Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kdybyste nežili sami, dost možná byste ho už doma měli kvůli chlapovi. Manžel si pořídili kdysi dávno xbox, teď ho obměňuje a nejčastěji na něm hraje on, dcery to nechává v klidu. Já bych asi pořídila, pokud si ho moc přeje a chce si přispět.
Já bych koupila PS3 ze svého+pár her. Vysvětlila bych mu, že je téměř stejný jako PS4,bude mít radost tak jako tak..Stejně je rozdíl téměř jen v grafice. A ty hry do budoucna tě vyjdou levněji na 3 než na 4 ![]()
@VitaminC to je dost věc názoru, blbost to rozhodně není, pominu-li, že mi konkrétně PS3/PS4 trochu jako nesmysl připadá, ale to je spíš kvůli tomu, že je mnohem efektivnější (a teoreticky levnější) pořídit klukovi počítač. Ale pokud mu zrovna tahle konzole udělá radost a ještě si na ní dokáže ušetřit, nevidím důvod, proč mu to odpírat. Akorát teda buď budete muset vyřešit jak to očipovat a nebo na to budete kupovat hry, které jsou poměrně drahé. Na druhou stranu když je schopen si ušetřit 6 tis., zvládne si ušetřit i na pár her nebo to může dostat darem od příbuzných nebo k narozeninám.
Já nad nějakým takovým vehementem uvažuju k Vánocům 2018
zrovna nedávno jsme se o tom bavily s kamarádkou, že byly fajn doby, kdy ex ještě bydlel u mě, protože měl nintendo wii a my s kamarádkou pořád pařily ty sportovní hry
a že před x lety měla její sestra playstation a taky tam bylo něco do pohybu, jen pro děti, to nás bavilo všechny tři ![]()
Určitě vzít PS 4 (na ps 3 nevycházejí nové hry + horší grafika…)
Co se týká cen tak jsou 2 verze PS 4.Ta dražší verze cca za 10k (PS 4 Pro) má lepší výkon a podporuje rozlišení 4k. Malému klukovi určitě bude stačit klasická verze PS 4, která stojí cca 7k.
Dál se může platit PS+, což umožňuje si ukládat hry na internetový cloud a pak například pokračovat na jiné konzoli (to samé lze udělat přes flashku). Nebo to umožní hrát multiplayer (hra pro více hráčů). Cena je 1200-1500 za rok.
https://www.playstation.com/…tation-plus/
Hry se dají sehnat celkem levně ve slevách a na aukru, kde vidíte i recenze na prodávajícího (ceny jsou pak zhruba 300-900 kč za hru).
V ps pak jde nastavit i rodičovská kontrola:
https://www.playstation.com/…aystation-4/
Ps 4 koupil strýc děckám na hraní a nakonec u něj tráví nejvíc času on sám
Na vyblbnutí je to fakt super ![]()
Pro deti je tam idealni rekl bych misto her to PS+, stoji to asi 1500 na rok a za to dostane z internetu hru zdarma kazdy mesic a nekolik mensich bonusu.
My jsme byli PS maniaci uz pred ditetem, takze to neskoncilo a samozrejme dite nas nasleduje. Nevidim na tom nic spatneho (pokud u toho nesedi/nestoji cele dny).
A pokud si na to setri, tak tim lip ![]()
Já bych to až tolik neřešila, je to prostě hra a dítě si chce hrát, je to móda dnešní doby. Ano není to levné, ale většinou to je věc se kterou se dítě opravdu hraje, ne taková ta blbost co si s ní dítě pohraje týden a pak leži v koutě.
Jestli je mu pět nebo devět je uplně jedno, důležité je kupovat hry přiměřené věku a být důsledným rodičem co se týče domluveného času stráveného hraním.
Náš kluk to taky hrozně chtěl, měl teda doma xbox, který si částečně zaplatil, prodal jej, našetřil si a zbytek jsme mu doplatili.
Nejde o to že bychom si to nemohli dovolit, ale snažíme se jej vést k ekonomické zodpovědnosti a samostatnosti. Hry si šmelí na internetu použité nebo s kamarády. Nové mu nekupujeme a i on pochopil že je to vyhazování peněz oknem.
Nekoupila bych. Petilete dite ma travit cas jinak, bez prilepene u playstation. Navic pokud Ti to nevadí, může hrát u bratrance.
Já bych koupila, my ho máme taky a čas na vymezení hraní her můžeš určit ty. Pokud si ho vyhementně přeje už dlouho neváhala bych.. Navíc po škole, kdy je venku hnusně a zima si může hrát a musím říct, že prodávají některé opravdu hezké a naučné hry pro děti.. Všichni si akorát představují akorát to, jak bude hrát 6 hodin v kuse nějaký závody aut, střílečky atd… Dá se to udělat i,,hezky"
Já nevím, ale připadá mi postavené na hlavu, aby kluk dostal hru za tisíce a máma neměla v čem v zimě chodit…
To sice ano, ale kluk si očividně na něj šetří, jak moc si ho přeje…
Ano, ale co ho to naučí? že máma není důležitá? Navíc, jak jsem pochopila žijí sami bez otce…Jen tak přemýšlím, že se to tu hemží diskuzemi o tom, jak muž dá domů na domácnost tisícovku a zbytek si utratí za své koníčky…Netvrdím, že to spolu musí souviset, ale pět let není věk, kdy by nemohl s šetřením ještě chvíli vytrvat a těšit se třeba na narozeniny…
Ja musim na obhajobu sveho syna rict, ze on na Jeziska veri, takze netusi, jak Vanoce zatezuji muj rozpocet. Vzdycky se se mnou o vsechno deli, chce mi pridavat svoje penizky na kadernici.. coz samo odmitam.
Kazdopadne jsem se rozhodla PS4 koupit.
Nasla jsem za osm tisic s jednim ovladacem navic. Coz je super cena. Vsichni moji znami to vychvaluji, ze je to nekazove zbozi, ktere slouzi spoustu let.
A ja si koupim Sims! ![]()