Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Michee: Hold k soužití v králíkárnách je třeba jistá míra tolerance. Pak se tam nemají lidi ukousat. Bydlela jsem tam celkově 5 let. A jako puberťák to se mnou sousedi neměli lehký, když rodiče odjeli
.(prosím ať není Lukášek po mě
) Sousedka měla zase radost když jí naše kočka přelezla na balkon a rovnou do bytu. Ale naštěstí to byla fajn ženská
.
Nebo taky jednou nám kočka zdrhla večer když někdo přišel domů, a zjistili jsme to ve 4. ráno kdy vzbudila půl paneláku neurvalím mňaukáním za našima dveřma…
![]()
@levmah28 píše: Škodlivý je i smog, škodlivé jsou různé výpary.
Klasická odpověď kuřáka.
Ano, ale kouřením ti bezohledně škodí jednotlivec, který má i jinou možnost. Ale to je jedno, nechci se o tom dohadovat, prostě kuřáci a nekuřáci mají v tomto odlišné pohledy na věc a málokdy se shodnou ![]()
EDIT: Zakladatelko, z pohledu nekuřáka bych poradila, zkusit opravdu chodit kouřit ven a pokud je ta paní alespoň trošku slušně vychovaná /což zatím asi nepředvedla/, tak by se vám měla omluvit.
Příspěvek upraven 09.08.12 v 13:35
@Anonymní píše:
Zdravím vás. Potřebovala bych poradit s jedním problémem. Já i můj přítel jsme kuřáci. Spolubydlíme v OV bytě s jeho majitelem. Podle toho údajně sousedi nemají problém s kouřením na balkóně. Bohužel včera jsme se přesvědčili o opaku, když nás jakási mladá paní z bytu nad námi nás počastovala velkou sprchou nadávek, kterou završila tím, že nás všechny poslala do „rodidel“. Dodám, že se chováme slušně, není o nás víceméně (krom kouření) ani vědět. (Narozdíl od některých v tomto byt. domě, kterým noční klid nic neříká).Má otázka zní, máme se zkusit s tou paní domluvit, že bychom ji buďto prozváněli, když si budeme chtít jít zapálit nebo např. zkusit zvolit nějaký harmonogram, kdybychom my si mohli jít zapálit a ona by podle rozvrhu věděla, že si má zavřít okna aby jí kouř nešel do bytu? Navíc mám osobně ještě celkem strach, protože paní je přítelkyní nebo manželkou místopředsedy bytevního družstva, tak abychom náhodou neměli ještě nějaký velký problém.
Samozřejmě jsem přemýšlela i nad variantou kouřit v koupelně nebo na záchodě, ale to by podle mě bylo ještě horší, určitě by se tím prosmradil celý barák.
vůbec to neřeš, jsem sice nekuřák, vadí mě když soused hulí pod nama, ale že bych kvůli tomu dělala hysterický bordel, to zas ne. Je pravda, že řešit to může, je to nejen v domovním řádu, ale i v zákoně, ale to by museli pak zakázat i vařit, protože ty výpary z jídel jsou někdy taky opravdu k poblití. Osobně mi vadí víc než cigaretový závan, protože ten je rychle vyvětrán… Sousedka má zřejmě akutní potřebu řešit tak řeší, taky teď máme takovou - snažila se i děckam zakázat hrát si pod oknama
Docela jsem se bavila nad jejíma argumentama, byly hodně „logické“
Chodit kouřit ven podle mýho moc neřeší, leda by se tím „ven“ myslelo někam do hospody
Ale když se postaví ke zvonkům, stejně to někomu půjde do oken. Já bydlela v prvním patře, dvacet metrů od okna byla lavička a když se tam sešlo pár kuřáků, stejně to šlo všechno dovnitř. Já to neřeším, když větrám a někdo vedle hulí, je mi to fuk, když to není travka, ta smrdí dlouho ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím vás. Potřebovala bych poradit s jedním problémem. Já i můj přítel jsme kuřáci. Spolubydlíme v OV bytě s jeho majitelem. Podle toho údajně sousedi nemají problém s kouřením na balkóně. Bohužel včera jsme se přesvědčili o opaku, když nás jakási mladá paní z bytu nad námi nás počastovala velkou sprchou nadávek, kterou završila tím, že nás všechny poslala do „rodidel“. Dodám, že se chováme slušně, není o nás víceméně (krom kouření) ani vědět. (Narozdíl od některých v tomto byt. domě, kterým noční klid nic neříká).Má otázka zní, máme se zkusit s tou paní domluvit, že bychom ji buďto prozváněli, když si budeme chtít jít zapálit nebo např. zkusit zvolit nějaký harmonogram, kdybychom my si mohli jít zapálit a ona by podle rozvrhu věděla, že si má zavřít okna aby jí kouř nešel do bytu? Navíc mám osobně ještě celkem strach, protože paní je přítelkyní nebo manželkou místopředsedy bytevního družstva, tak abychom náhodou neměli ještě nějaký velký problém.
Samozřejmě jsem přemýšlela i nad variantou kouřit v koupelně nebo na záchodě, ale to by podle mě bylo ještě horší, určitě by se tím prosmradil celý barák.
Nečetkla jsem diskuzi, ale být vaší sousedkou, jako balkónové kuřáky bych vás asi poslala tamtéž
Je to opravdu nechutné, když si chcete otevřít okno a do pokoje se vám natáhne smrad, který nejde vyvětrat x hodin. Nicméně tvou nabídku na harmonogram bych já osobně viděla jako vstřícný krok a pokud by nevypadal harmonogram kouříme od 8.00 do 20.00, tak bych na to asi přistoupila, i když by mne víc těšilo, kdybyste přešli na e-cigarety. ![]()
Popelník je bohužel taky hned pod oknama, takže to bude prašť jak uhoď.
Jedině, že bych chodila jak za mladých let na střední kouřit ke kontejnerům ![]()
@ncc1701 co se trávy týče, tak u nás mají ve zvyku chodit hned vedle dětského hriště kouřit puberťáci trávu. Je tam dobrá zašívárna, stejně to je cítit po celém hřišti a je jim jedno, že jsou tam malé děti. A taky pochybuju, že s tím jde něco dělat. Jedině, že by byli tak vstřícní jako zakladatelka a chtěli by se domluvit ![]()
@Lonette píše:
My normálně s manželem kouříme na balkoně. Nikdo si teda nestěžuje a to by bylo něco na mě, je to můj balkon, můžu si tam dělat co chci. Jestli Vám to povolil majitel, tak s tím ta ženská nic neudělá. Ale chápu, že chcete mít dobré sousedksé vztahy, tak bych na paní zazvonila a zeptala se, zda je to extrémní problém a jeslti se dá nějak dohodnout.
No jasně, můžeš na něm třeba vraždit - je to přece tvůj balkon, tak co už
![]()
Gino, na ty e-cigarety jsem se taky dívala. Prostě já jsem ten typ člověka, který se snaží ustupovat ostatním, nechci mít žádné problémy. ![]()
Já bych to teda neřešila vůbec. Ať si nadává jak chce, ale co dělám ve svém bytě, nebo na svém balkóně je moje věc. Když jí to vadí, tak ať si zavírá okno ![]()
@JayLee píše:
noo ale pozor na kouření Marihuany na balkoně Weru![]()
![]()
to je samozřejmě něco jiného ta potřebovala „pohnojit“
![]()
@Kallistó
Naši bydlí v přízemí a naproti byla hospůdka, kam se za jednoho majitele zašívali feťáci z okolí. Trávu chodili hulit k našim přímo pod okna. Nemohli si to zapálit hned u hospody nebo jít za roh ke kontejnerům. Jsem vždycky myslela, že po nich něco mrsknu, ale na druhou stranu, pleť se do něčeho, když ti v mžiku můžou vysklít okno nebo vejít do bytu balkonem ![]()
Asi s tím nic dělat nejde, pokud člověku nedojde, že by mohl někomu něčím vadit, tak to není ani o hulvátství ![]()
Myslím, že celá diskuse je o toleranci. Proč musí sousedka tolerovat kuřáky a proč kuřáci sousedku. Já bydlím v přízemí, omladina se postaví před vchod a když si tam pokuřuje 4-5 mládenců, tak v kuchyni mám jak v putyce a nevětrejte, když vaříte. Stejně tak stařena, co bydlí nad náma, tak pod její koupelnou máme komoru (stařena je silná kuřačka) a z manželovy komory se stala „plynová komora“. Zakladatelka třeba neví jestli tam sousedka nemá dítě v kočárku či vyprané prádlo a pardon, že venku při 30°bych se zavírala a těsnila byt kvůli kuřákům pode mnou. Ne všichni kuřáci si kouří v bytě. Manžel ač kuřák doma nekouří a znám mnoho kuřáků, co kouří jen venku. Největším nešvarem je hulit z okna a klepat to dolů, přitom kouř jde stejně do bytu.
Takže toto téma bych nazvala „žabo-myší vojnou“, kterou tady stejně nerozřešíme. Kuřáci si budou stát za svým, stejně jako nekuřáci a každý bude tvrdit, že si doma může dělat, co chce.
kdyby byl rozbitej výtah