Koupit nebo ne potkana jako mazlíčka? Jaké je to zvíře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
14.8.14 14:56

@Mamina6699 víš, když jsem měla dva, tak na mě prděli a stačili si navzájem :) ale dospělí kluci jsou líní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
14.8.14 14:57
@Knihomyš píše:
@Mamina6699 víš, když jsem měla dva, tak na mě prděli a stačili si navzájem :) ale dospělí kluci jsou líní.

no ale zas to je dvojnasobek cisteni, zradla atd. pripadne veterina a to je palka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@verulicek ze zverimexu je šance asi 20%, že se zvíře ve zdraví dožije půl roku.. Většina zveráků je fakt otřesných, zvířata jsou množený jen na zisk, jsou křízený mezi sebou atd.. navíc velmi často se stane, že si člověk do nese jiné pohlaví, než chtěl, samičky během pár dnů či týdnů porodí (i ty nejmenší, co mimina mít fakt nemají) atd.. a je to i o přístupu… dobrý chovatel se jim věnuje, má zvířata zdravá atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148

@Fima proč ne samce spolu? Já jsem měla vždy jen samce a úplně bez problému.

@Jaja87 nebudu ti psát jestli máš pro tříleťáka kupovat nebo ne. Každé dítě je jiné a jinak se ke zvířátku chová. To musíš uznat ty. Ale rozhodně bude péče na tobě.
Já jsem potkany měla a byly to úžasné zvířata. Počítej s tím, že jde cítit. Pokud se rozhodnete ho koupit tak určitě dva, ale rozhodně ne pár. Klidně dva samce nebo dvě samice. Aspoň se nebude nudit když nebudete mít čas se mu věnovat. Ochočit se dají krásně. Mě přiběhl na zavolání. Koukni na net na pár stránek, pečlivě pročti a pak se rozhodni jestli ano nebo ne. Jo a potkana určitě od chovatele, ve zverimexech bývají nemocní. Můžeš mrknout sem: http://www.kralici.cz/…/diskuze.asp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DaMaThe
14.8.14 14:58

Náš potkan vyměšuje pouze v kleci a i když jsme ho u veterináře dost „masili“, nikoho nekousnul. Stál 250 kč od chovatelky, za veterináře jsem dali už přes 1000 Kč :)

• Citovat
  • Upravit
verulicek
14.8.14 15:01
@martina.se píše:
@verulicek ze zverimexu je šance asi 20%, že se zvíře ve zdraví dožije půl roku.. Většina zveráků je fakt otřesných, zvířata jsou množený jen na zisk, jsou křízený mezi sebou atd.. navíc velmi často se stane, že si člověk do nese jiné pohlaví, než chtěl, samičky během pár dnů či týdnů porodí (i ty nejmenší, co mimina mít fakt nemají) atd.. a je to i o přístupu… dobrý chovatel se jim věnuje, má zvířata zdravá atd..

já jsem kupovala tu první potkanici za 10Kč a byla určena jako krmě pro hada :nevim: žila 2 roky a byla z těch 4 co jsme měli ta nejzlatější

• Citovat
  • Upravit
10905
14.8.14 15:02

@Mamina6699 žrádlo jsem si míchala sama za :*, čištění je asi standard - ona ta moč začne smrdět, ať je jí míň nebo víc.
Veterináře nelze odhadnout - já měla dva až nenormálně zdravé a dlouhověké, ale potkani obecně dost trpí na nádory (původně tak byli šlechtění), tam se to fakt může vyšplhat kamkoliv, pokud je chceš zachraňovat a ne uspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.8.14 15:04

@Krista0671 Fakt? Mě právě chovatelka, od kterého jsem měla posledního, říkala, že dva samce né, že se budou rvát. Tak v tom žiju dodneška, že dva samci by být spolu neměli. Ale možná je to blbost, nějak víc jsem po tom nepátrala, tak možná kecám kraviny. Tak se když tak omlouvám, kdyby to bylo jinak, abych zakladatelku nemátla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.8.14 15:06

Mě fascinují ty výdaje za veterináře. :) To jste s potkanem pořád u doktora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
14.8.14 15:07

A co takovej potkan ji??Cetla jsem ze je vsezravec takze ji uplne vse??? ;) Pece by byla na me a manzelovi to je jasny s tim se pocita, syn by k nemu chodil jen pod mym dohledem, sam urco ne! Bylo by to zvire vsech, ale spise moje a manzela. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
14.8.14 15:08

Potkana jsem měla. Byl naprosto úžasný - nesmírně chytrý a přátelský. Rozhodně nesrovnatelný s křečkem, morčetem a spol. Běhal po bytě, přišel na zavolání a to i když byl na volno na zahrádce. Miloval lidskou společnost a jak se člověk posadil, už ho měl na klíně nebo za krkem :-) Bohužel v necelém roce dostal první nádor - operace a léčení stálo desetkrát tolik, co potkan. Za tři měsíce další a ten už nepřežil :-( Byl z chovatelské stanice, mnohem hezčí, než bývají ti ze petshopů, ale to zdraví bohužel nebylo no… Už bych si potkana nekoupila. Je to povahově skvělé zvíře (nebo ten náš byl) a pro to mi ta životnost přišla neúměrně krátká. Přirostl mi hodně k srdci, už bych do toho nešla, ale jen z těchto důvodů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
14.8.14 15:11

@Jaja87 Tak on sežere prakticky cokoliv, ale všechno by dostávat neměl :D
Zrní, zeleninu, ovoce, trochu masa…

Hele, stáhni si potkaní příručku a počti si: http://potkanomilec.konicky.net/prirucka.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
14.8.14 15:13

@Ukulina Víš, potkani byli původně šlechtění jako laboratorní a hodně na léčbu rakoviny, takže čím víc nádorů, tím líp :? A pokud vím, tak se to ještě táhne, i když se samozřejmě prošlechťují na mazlíčky, tzn. na dlouhověkost a zdraví.
A pokud chceš potkana zachránit a operovat, tak to halt něco stojí. A vyřešíš jeden nádor, objeví se další…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
14.8.14 15:14

Kazde zvire muze byt nebezpecne pro dite. I krecek muze byt agresivni. Hodne zalezi na vychove rodicu, co vsechno diteti dovoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
14.8.14 15:17

Potkanů jsem měla několik-většina zverimexových až asi na 2. určitě bych neřekla že je 20% šance že se dožije více jak půl roku ve zdraví-všichni moji potkani se dožili minimálně 2 a půl let. a všichni do jednoho umřeli na nádor-jak zverimex. tak PP. Určitě nekupovat jednoho potkana ale 2. První jsem měla samotnou a byla smutná, i když jsem se jí snažila maximálně věnovat. ale zase byla asi nejlépe ochočená. ale určitě je lepší vzít 2 holky. a pozor.ani od chovatele není jistota, že nebude mít mladé-švagrová si vzala od chovatelky a do pár týdnů bylo 14 mladých.
Potkani chtějí opravdu péči, aby se jim člověk každý den věnoval, hrál si s nimi.
Jí téměř vše-samozřejmě nejlépe směs přímo pro potkany a doplňovat těstovinami, vařená vajíčka,… ale ne že bude dostávat vše od stolu, to ne.
Nevím, ale nemyslím si, že zrovna potkan by byl ideální, i když jak píšeš, byla by to tvoje a manželova starost. stačí chvilka nepozornosti a potkánkovi se ublíží. A na to, aby se dítě šlo občas podívat na zvíře-no nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný