak by asi bylo lepší to obložit jen na výšku 1500 mm a nad tím jen vymalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
12.9.13 19:19

Máme klasickou panelákovou koupelnu, obkládat jí budeme až ke stropu a cena obkladů + dlažby na zem nás vyšla na 10 000,– Kč. To jen tak pro orientaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.11.15 15:41

Nezbylo Vám pár kusů bílých obkladů Mikado? Už se nedají sehnat :-(, stačili by nám 2ks :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný