Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Tak speciálně kvůli vám tady jsem si paní našla v obchodním rejstříkuod roku 2015 je tam vedená, že podniká ve výrobě pekarskych, cukrářských a jiných moucných výrobků. Takže na černo to není, kde přesně to tedy patla nevím, kuchyň jsem nekontrolovala
ale ano vydává cukroví doma. Jinak nechápu proč to všichni tak řeší, to si tady opravdu nikdy nikdo z vás nikde nic neobjednal?
Už jen to, že ti jako pozitivně testovaná na zavažně infekční nemoc chce prodat svoje výrobky, značí to, že se nechová správně! Živnost může mít, ale jestli to patlá doma v kuchyni mezi obědem a večeři a do toho se motá batole, tak to rozhodně v pořádku není. Ale každé zboží má kupce…
Diskuzi jsem nečetla, cukroví bych si od ní vzala. Dost pochybuji, že virus vydrží mimo hostitele výrazně dlouhou dobu. Celou korona krizi kupujeme nebalene pečivo, nákup nemyjeme a jsme zdrávi. Když začaly být povinné respiratory, jeden imunolog říkal, že stačí stridat sedm kusů, po použití nechat týden na věšáku větrat, virus nepřežije. Tím bych se řídila..
@ProfZav Za prvé ten virus na vzduchu nevydrží, za druhý by to zaludek zničil.
To clovek kolikrát slupne jiný lahůdky. ![]()
@eva valoi píše:
To clovek kolikrát slupne jiný lahůdky.
To si budu opakovat, ale stejně se toho cuktoví budu štítit. Při představě, že si oblízla prsty a chňap další kus…
@eva valoi píše:
To clovek kolikrát slupne jiný lahůdky.
nejde o na vzduchu, ale o to že je nalepený na površích…
O tom, jak dlouho přežije koronavirus na jednotlivých površích se informace z různých zdrojů různí. Nejčastěji je uváděno, že například na skleněném či kovovém povrchu přežije cca 2-3 dny, na plastu cca 5 dnů, na dřevu 4 dny. Oblečení je z různých materiálů, různě porézní, není tedy jednoznačná odpověď na to, jak dlouho všeobecně koronavirus přežije na oblečení či na botách. Počítejme s maximální dobou cca 3 dnů…
@Russet píše:
Já nic od nikoho samodomo nekupuju.
Dobře, píšeme si a posíláme odznáček Výboru lidové kontroly a pěknou písničku.
@Anonymní píše:
Tak speciálně kvůli vám tady jsem si paní našla v obchodním rejstříkuod roku 2015 je tam vedená, že podniká ve výrobě pekarskych, cukrářských a jiných moucných výrobků. Takže na černo to není, kde přesně to tedy patla nevím, kuchyň jsem nekontrolovala
ale ano vydává cukroví doma. Jinak nechápu proč to všichni tak řeší, to si tady opravdu nikdy nikdo z vás nikde nic neobjednal?
Toho si nevšímej, ta dotyčná, které odpovídáš je něco mezi vzornou manželkou, inženýrem lidských duší a úderníkem. To nemá smysl se v tom nějak patlat.
@Russet píše:
To si budu opakovat, ale stejně se toho cuktoví budu štítit. Při představě, že si oblízla prsty a chňap další kus…
Jedlá jsi někdy cukroví, koláč, buchtu cokoliv na návštěvě a nebo máš trauma obecně?
Já to na jednu stranu chápu jednu dobu jsem jedla jen polívky z pytlíku vždycky půlku a pak křupky.
@fera21 píše:
Toho si nevšímej, ta dotyčná, které odpovídáš je něco mezi vzornou manželkou, inženýrem lidských duší a úderníkem. To nemá smysl se v tom nějak patlat.
Jasně. Takže paní nemá jistotu, že prodavá zdravotně nezávadné zboží, ale peníze nesmrdí. Tak jo.
@ludmilaadamkova píše:
Jedlá jsi někdy cukroví, koláč, buchtu cokoliv na návštěvě a nebo máš trauma obecně?Já to na jednu stranu chápu jednu dobu jsem jedla jen polívky z pytlíku vždycky půlku a pak křupky.
Trauma nemám. Ale paní je má hodně nakažlivou virovou nákazu a prodává jídlo. Kdybych byla na návštěvě a kýchala a smrkala hospodyňka, tak mám tak trochu po chuti. Jinak si na návštěvě jídlo dám. A ne u cizích, když nevím, jak to u nich vypadá…
Jen bych připomněla, že jsme se dostali na vrchol evolučního žebříčku díky tomu, že jsme sociání tvorové a umíme spolupracovat. To, se děje, je dekdence v přímém přenosu. Ale tak oni vždy budou jiné rasy, které tu štafetu přeberou.
Pro ty, co jim COVid nevadí (třeba pro ně neexistuje ani), tak ty bych ani neposlouchal. Nikdo neví, jaký průběh paní měla a ani kdy a jak to cukroví delala. Mohla to hrnout (kvůli prachům zejo) celou dobu a doma nad tím pořád stála a chrchlala na to. Byla by od ní slušnost, to cukroví ani nedávat dál.
@Russet Asi nekupujes pečivo… Kdyz se zamyslím, kolik lidí do toho hrabe, kolik lidí kolem toho projde a prska..
Podle me napekla už před covidem a jde jen o předání.
@Anonymní píše:
Můžu se zeptat proč tak hnusný koment? Ok takže kovid na povrchu zůstává i několik dnů, týden? Já nevím, já to nezkoumala a ty? Máš někde studii? Normálně jsem se zeptala, mám dilema, honí se mi to v hlavě celý den. Kdy už konečně začne být svět normální a lidi přestanou být sprostý
No, svet začne byt normalni, az lidi prestanou resit cicoviny typu, jestli nahodou na cukrovi nemuze prezit tyden covid.
@eva valoi píše:
@Russet Asi nekupujes pečivo… Kdyz se zamyslím, kolik lidí do toho hrabe, kolik lidí kolem toho projde a prska..
Podle me napekla už před covidem a jde jen o předání.
Přesně. Ale v krámě je to přece jedno, tam to řešit není zajímavý. Covid, to je to co táhne a vede ke směšným diskusím, kdy lidé zapomínají používat vlastní rozum