Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Panebože vždyť se to bude jíst za dýl jak týden, on tam ten virus čekat nebude. Nevzít si to je trochu sprosté
@Anonymní píše:
Můžu se zeptat proč tak hnusný koment? Ok takže kovid na povrchu zůstává i několik dnů, týden? Já nevím, já to nezkoumala a ty? Máš někde studii? Normálně jsem se zeptala, mám dilema, honí se mi to v hlavě celý den. Kdy už konečně začne být svět normální a lidi přestanou být sprostý
Tak já osobně bych se nebála nakažení, ale prostě by mi to nechutnalo.
Mám bujnou fantazii a představím si, jak paní u pečení chrchlá, kašle, smrká, popotahuje, do toho nadává, že jí je zle a musí péct a pěkně děkuju, o takové cukroví nestojím… ![]()
Stejně tak bych nechtěla domů cukroví on někoho, kdo je zrovna na neschopence kvůli streptokokové angíně anebo střevní chřipce, nechutnalo by mi to…
@Anonymní píše:
Můžu se zeptat proč tak hnusný koment? Ok takže kovid na povrchu zůstává i několik dnů, týden? Já nevím, já to nezkoumala a ty? Máš někde studii? Normálně jsem se zeptala, mám dilema, honí se mi to v hlavě celý den. Kdy už konečně začne být svět normální a lidi přestanou být sprostý
Nejsem hysterka a žiju stále normálně a světě div se, covid jsem měla bezpříznakový, před rokem a od té doby stále negativní. A to roušku ani respirator nenosím, a ruce jsem si v životě Nedezinfikovala, hygienu dodržuji standardně. Takže proč ta hysterie?
Fakt cukroví nakažený nebude ![]()
A už vůbec nechápu proč si ho neupečeš sama ![]()
@Markéta80 píše:
Nechtěla bych to. Ani tu chu´t bych na to neměla
Souhlasím. Taky bych na to neměla chuť. Jo a bylo by to prostě jen proto, že to vím…
@Kockazvysocan píše:
Nejsem hysterka a žiju stále normálně a světě div se, covid jsem měla bezpříznakový, před rokem a od té doby stále negativní. A to roušku ani respirator nenosím, a ruce jsem si v životě Nedezinfikovala, hygienu dodržuji standardně. Takže proč ta hysterie?
Fakt cukroví nakažený nebude
A už vůbec nechápu proč si ho neupečeš sama
Bacha na cévku. Ať nerupne.
@Kockazvysocan píše:
Tak buď ráda, žes to měla na pohodu. Ale osobně taky nechápu, proč se tu povyšujes.. nechtěla bych cukroví od někoho, kdo peče a je marod
ať má cokoliv
@Borrealis píše:
hm, zajímavá situace![]()
ke covid pozitivní by se domů fakt jet nemělo a ani ona by to neměla / nesmí vyžadovat od jiných
a od kdy je pozitivní? nevíte??
do vánoc je ještě čas, tak co to jet přebrat fakt až toho 23, vyzvednout si to venku v respirátoru a venku se i vyrovnat…to bych se zase nebála…ne?
já bych jí osobně navrhla přebrání venku a až 23, nebo až 24 dopoledne…ona není úplně v situaci, kdy si může diktovat podmínky
A nebylo by lepší si to vyzvednout teď a dát to někam „do izolace“ než to mít do Vánoc v pozitivní domácnosti?
@martina.se píše:
Tak buď ráda, žes to měla na pohodu. Ale osobně taky nechápu, proč se tu povyšujes.. nechtěla bych cukroví od někoho, kdo peče a je marodať má cokoliv
To bysis nemohla koupit nikde nic
@Kockazvysocan píše:
Hluboce se omlouvá, že jsem si objednala cukroví. No fuj, to se přeci nedělá. Nikdo to nikde nedělá proto se to vůbec nikde nenabízí. Nechápu tu agresi fakt ne, zkratka jsem si v září u paní objednala krabici cukroví. Je tam asi 25 druhů, já když budu péct 25 druhů, mám 10 krabic, takhle mám různorodou krabici od šikovné paní, která to má jako přivýdělek k mateřské.
Jinak představ si, že já taky hygienu dodržuji, ruce si dezinfikuji, roušku nosím a bacha covid jsem neměla ani já, ani můj manžel, ani moji rodiče, ani moji prarodiče.
@terien píše:
To bysis nemohla koupit nikde nic
Noo. Já třeba vše, co jde, dělám doma.. ale představa, že někdo nemocn dělá cukroví a prská do něj, se mi nelíbí.. takže asi tak ![]()
@Anonymní píše:
Hluboce se omlouvá, že jsem si objednala cukroví. No fuj, to se přeci nedělá. Nikdo to nikde nedělá proto se to vůbec nikde nenabízí. Nechápu tu agresi fakt ne, zkratka jsem si v září u paní objednala krabici cukroví. Je tam asi 25 druhů, já když budu péct 25 druhů, mám 10 krabic, takhle mám různorodou krabici od šikovné paní, která to má jako přivýdělek k mateřské.
Jinak představ si, že já taky hygienu dodržuji, ruce si dezinfikuji, roušku nosím a bacha covid jsem neměla ani já, ani můj manžel, ani moji rodiče, ani moji prarodiče.
Takže hygiena 00 nic. Ona podniká načerno!
@terien píše:
A nebylo by lepší si to vyzvednout teď a dát to někam „do izolace“ než to mít do Vánoc v pozitivní domácnosti?
ne, lepší je vyzvednout si to až toho 23, nebo až 24
jednak kvůli kontaktu / nekontaktovat se s dotyčnou hned ale až za týden, kdy ta její infekčnost klesne /
tak i kvůli tomu cukroví, jestli by na miskách, na tácech bylo něco jalapeňo, za týden to dávno zhebne
ale nápad s izolací cukroví pobavil, díky
![]()
a to já bych ho stejně sežrala, ale dát ho dětem, hele, minimálně bych přemejšlela
![]()
edit, oprava, psala jsem nalepeno a opravilo mi to na jalapeňo, no toto ![]()
Příspěvek upraven 15.12.21 v 21:17
@martina.se píše:
Noo. Já třeba vše, co jde, dělám doma.. ale představa, že někdo nemocn dělá cukroví a prská do něj, se mi nelíbí.. takže asi tak
Tak to jo, to když máš od mouky až po výrobek vše domácí, tak to je jiná.
@Borrealis píše:
ne, lepší je vyzvednout si to až toho 23, nebo až 24jednak kvůli kontaktu / nekontaktovat se s dotyčnou hned ale až za týden, kdy ta její infekčnost klesne /
tak i kvůli tomu cukroví, jestli by na miskách, na tácech bylo něco jalapeňo, za týden to dávno zhebne
ale nápad s izolací cukroví pobavil, díky
a to já bych ho stejně sežrala, ale dát ho dětem, hele, minimálně bych přemejšlela![]()
Tak já mám cukroví na balkoně v krabici a sáčku, takže v podstatě v izolaci.
@terien píše:
Tak to jo, to když máš od mouky až po výrobek vše domácí, tak to je jiná.
Twl
mouku domácí nemám, to je fakt ![]()