Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A tak já to chápu, jsme nekuřáci, máme dvě malý děti a ženská obpatro pod náma kouří… Manžel za ní kdysi byl se domluvit slušně, pomohlo to tak na měsíc a pak zas to samý… Teď, když je naštvanej, na ni taky řve… Prostě je to na prd dát si spát dítě do ložnice a přijít tam a mít tam zakouřeno… Na druhou stranu přijít za náma s harmonogramem nebo prozváněním, když si chce zapálit, byla bych ráda… Klidně bych to okno i zavřela, takhle zjistím, že kouří, až když už to uvnitř smrdí…
![]()
@Supermanka píše:
Sice taky nekouřím, ale pokud to děláš na svým balkóně tak má smůlu kouřit na balkóně snad nemůže nikomu vadit. je to,,VáŠ,, pozemek.
Tak zrovna tohle není pravda. Trochu se v tom pohybuju a balkóny a lodžie jsou v 99% případů součástí společných prostor (výjimky samozřejmě existují - záleží na tom, jak je to napsané v Prohlášení vlastníka). Takže čistě teoreticky se to dá srovnat s kouřením na společné chodbě. Takže VLASTNÍM balkónem bych úplně neargumentovala.
No a bydlet ta kuřačka přímo pod náma bylo by to pro mě jednodušší, protože bych nemusela věčně okřikovat ať nedělaj binec a nechala bych je řádit co hrdlo ráčí..
![]()
@kate02 píše:
No a bydlet ta kuřačka přímo pod náma bylo by to pro mě jednodušší, protože bych nemusela věčně okřikovat ať nedělaj binec a nechala bych je řádit co hrdlo ráčí..![]()
![]()
![]()
No, přiznám se, že když si dcera hraje na koníka a lítá po čtyřech po parketách, v každé ruce jednu kostku, tak se v duchu škodolibě směju a nechám ji si hrát ![]()
@mooch píše:
Tak zrovna tohle není pravda. Trochu se v tom pohybuju a balkóny a lodžie jsou v 99% případů součástí společných prostor (výjimky samozřejmě existují - záleží na tom, jak je to napsané v Prohlášení vlastníka). Takže čistě teoreticky se to dá srovnat s kouřením na společné chodbě. Takže VLASTNÍM balkónem bych úplně neargumentovala.
tak tady jsme se všichni dohodli, že na chodbě kouřit NE! (kouřilo se tu), na balkoně ANO. Asi fakt záleží. Připadá mi uhozený nekouřit na balkoně, kde jinde by si mohl člověk svobodně zapálit?
Ikdyž mám sousedy kuřáky, pořád si nemyslím, že by to bylo tak hrozné, když si zapálí na balkoně
. Že ybch nemohla větrat atd
@byron píše:
tak tady jsme se všichni dohodli, že na chodbě kouřit NE! (kouřilo se tu), na balkoně ANO. Asi fakt záleží. Připadá mi uhozený nekouřit na balkoně, kde jinde by si mohl člověk svobodně zapálit?
Ikdyž mám sousedy kuřáky, pořád si nemyslím, že by to bylo tak hrozné, když si zapálí na balkoně. Že ybch nemohla větrat atd
Já bych se na paní vyprdla, obzvlášť po jejím vulgárním ječícím záchvatu. Pokud je balkon součást bytu, zajímalo by mě, jestli lze vůbec nějakými stanovami zakázat kouření na balkoně, jenž je majetkem jednoho majitele a nejedná se o společný prostor
. U nás v domě kouřil kde kdo a nestěžoval si nikdy nikdo
. Ostatně já jsem si také nestěžovala, že děti partaje nad námi neustále běhají, z mého úhlu pohledu dělají bordel, když já chci mít doma svatý klid
. Holt jsme nebydleli na samotě u lesa, takže jsme se tam všichni museli tolerovat navzájem. Jednou jedinkrát jsem na partaj nad námi už musela přijít (opakovaně) zaklepat, když pořádali zřejmě narozeninovou oslavu, která měla tedy hoooodně silné volume - co tam dělali netuším, ale nám opravdu lítal lustr a nebyla slyšet televize
. Samozřejmě se moje návštěva ve vší slušnosti obešla bez těch „rodidel“
.
@byron píše:
Ikdyž mám sousedy kuřáky, pořád si nemyslím, že by to bylo tak hrozné, když si zapálí na balkoně. Že ybch nemohla větrat atd
Jako je možný, že na balkoně to není tak hrozný (to je přece jen aspoň trochu předsunutý) u nás ta ženská kouří z okna a to je teda hnus, kouří ještě k tomu nějaký levný cigára, co smrděj ještě víc (některý mi trochu voní, ale tohle je fakt s…)
![]()
Zajímavý je, že když hlídá vnučku, tak najednou chodí kouřit ven…
Takže dokud to dejchaj cizí děti, tak pohoda, ale kvůli vlastnímu ven vylze…
![]()
Já nadávala na kuřáky na balkóně, ale po tom co sousedi (přízemí a první patro, k východu tedy velmi blízko) začali kouřit i na chodbě a ve výtahu - tak teda zlatej balkón. To teda fakt nepochopím, co jim udělá (jsem kuřák) počkat těch pár sekund ven…hlavně ráno je to opravdu k zblití ![]()
@mooch to není tak úplně pravda. Balkony a lodžie jsou součástí domu, ale pouze jako konstrukce. Co se týče dlažby, to už je majetek jednostlivých vlastníků. Samozřejmě existuje sousedské právo, protože každý vlastník má vykonávat své právo tak, aby neomezoval právo jiných. Problém je, že kouření není trestný a na ulici se může kouřit, kouří se i v restaurací, v bytech, v autech. Samozřejmě lea omezit kouření na chodbách ale v bytech Vám to nikdo zakázat nemůže, protože těžko dokážete, že ten kouř je nad únosnou mez.
No prostě mi kuřáci hrozně omezujeme nekuřáky. Kuřáci omezováni nejsou.. nemohou si zapálit doma (jde to nahoru do bytů) nemohou si zapálit na balkoně - jde to do oken nahoru. Nemohou si zapálit v restauraci kouř z kuřáckých prostor jde do nekuřácké části. Nemohou vedle zastávky, jelikož kouř se táhne až k zastávce.
Venku pod panelákem ani nemluvím, beztak to k někomu dojde..
tak co vlastně můžem?
![]()
Aspoň že jsem tady s rodinou v baráčku, kde nikoho neobtěžujeme
doba jde kupředu, všichni jsou vystresovaní nervní a musí se vše tak hrotit. Dřív byli doby kdy se kouřilo uplně všude i na úřadech a co? I když jsem ráda že už se to zrušilo i jako kuřák, tak se to prostě číím dál víc a víc hrotí…
Příspěvek upraven 09.08.12 v 15:34
@RyBANA píše:
Já nadávala na kuřáky na balkóně, ale po tom co sousedi (přízemí a první patro, k východu tedy velmi blízko) začali kouřit i na chodbě a ve výtahu - tak teda zlatej balkón. To teda fakt nepochopím, co jim udělá (jsem kuřák) počkat těch pár sekund ven…hlavně ráno je to opravdu k zblití
a co teprv ve výtahu ![]()
Nechci tu moc šťourat, ale třeba my máme balkony vedené jako společné prostory - tedy nejsou součástí bytu a na ně se vztahují stanovy. Zjistěte si jak to máte v družstvu nebo SVJ a navrhněte úpravu stanov.
Kouření na balkoně smrdí, načichne někdy trochu i prádlo, ale nic to není, když si nějaký dobytek zapálí na záchodě a jde to do bytu stoupačkama, či hůř ve výtahu, to bych střílela ![]()
Ano, ranní výtah cestou do školky s druhým prckem v kočárku, je opravdu k poblití
.
@TereuliJa píše:
No prostě mi kuřáci hrozně omezujeme nekuřáky. Kuřáci omezováni nejsou.. nemohou si zapálit doma (jde to nahoru do bytů) nemohou si zapálit na balkoně - jde to do oken nahoru. Nemohou si zapálit v restauraci kouř z kuřáckých prostor jde do nekuřácké části. Nemohou vedle zastávky, jelikož kouř se táhne až k zastávce.
Venku pod panelákem ani nemluvím, beztak to k někomu dojde..
tak co vlastně můžem?![]()
![]()
![]()
Aspoň že jsem tady s rodinou v baráčku, kde nikoho neobtěžujeme
![]()
![]()
doba jde kupředu, všichni jsou vystresovaní nervní a musí se vše tak hrotit. Dřív byli doby kdy se kouřilo uplně všude i na úřadech a co? I když jsem ráda že už se to zrušilo i jako kuřák, tak se to prostě číím dál víc a víc hrotí…
Příspěvek upraven 09.08.12 v 15:34
by mě zajímalo, jak by ses tvářila, kdyby si nějakej váš soused vedle na zahradě zapálil pneumatiky…
Přece by je zapálil na SVÝM pozemku, tak bys mu neměla co říkat… ![]()