Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nech to na své sestře..ona je zodpovědná za sebe a případné dítě…
jestli sobě nebo jemu ničí zdraví,…
Sestra je celkem mimo. Je tu hnus jako cigarety, obsahuje to nikotin, který jde k miminku stejně jako z těch cigaret. Pokud vím tak to akorát neobsahuje dehet, takže to min zanasi plíce, ale to už miminku může být jedno. Určitě to není vhodné pro těhotnou.
Jistě že žádné kouření není vhodné pro těhotnou, ať se zeptá svého doktora hrdinka.
Ahoj, já jsem si pořídila el. cigaretu s 0mg nikotinu. Taky to není úplně nejzdravější varianta, ale pomáhá mi to. Na cigarety mám chuť stejně, ale dokážu to líp překonat
a protože jsem na začátku 6-7 tt, tak jsem si pořídila hodně slabý slimky a jednou za týden si dvě dám, když třeba někam jdeme s přateli. Nicméně, i to se snažim postupně odbourat - no není vůbec jednoduchý přestat naráz! T.
@Sněhurka233 právě že reálné je přestat jedině naráz..všechny kdo znám že s tím skončili, tak leda takhle..žádné omezování na jednu denně, na dvě týdně..nic, hned..!!
Je to teda pěkně nechutné, ale ještě nemáš pupek, tak to na tobě lidi nepoznají..počkej jak tě pak budou sjíždět opovrhujícími pohledy až ho mít budeš..nebo až pojedeš s kočárkem a za ním budeš čudit..možná si i někdo odplivne.. ![]()
@Sněhurka233 odbourat 2 slimky za týden není jednoduchý? To myslíš vážně?
![]()
@smurfka píše:¨
@Sněhurka233 právě že reálné je přestat jedině naráz..všechny kdo znám že s tím skončili, tak leda takhle..žádné omezování na jednu denně, na dvě týdně..nic, hned..!!
Je to teda pěkně nechutné, ale ještě nemáš pupek, tak to na tobě lidi nepoznají..počkej jak tě pak budou sjíždět opovrhujícími pohledy až ho mít budeš..nebo až pojedeš s kočárkem a za ním budeš čudit..možná si i někdo odplivne..
@barbuchablond píše:
@Sněhurka233 odbourat 2 slimky za týden není jednoduchý? To myslíš vážně?![]()
![]()
špatně jsi pochopila, kouřila jsem krabičku silných cigaret denně a omezila to na dvě slimky za týden, to snad neni taková hrůza. Čtěte pořádně ![]()
@Sněhurka233 píše: ¨
záleží na člověku jak se mu lépe přestává, nemá cenu všechny házet do jednoho pytle a říkat, že když tomuhle a tomuhle se přestávalo nejlíp najednou, tak to tak bude automaticky u všech.. já přestávám podle sebe, cigarety už skoro nekouřím v porovnání s tím, jak jsem kouřila před otěhotněním a je to lepší a lepší - toť za mě. K dalším komentářům se asi nebudu vyjadřovat, jen asi takhle - přestávám kouřit úplně, nebudu tlačit kočárek a hulit jak komín, nevím, kde jsi tohle z mé zprávy pochopila.
neznám nikoho kdo by skončil postupně..NIKOHO. To byly pořád výmluvy, však jedna denně to není hrůza z té fabriky co jsem kouřila, však jedna týdně to nic není…a nikdy to nebyla nula..Tobě nicméně držím palce..ale povíme si tak za rok, dva ( až přestaneš kojit ), jestli budeš čistá nebo ne..Ty které s tím nepřestanou v době snažení, či při dvou čárkách na testu, se k tomu většinou po kojení vrátí..ten stres kolem dětí, " nuda " na mateřské, atd..no, uvidíš. ![]()
Kouřila jsem 8 slimek denně celé tehu, mimčo zdravé dnes 7let. proste bez ranní cigarety to nešlo a odpoledne už jsem se vezla, ani v porodnici nepoznali, že jsem kouřila placenta krásná bez infarktu a zbarvení. Ale to nechci nikoho nabádat ke kouření
@Sněhurka233 a potřebuješ ty dvě slimky? To jen k zamyšlení…jinak pro zakl. Zrovna včera večer jsem četla článek, že v USA mají první potvrzeny případ smrti v důsledku kouření el cigaret. Dalších cca 200 lidí se stejnými příznaky. Tam zas nejde o ten nikotin, ale chemickou reakci při spalování toho sajrajtu v kapsi… Já kouřila 7-8 let krabičku denně a skončila ze dne na den a už je to cca 8 let co nekouřím ani vodnici, protože je mi z toho špatně.
Edit: odkaz na článek https://www.google.com/…fficials-say
@smurfka píše:
neznám nikoho kdo by skončil postupně..NIKOHO. To byly pořád výmluvy, však jedna denně to není hrůza z té fabriky co jsem kouřila, však jedna týdně to nic není…a nikdy to nebyla nula..Tobě nicméně držím palce..ale povíme si tak za rok, dva ( až přestaneš kojit ), jestli budeš čistá nebo ne..Ty které s tím nepřestanou v době snažení, či při dvou čárkách na testu, se k tomu většinou po kojení vrátí..ten stres kolem dětí, " nuda " na mateřské, atd..no, uvidíš.
no vidíš, já zase neznám nikoho, kdo by přestal jen tak, minimálně přesedlali na elektronku s nikotinem.. tohle nemá cenu dál rozebírat.. a nehejtěte někoho, kdo se alespoň snaží.. jsou těhule, který kouřej celý těhotenství a nikdy nepřestanou, tohle rejpání fakt nepochopim
každopádně já si určitě věřim, není třeba podceňovat
už s tím zas takovej problém jako na začátku nemám
a určitě nemám v plánu znovu začínat, když už na takovou dobu přestanu - to je fakt nesmysl
Každého věc zdali kouří v těhotenství nebo ne. Na nějaký opovrhující lidi na ulici by jsem se vyprdla však už je neuvidíš a co ti je do nich. Ať se starají o sebe a o své děti. Pokud potřebuji děti litovat ať si adoptují nějaký chudáčky z decaku a neřeší tohle.
A ne nekouřím jen je mi to fakt ukradený, něčí starosti na mou hlavu…
@smurfka je to tak, já přestala na dobu těhotenství a kojení, a taky to šlo jedině ze dne na den utnout všechno. A taky jsem slýchala ty kecy o tom, že elektronická neškodí, že se má přestávat postupně - blbost. Zahodit a mít silnou vůli.
Ovšem věděla jsem, že je to jen na dobu omezenou, po ukončení kojení jsem věděla že zas můžu začít, takže to bylo jednoduchý, ty dva roky vydržet bez. Nikdy jsem neměla ambice přestávat úplně, teď kouřím tak 10 cigaret za týden max, když někam jdu.
Ahoj holky kourite někdo iqos v těhotenství? A v jakém množství podle mě je to jeste více škodlivé než klasická cigareta. Moje sestra tvrdí, že když přešla na tohle, že nemusí přestávát. Děkuji všem za jakoukoliv odpověď děkuji