Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@eva valoi píše:
@Russet Asi nekupujes pečivo… Kdyz se zamyslím, kolik lidí do toho hrabe, kolik lidí kolem toho projde a prska..
Podle me napekla už před covidem a jde jen o předání.
u mě to s tím pečivem funguje na principu „co oči nevidí, to srdce neboli“ Uznávám, že moc racionální to není, ale mám to tak. A teda už se mi i stalo, že jsem viděla, jak někdo evidentně nemocný nabírá v obchodě pečivo, tak jsem ho nekoupila ![]()
@Russet píše:
Už jen to, že ti jako pozitivně testovaná na zavažně infekční nemoc chce prodat svoje výrobky, značí to, že se nechová správně! Živnost může mít, ale jestli to patlá doma v kuchyni mezi obědem a večeři a do toho se motá batole, tak to rozhodně v pořádku není. Ale každé zboží má kupce…
Aha, takze ty vážně veris tomu, ze když nekdo ve velke cukrarne ci pekárně zjisti, ze je covid pozitivni, tak celou varku vyhodi
nehledě na to, ze na 99% uz je to cukroví hotové, takže ho upekla coby zdrava.
@j.a.n.i1 píše:
Aha, takze ty vážně veris tomu, ze když nekdo ve velke cukrarne ci pekárně zjisti, ze je covid pozitivni, tak celou varku vyhodi![]()
![]()
nehledě na to, ze na 99% uz je to cukroví hotové, takže ho upekla coby zdrava.
To nevím, jak to ve velké cukrárně chodí, ale jistě tam mají zavedená hygienická pravidla. Ne že někde na kuchyňské lince, kde jsem předtím vymrskla kuřecí řízek pro manžela, mrskám dvacet kilo cukroví a do toho kýchám a smrkám. Jsi si jistá, že cukroví dělala jako zdravá? Třeba to s krémem musí být lahůdka jíst třeba 3 týdny staré…
@Russet píše:
To nevím, jak to ve velké cukrárně chodí, ale jistě tam mají zavedená hygienická pravidla. Ne že někde na kuchyňské lince, kde jsem předtím vymrskla kuřecí řízek pro manžela, mrskám dvacet kilo cukroví a do toho kýchám a smrkám. Jsi si jistá, že cukroví dělala jako zdravá? Třeba to s krémem musí být lahůdka jíst třeba 3 týdny staré…
Takže v podstatě jsou podle tebe všichni lidi prasata, kteří těsto na linecký válí o plesnivou zeď, zatímco ty před každým úkonem celou kuchyň strrilizuješ.
@eva valoi píše:
@ProfZav Za prvé ten virus na vzduchu nevydrží, za druhý by to zaludek zničil.
To clovek kolikrát slupne jiný lahůdky.
Ja myslím, že každý tady chape, že to cukroví není smrtelně nakažlivé, ale jde o ten pocit, že ho dělal někdo nemocny a při výrobě na to kašlal. Když to nevím, tak sežeru větší hnus, ale jak to člověk ví, tak ta chuť na to už není, bych při každém pohledu na tác s curkovim viděla akorát uprskanou cukrarku a chuť by mě přešla no. Nevím kolik jí už zakladatelka dala zálohu, jestli to pokryje aspoň suroviny, ale cukroví bych nechtěla a ani bych si ho nebrala, protože nerada jídlo vyhazuju, takže bych se omluvila a nechala jí ho, třeba by se jí ho povedlo udat ještě jinde, to vidím teď na bazaru pořád, že lidi nabízí krabice nevyzvednuteho cukroví, to je prostě riziko podnikání no.
@eva valoi píše:
@Russet Asi nekupujes pečivo… Kdyz se zamyslím, kolik lidí do toho hrabe, kolik lidí kolem toho projde a prska..
Podle me napekla už před covidem a jde jen o předání.
Ale kupuju. Ale můžu si vybrat, jestli ho koupím. Tady mi nakažená vnucuje práci, o které nevím, kde to vyrobila a v jakých hygienických podmínkách. A ještě si v karanténě diktuje, aby si pro to laskavě přijeli.
@fera21 píše:
Takže v podstatě jsou podle tebe všichni lidi prasata, kteří těsto na linecký válí o plesnivou zeď, zatímco ty před každým úkonem celou kuchyň strrilizuješ.
Napsala jsem něco takového? Ono dělat tohle na kšeft není prča. Leckdy ve spěchu i něco ošulíš. Já bych na to prostě chuť neměla, no…
Kámoška teď měla covid. A nenapadlo by mě teda přemýšlet o tom, ze kdyz mi nabídne cukrovi ke kafi. Tak ho zhnusene vysypu do koše.
@karkarka píše:
Kámoška teď měla covid. A nenapadlo by mě teda přemýšlet o tom, ze kdyz mi nabídne cukrovi ke kafi. Tak ho zhnusene vysypu do koše.
A ty jsi to cukrovíčko u ní jedla, když byla v karanténě?
@Anonymní píše:
Můžu se zeptat proč tak hnusný koment? Ok takže kovid na povrchu zůstává i několik dnů, týden? Já nevím, já to nezkoumala a ty? Máš někde studii? Normálně jsem se zeptala, mám dilema, honí se mi to v hlavě celý den. Kdy už konečně začne být svět normální a lidi přestanou být sprostý
Az se zacnou chovat normalne a pouzivat ten selsky rozum
@Russet píše:
Takže hygiena 00 nic. Ona podniká načerno!
To by se melo nahlasit
![]()
@Russet píše:
Ale kupuju. Ale můžu si vybrat, jestli ho koupím. Tady mi nakažená vnucuje práci, o které nevím, kde to vyrobila a v jakých hygienických podmínkách. A ještě si v karanténě diktuje, aby si pro to laskavě přijeli.
Vnucuje? Jak vnucuje? Copak nekoho nutila, aby si u ni objednaval cukrovi? ![]()
A je fajn, ze vite, jak to u ni doma vypada, a ze to patla v kuchyni mezi obedem a veceri ![]()
Byly jste nekdy u cukrarky, ktera pece na zivnostak? Ja sice jen u dvou, ktere nam pekly na svatbu. Obe mely samostatnou mistnost a zvlast chladny prostor, kde to uchovavaly. Doma v kuchyni to nedelala ani jedna. A tato pani zivnost ma ![]()
@Russet píše:
Trauma nemám. Ale paní je má hodně nakažlivou virovou nákazu a prodává jídlo. Kdybych byla na návštěvě a kýchala a smrkala hospodyňka, tak mám tak trochu po chuti. Jinak si na návštěvě jídlo dám. A ne u cizích, když nevím, jak to u nich vypadá…
Tak já bych si taky asi cukroví od paní co má covid nevzala.. rspektive můžeš mít covid bezpříznakový a můžeš být ukašlaná a usmrkaná ale to může být i bez covidu. Ale to máš asi všude- viz ovoce zelenina v obchodě, pečivo, masné výrovky, sýry (pultové)
já jsem s tím jednu dobu měla takový problém že jsem jedla jen ty instantní věci.. na návštěvách mi to paradoxně nevadilo. Vadilo mi jak to tam dávají do těch balíčků (uzeniny, sýry atd)
@Russet píše:
Jistojistě maji zavedena hygienicka pravidla, pečlivě propracovana a zaznamenana pro pripadnou kontrolu. Stejne tak tam maji bezdotykova baterie a nerezove pulty. Ovcem o tom, jestli jsou zaměstnanci zdravi, nechovaji se jako prasata a nebehaji jim tam mysi, to nevypovídá vubec nic.
@karkarka píše:
Kamaradka taky. Kdyz posilala fotky, uplne semi sbihaly sliny ![]()