Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@bylinka píše:
@Borrealis :tak co si doma uvaříš, to si „sežereš“, vlastni sople taky polykáš, ale od cizího bych je nechtěla
a hlavně si proti nim už imunní ![]()
@Petája píše:
Nejsem hysterka, ziju stale normalne, jsem zdravy clovek a covid jsem prodelala loni o vanocich. Devet dni lehky prubeh, desaty den jsem rano zkolabovala. Skoncila jsem v nemocnici na kysliku a vedle me zemrel mlady kluk.
O tom co jsem tam videla a zazila (diky bohu jsem byla jako jedna z mala stale pri vedomi) nejsem schopna mluvit dodnes…
Kazdeho vec, jak se k tomu stavi, ze jste si v zivote nedezinfikovala ruce a nenosite rousku, jste na to hrda, ze jo?
Zakladatelko, ozelela bych penize, ja bych cukrovi nedokazala snist, je to spis z psychickeho hlediska
Nevím proč hrdá
. Ale jo, jsem ráda, že se nechovám stádně, že si umím zachovat zdravý rozum a život žiju. Jsem ráda, že mám kolem sebe normálně smýšlející lidi.
A představ si, že proti svému přesvědčení jsem pravidelně testována, abych nemusela být na HO - bohužel je to podmínka zaměstnavatele, takže i přes svůj názor a postoje jsem možná testována častěji než někteří fanatici.
@Russet píše:
Ta paní na mateřské nemá co doma patlat a prodávat potraviny.
A když je někdo v důchodu tak mi dort za 500 upict může? Nebo to někde nahlásíš jako protistátní činnost?
@ludmilaadamkova píše:
A když je někdo v důchodu tak mi dort za 300 upict může? Nebo to někde nahlásí jako protistátní činnost?
Tak je na tobě, jestli to riskneš. Ale podnikat doma v potravinářství prostě nelze.
@Russet píše:
Co by nepatlala, když to lidi i v době pandemie objednají
A pak se strašně diví, že covid. Vždyť je to směšný
@Russet píše:
Tak je na tobě, jestli to riskneš. Ale podnikat doma v potravinářství prostě nelze.
Jako když poprosím sousedku aby mi upekla dort a dám jí peníze na suroviny a něco navíc je to podnikání a dělám nelegální činnost?
Já bych jí to zaplatila, nejspíš i vyzvedla, ale až před Vánoci a to, jestli to budu jíst nebo vysypu na kompost, bych si nechala ještě projít hlavou.
@ludmilaadamkova píše:
Jako když poprosím sousedku aby mi upekla dort a dám jí peníze na suroviny a něco navíc je to podnikání a dělám nelegální činnost?
Neni.
Podnikani je soustavna cinnost za ucelem dosazeni zisku. Coz jednorazove peceni fakt neni ![]()
@Kolicek95 píše:
Já bych jí to zaplatila, nejspíš i vyzvedla, ale až před Vánoci a to, jestli to budu jíst nebo vysypu na kompost, bych si nechala ještě projít hlavou.
Presne. Pani bych to nerikala. Ona se s tim dost nadrela ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Jednorázově jistě ne. Ale paní od zakladatelky jede ve velkém…
@Russet píše:
Tak speciálně kvůli vám tady jsem si paní našla v obchodním rejstříku
od roku 2015 je tam vedená, že podniká ve výrobě pekarskych, cukrářských a jiných moucných výrobků. Takže na černo to není, kde přesně to tedy patla nevím, kuchyň jsem nekontrolovala
ale ano vydává cukroví doma. Jinak nechápu proč to všichni tak řeší, to si tady opravdu nikdy nikdo z vás nikde nic neobjednal?
@Anonymní píše:
Tak speciálně kvůli vám tady jsem si paní našla v obchodním rejstříkuod roku 2015 je tam vedená, že podniká ve výrobě pekarskych, cukrářských a jiných moucných výrobků. Takže na černo to není, kde přesně to tedy patla nevím, kuchyň jsem nekontrolovala
ale ano vydává cukroví doma. Jinak nechápu proč to všichni tak řeší, to si tady opravdu nikdy nikdo z vás nikde nic neobjednal?
Ne. Z domova ne.
@Anonymní píše:
Tak speciálně kvůli vám tady jsem si paní našla v obchodním rejstříkuod roku 2015 je tam vedená, že podniká ve výrobě pekarskych, cukrářských a jiných moucných výrobků. Takže na černo to není, kde přesně to tedy patla nevím, kuchyň jsem nekontrolovala
Ne, nevidím důvod proč bych měla.
@Anonymní píše:
Já si upecu sama, ale v mém okolí je to normální, kdeko si objednává, kdekdo péče doma, má to jako privydelek. Covid z cukroví určitě nikdo nechytne, s paní bych se domluvila na přede a 23.12.to už by neměla být nakažlivá.