Koupit do školy MacBook?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
50
23.10.20 17:21

@Nimie Proč pořád argumentujete kompatabilitou? V čem jako konkrétně? Znovu opakuju, že mám v Macu nainstalovaný normálně zakoupený Office pro Mac, klasický Word, Excel, Powerpoint atd..výstupy jsou naprosto identické jako z windows.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
23.10.20 17:24

Nejlevnějsí MacBook na Alze stojí 32 tisíc - 13,3", i5, 8 GB RAM, integrovaná grafika, 256 GB SSD.
V podobné ceně je 14" klasický ultrabook s i7, 16 GB RAM, grafika GeForce MX250 2 GB, 1000 GB SSD. To už je celkem dělo, na kterém se dají hrát i nové hry (ne na plnou grafiku, ale stále hodně slušnou) a na běžnou práci bude stačit minimálně 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
23.10.20 17:26
@Prof. Farnsworth píše:
Nejlevnějsí MacBook na Alze stojí 32 tisíc - 13,3", i5, 8 GB RAM, integrovaná grafika, 256 GB SSD.
V podobné ceně je 14" klasický ultrabook s i7, 16 GB RAM, grafika GeForce MX250 2 GB, 1000 GB SSD. To už je celkem dělo, na kterém se dají hrát i nové hry (ne na plnou grafiku, ale stále hodně slušnou) a na běžnou práci bude stačit minimálně 5 let.

Se solidní údržbou i na deset. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
23.10.20 17:27
@damaaja píše:
@Nimie Proč pořád argumentujete kompatabilitou? V čem jako konkrétně? Znovu opakuju, že mám v Macu nainstalovaný normálně zakoupený Office pro Mac, klasický Word, Excel, Powerpoint atd..výstupy jsou naprosto identické jako z windows.

Ty formáty se snaží být identické, ale nejsou. Narazili jsme třeba na „zaheslovaný“ soubor vytvořený v Macu, který se ve Windows otevíral i bez hesla a řadu dalších problémů. Nakonec to skončilo tak, že se v Macu virtualizovaly Windows a soubory se vytvářely v Office pro Windows.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
23.10.20 17:28
@SAJ píše:
Se solidní údržbou i na deset. ;)

Sám teď píšu na deset let starém notebooku a to mi něm běží i Visual Studio a SQL server. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
23.10.20 17:31
@Mista1 píše:
@Skaiqy ThinkPad měla kamarádka a vyletěl oknem, jak byl poruchovy, sto lidí, sto chutí a sto technických problémů :mrgreen:

Záleží který no :) mám to stejně s Applem..doma mi leží staré 3GS, X let staré a šlape :) ta pětka co jsem vyfotila byla za mě jeden z nejhorších věcí co jsem kdy koupila..ale přesně, sto lidí, sto chutí :) mám dojem, že jsem jediný exot který přešel od Applu ke Googlu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
23.10.20 17:33
@Prof. Farnsworth píše:
Sám teď píšu na deset let starém notebooku a to mi něm běží i Visual Studio a SQL server. ;)

No, a jaká byla tehdy pořizovací cena? Máme doma prastarou profi 17'', i dneska jede bez hw upgrade, ale většina levnější techniky nakonec nějakou tu transplantaci potřebovala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
23.10.20 17:47
@Prof. Farnsworth píše:

Já ho teda zrovna na Alze vidím za 27.490,–, navíc lze určitě ještě využít slevu pro studenty na ISIC kartu. Netvrdím, že je to málo, ale znovu opakuji, že se tazatelka ptala na spolehlivost a vhodnost ke studiu. Pochybuju, že na tom potřebuje hrát hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mista1
23.10.20 19:05

Odpovím takhle najednou. Moc děkuji za reakce. Ano, zamýšlela jsem původně iPad, že na něm budu psát všechno. Protože stolní počítač jsem vyhodila dávno, to byl šrot a doslouzil, ještě když jsem byla někde v osmé třídě :lol: od té doby mám notebooky. Jenže na ipadu nějak bakalářka napsat nejde. Prostě ta malá klávesnice, celkově je notebook rychlejší a přehlednější, pro mě osobně, kdyby mi to někdo chtěl vyvracet. Tak mě napadl Mac, to jen jako reakce na to, co vlastně chci.

Příspěvek upraven 23.10.20 v 19:07

• Citovat
  • Upravit
Mista1
23.10.20 19:07

@damaaja Přesně tak, jde mi o to, že kdybych si měla koupit Windows za podobnou cenu, tak jestli Mac má nějakou přidanou hodnotu, třeba to, že je systém trvale stabilnější, což mi i k mým zkušenostem s iPhonem nikdo nevymluví.

• Citovat
  • Upravit
Mista1
23.10.20 19:11

@Skaiqy Sama určitě nejste, je to o zvyku. :D

• Citovat
  • Upravit
2045
23.10.20 19:13

@Nimie
co znamená dat dokupy? Já si myslím, ze notas nebo telefon je věc, která se má dat užívat bez zbytečných zásahu okolo. Na údržbu máme auta. Ještě řešit servis u notebooku, to mám lepší věci na práci. A každý si to sám neumí udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
23.10.20 19:16
@NinaU. píše:
@Nimie
co znamená dat dokupy? Já si myslím, ze notas nebo telefon je věc, která se má dat užívat bez zbytečných zásahu okolo. Na údržbu máme auta. Ještě řešit servis u notebooku, to mám lepší věci na práci. A každý si to sám neumí udělat.

No, tak pokud ti přijde lepší kupovat co tři roky nové zařízení… Nebo teda uzavřený systém iOS… Mně to třeba přijde zbytečné, když mohu téhož dosáhnout za zlomek ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
23.10.20 19:16

@Mista1 já byla zarytý applista :lol: a pak přejdu na android :mrgreen: pamatuji si doby kdy jsem android absolutně neuměla ovládat a přišlo mi to hrozně nelogické :mrgreen: pak mě situace dohnala k Pixlu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31498
23.10.20 19:53
@damaaja píše:

Pokud je to vše co používáš a funguje ti to naprosto plnohodnotně tak ok. Jen z vlastní zkušenosti - na VŠ se toho obecně často používá víc (např. matematické softwary apod. mívají problém a pak obecná integrace mezi studenty - koupit si Maca na to aby pak člověk uzpůsobil celou práci tomu aby mohl pohodlně používat Windowsové appky je mírně řečeno ujetina ;)).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák