Kousnutí od ovce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
74219
29.11.20 08:14
@Zástavanda píše:
@inkakřivák U nás pomohla cedule, že za krmení zvířat pokuta 2000… oni lidi na prachy nejvíc slyší :cert:

U nas jedna ma mini zoo. Ma tam ceduli, ze prostor hlida nekolik kamer. To si myslim, ze zabira. Ma tam pripraveny box, kdo chce darovat krmeni, tak muze. Ale ma to dat do toho urceneho prostoru a ne rovnou zviratum. Ma pres 150 zvirat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79821
29.11.20 08:16

@Jiřka300 uškodit nechce celkem nikdo, ale přesto to zvíře klidně zabije. Takže neznáš, nejen. Když jo chceš, najdi majitele a domluv se s ním, oni jsou celkem přístupní. Jenom nenávidí tyhle nezodpovědné.
@Zástavanda My jsme měli nějaký čas, ještě na starém místě, zatavené fotky s ukousnutou rukou a tak. Taky to trochu zabralo. Ony ty hajtry mají sakra zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
29.11.20 08:16

@Kelsey Jasný máme tam taky box právě ne pečivo a lidi se naučili dávat ho tam, nebo přímo majitelce… Stejně se občas někdo najde :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
29.11.20 08:18

@Cenarius Tak to jsou ale hlupáci… My jim daly jablko a pár listů ze stromu, které samy pojídaly, ale souhlasím. Krmit je byla velká chyba. Chodím okolo často, tak budu sledovat, až je někdo zase bude krmit. I když si myslím, že mě asi pošle někam… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
29.11.20 08:27

Co nikdy nepochopim, jak mi sestra povidala, ze chodi matky s deckama k prasecaku :zed:.
Decka tam machaji rukou, taky to chteji hladit. Je to nebezpecne.
Videla jsem, jak sousedovic prase vtahlo slepici a nezustalo nic po ni ani kost. Miva jen tri prasata. Jsou to neskutecne svine agresivni. Kdyz maji hlad, tak slysime, jak rvou a asi se zduchaji, kdyz nervuji. Matky jsou tak tupe, ze k prasatum potrebuji tahat decka. Je vubec nenapadne, co se muze stat. Soused nasim ukaze, kdyz ma cerstve dovezena selata. Pozdeji nerad pousti decka k prostoru, kde jsou. Takze i prochazky k prasatum si odpust s ditetem. Ukaz ji fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.11.20 08:32

Ne, ovce skutečně nepřenáší vzteklinu, chytit v ČR vzteklinu dá výrazně víc práce a člověk se pak dostane do lékařských pubikacích za to, jak debině se skoro či úplně zabi..

Jedinné co hrozí je nějaký zánět, pokud jste to nevydezinfikovali.

Ale nedokážu nenapsat POKUD NECHCETE ABY CIZÍ LIDI KRIMILI VAŠE DĚTI NĚCČÍM, CO DĚTI JÍST NEMAJÍ, TAK NEKRMTE CIZÍ ZVÍŘATA POKUD VÁM TO JEJICH CHOVATEL VÝSLOVNĚ NEDOVOLÍ.

A DIVOKÁ JEN TAK, ABYTE JIM NEUBLIŽOVALI!

https://abecedazahrady.dama.cz/…muze-i-zabit
http://www.enviweb.cz/57233
https://hobby.instory.cz/…-zasady.html
https://www.denik.cz/…0190826.html

ad libitum, ad nauseam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
29.11.20 08:35

Když koze utrhnu pampelišku nebo jinou trávu a dám jí to přes plot, protože už má ve svém výběhu jen bahno, můžu jí nějak ublížit? Nikdy bych nedala donesené věci, piškoty, pečivo, ovoce nebo zeleninu, ale majitelku neznám i když nás párkrát viděla a nevadilo jí to. Nerada bych dělala zle. A kozel se nechá i deset minut drbat za uchem, mám ho ráda. Nejsou tam žádné cedule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79821
29.11.20 08:37

@Kelsey Prasata jsou hysterický, ty ječí pořád. A jo, prase, hlavně prasnice, umí sakra kousnout. Ale když je to takový ten doma chovaný čuník, co si ho pěkně zivis nazabijacku, tak ten je zvyklý a při základní opatrnosti neublíží. Naopak miluji drbat na hřbetě. Takže ideálně když mají rypák ve žlabu, tak klidně. Ale ne že dojde cizi člověk a leze k nm. Prostě cizí zvíře je tabu. Neznám ho, nevím jaké je, tak raději dál od něj. Vždycky se ptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79821
29.11.20 08:40

@mokkk To je těžký. U kozy netuším, ale u koně ano - nedala bych. Jedna naše kobca prostě žere seno celoročně, trávu nemůže. Jedna pampeliška jistě neublíží, ale co víš, kolik lidí jde kolem? Až majitelku uvidíš, zeptej se jí. Je to i slušnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
29.11.20 08:42

@Kelsey Táta mi vyprávěl, že když byl malý tak nějaký opilý soused spadl po cestě domů upadl k prasatům do ohrady. Druhý den ho našli půlku.

Jinak s dětmi se taky chodíme koukat na koníky a ovečky, ale nikdy dětem nedovoluji hladit ani krmit, jenom koukat. Ono když to tak mají od úplného dětství, tak je to pak ani neláká. Na hlazení mají doma dva psy. A jezdíme na kozí farmu, kde je hlazení dovoleno :srdce:

S krmením mám taky pěkný zážitek, mám dva psy (feny) a když mladší byla štěně, tak jsem s ní cvičila na louce (taková ta klasika, zůstaň, ke mně, lehni a pod.). Takže mám ji odloženo na 50 krokovou vzdálenost, směrem od cesty, kudy chodí lidé (aby tam měla trochu ruch prostředí, ale abych neděsila lidi, co se bojí psů) a najednou nějaký starší chlap si to k ní zamíří (v první chvíli to vypadalo že chce jenom projít kolem, tak jsem zopakovala povel, aby zůstala na místě a dál ho neřešila) no a dědek mi jí tam začal krmit, tak k němu jdu, nejdřív slušně, že cizí pes se bez dovolení nekrmí a nehladí. Na to, jí dal další piškot, tak jsem se ohradila že mého psa krmit nebude. Tak něco zabručel a šel dál. Čubinu jsem si zavolala (samozřejmě že začala hopsat kolem) a za předsednutí dostala pamlsek. A tu se ten chlap ke mě žene, že já si jí jako krmit smím 8o bylo to poprvé co jsem byla na cizího člověka opravdu hnusná a sprostá a měla jsem velkou chuť ho přetáhnout vodítkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
29.11.20 08:44
@inkakřivák píše:
@Kelsey Prasata jsou hysterický, ty ječí pořád. A jo, prase, hlavně prasnice, umí sakra kousnout. Ale když je to takový ten doma chovaný čuník, co si ho pěkně zivis nazabijacku, tak ten je zvyklý a při základní opatrnosti neublíží. Naopak miluji drbat na hřbetě. Takže ideálně když mají rypák ve žlabu, tak klidně. Ale ne že dojde cizi člověk a leze k nm. Prostě cizí zvíře je tabu. Neznám ho, nevím jaké je, tak raději dál od něj. Vždycky se ptej.

Mi to nevysvetluj. Jsem holka vyrostla a zijici na vesnici. To vysvetluj tem mestackam strelenym, ktere k nim tahaji decka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.11.20 08:49
@Jiřka300 píše:
Děkuji za odpovědi. :hug: Ano, souhlasím. Byla to chyba je jít nakrmit. Ostatní je také bohužel chodí krmit, hladit… Ponaučená již jsem. :(Příspěvek upraven 29.11.20 v 08:02
Že to dělají ostatní, budete to dělat taky?! Nejspíš bude v pořádku. Kdyby se jí to podebíralo, šla bych k doktorovi, nesnažila se to léčit podomácku.

Majitel musí být pěkně hloupý, že ty ovce víc nechrání před takovými „pachateli dobra“. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
29.11.20 08:50

@inkakřivák Dobře, zeptám se. Máš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
29.11.20 08:52
@inkakřivák píše:
@Cenarius To je fakt hrozný. To by museli mít při kolem zvířat dvě ohrady, nejmíň tři metry vysoký a deset metrů od sebe, aby je lidi nemohli ani přehodit. Jsou jak pitomi. Když vidíš na vlastní oči, jak de bilni rodič zvedne děcko z kočáru a cpe ho do ohrady k hřebci a pohlaď si koníčka, tak to je na zabití. Nebo když nějaký inteligent nacpe koně čerstvým chlebem nebo plesnivým chlebem a ty dojdeš a koně na zemi a pak solis vetovi a jen se modlis, aby to přežili. A cedule nepomáhají, nic nepomáhá. Kre.teni prostě.

u nás taky, a to ještě jeden náš kůň má alergii na pečivo. Nedostávají to ani jeden od hříběte. Dokonce mám na to cedule na ohradě. A ho.vno platný, ho.vno platný :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
29.11.20 08:57

@Russet Nejlíp to má vyřešené místní chovatel krav, všude kolem ohrad má cedule v několika jazycích (česky, anglicky, a německy, myslím :think: ) aby si lidé krav nevšímali, protože je mezi stádem volně plemenný býk. Pod nápisem je telefonní číslo pro případ, že by někdo naštval býka. Ještě nikdy jsem tam neviděla nikoho krmit, ani se zbytečně zastavovat. Mezi ohradami vede asi půl kilometru turistické cesty a všichni ten úsek krásně rychle ujdou i když mají děti, co se jinak zastaví u každé šišky, tak najednou to jde, že děti jdou rychle a bez povyku :mrgreen: A najednou není pro některé si vzít psa na vodítko i když ho běžné nechají běhat volně i kolem silnice. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák