Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co chodit kouřit prostě ven?
Ten harmonogram mě docela pobavil ![]()
Jak znám chlapy, tak to stejně vydrží maximálně tak 3 měsíce a pak zase budou na balkóně. A to by určitě byl oheň na střeše znova ![]()
No přijít za mnou někde že mě bude prozvánět abych si zavřela okno to mě teda dostalo
![]()
Buď jedině chodit ven a nebo nevím
já když bydlela v paneláku tak to nikomu nevadilo, že jsme kouřili na balkoně dělá to tak každý druhý kuřák co má balkon ![]()
@lyrica Mě taky
.Taky bych kouřila venku, ač jsem kuřák, tak smrad z cigaret je šílenej. Přešla jsem tedy na elektronickou a už fakt chápu ty lidi co jim to pekelně vadí. Asi před dvěma dny si někdo pod náma zapálil a hrozně mi to vadilo, že mám v obýváku smrad.
.
U nas to je taky zajímave, balkon nemame kouřim s okna, ale jediny komu to vadi je soused pode mnou ![]()
Ježišmarja, bych ji poslala do rodidel zpátky!
Já sice nekouřím, ale pokud nekouříš na veřejném prostranství (zastávky atd) a tam kde je to zakázáno, tak si dle mě můžeš pokuřovat kde chceš, ne? Máte snad v domovním řádu Zákaz kouření na balkóně a z okna?
My normálně s manželem kouříme na balkoně. Nikdo si teda nestěžuje a to by bylo něco na mě, je to můj balkon, můžu si tam dělat co chci. Jestli Vám to povolil majitel, tak s tím ta ženská nic neudělá. Ale chápu, že chcete mít dobré sousedksé vztahy, tak bych na paní zazvonila a zeptala se, zda je to extrémní problém a jeslti se dá nějak dohodnout.
Asi takhle
normálně bych chodila na balkon, je to tvůj balkon.Sama píšeš že v baráku je bordel, hluk a to nikomu nevadí?
Ale došla bych za tou paní, ve slušnosti bych se ji zeptala co ji vadí, proč ji to vadí atd.fakt si doma nacvič řeč, a věř tomu že tam přijdeš a budeš odcházet s pocitem že ji to vůbec nevadí. Ono totiž většina takovýhle lidí, má ramena jen když nejsou vidět(viz to včerejší řvaní z balkonu)takže tam dojdi a pokecej s ní ![]()
Harmonogram
to jako budeš volat na chlapa, „Pepo, dělej je 5 hodin, jdeme“
pokud jsi opravdový kuřák tak tě to takhle stejně neuspokojí.
No jako taky by mi to vadilo… co sešlápnout těch pár schodů a kouřit venku. Budete kouřit míň - neb vám třeba vždycky nebude po chuti vylézt z domu a ona bude v klídku.
To WC a koupelna - stupačkama a ventilačkama to stejně barákem projde a vy si nasmradíte doma. ![]()
@Bohemund píše:
U nas to je taky zajímave, balkon nemame kouřim s okna, ale jediny komu to vadi je soused pode mnou
možná to jde tlakem dolů ![]()
@Hodaka píše:Harmonogramto jako budeš volat na chlapa, „Pepo, dělej je 5 hodin, jdeme“
pokud jsi opravdový kuřák tak tě to takhle stejně neuspokojí.
V paneláku jsme taky chodili kouřit na balkón. Je to mnohonásobně lepší než si tím zasmradit byt že jo. Nikdo díky bohu problém neměl. Měli jsme popelník a nikomu jsme na hlavu neklepali. Narozdíl ty nad náma!! Ani nevím co tam bydlelo za lidi, ale neustálo to tam dupalo jak šílené, budilo to malého a pračku si pouštěli klidně po desáté… naštěstí už tam nejsem. ![]()
A je snad v bytovém družstvě zakázáno kouření na balkónech? Já nevím, je to otevřený prostor a tak, proč by to mělo někoho tak obtěžovat, aby vás musel posílat do rodidel. Nevím co s tím zkuste s paní promluvit taktně, jestli je rozumná tak se snad domluvíte… ale podle toho kam vás posílá nevím ![]()
Zdravím vás. Potřebovala bych poradit s jedním problémem. Já i můj přítel jsme kuřáci. Spolubydlíme v OV bytě s jeho majitelem. Podle toho údajně sousedi nemají problém s kouřením na balkóně. Bohužel včera jsme se přesvědčili o opaku, když nás jakási mladá paní z bytu nad námi nás počastovala velkou sprchou nadávek, kterou završila tím, že nás všechny poslala do „rodidel“. Dodám, že se chováme slušně, není o nás víceméně (krom kouření) ani vědět. (Narozdíl od některých v tomto byt. domě, kterým noční klid nic neříká).
Má otázka zní, máme se zkusit s tou paní domluvit, že bychom ji buďto prozváněli, když si budeme chtít jít zapálit nebo např. zkusit zvolit nějaký harmonogram, kdybychom my si mohli jít zapálit a ona by podle rozvrhu věděla, že si má zavřít okna aby jí kouř nešel do bytu? Navíc mám osobně ještě celkem strach, protože paní je přítelkyní nebo manželkou místopředsedy bytevního družstva, tak abychom náhodou neměli ještě nějaký velký problém.
Samozřejmě jsem přemýšlela i nad variantou kouřit v koupelně nebo na záchodě, ale to by podle mě bylo ještě horší, určitě by se tím prosmradil celý barák.