Covid a vánoční cukroví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31278
16.12.21 08:09

Já to tuhle pro někoho hledala, a našla jsem informaci, že nebyl potvrzen žádný případ přenosu covidu přes jídlo.
Poradila bych ti nechat cukroví třeba den, dva ležet, když už by ses joooo bála, ten virus není nesmrtelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
16.12.21 09:06

Úplně nejvíc fér by od té paní bylo, kdyby po potvrzení covid pozitity na zakázku nepekla. Holky od nás, co pečou na zakázku, s tím právě začínají, předává se od 22.12,takže to není na poslední chvíli. Cena za kg začíná někde na 500 Kč, to není málo na to, abych to zaplatila a vyhodila. Vánoční cukroví jde koupit i v pekárně na váhu, druhy si jde navybírat a namíchat nebo si koupit kolekce, které na poslední chvíli zákazníci odřekli(každý rok takto dokupuju).
Paní bych napsala, že za takových podmínek cukroví nechci. Požádala bych ji o vrácení záloh. Kdyby odmítla, nahlásila bych ji na hygienu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
16.12.21 09:09

Proto cukroví od cukrářek, co pečou načerno, neberu. Můžou péct klidně s angínou, střevní chřipkou, nemýt si ruce po WC, mít doma kočku, co se jim projde po lince, nedodržovat žádné hygienické podmínky, uchovávat cukroví na balkoně (někdy už od října :lol: ), kde se střídají teploty (cukroví zmrzne a zase rozmrzne, několikrát) a nebo upéct z nekvalitních surovin a naúčtovat si ty nejdražší. U oficiálních provozů je tohle riziko o hodně menší, to je holý fakt.

V tomhle případě bych si cukroví nevyzvedla. Ale my raději upečeme svoje, protože po všech těch zkušenostech, kdy je to předražený, hnusný, všechno stejný a hlavně starý, už fakt ne. A jako bonus dostat koronu :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
16.12.21 09:14

@ulice Tvoj vylev ma jednu drobnou chybku, ona nepece nacerno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
16.12.21 09:34
@Kockazvysocan píše:
Ne, nevidím důvod proč bych měla.

Ja si cukrovi upeču vzdycky, je to lehky jako facka, nevim proc to nekdo nezvlada, to uz musi byt velky motovidlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.12.21 09:37
@Královna Kosmíru píše:
Ja si cukrovi upeču vzdycky, je to lehky jako facka, nevim proc to nekdo nezvlada, to uz musi byt velky motovidlo..

Já to třeba nestíhám a nebaví mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.21 09:40

Já tady paní cukrarku rozhodně nechci hanit!! Jak jsem psala, peče na živnost a celkem ve velkém, cukroví, zákusky, dorty, mufiny, lizatkove dorty. Opravdu hodně, nepředpokládám, že tohle se dá zvládat v jedné kuchyni při běžném domácím provozu. Suroviny používá kvalitní, má to moc dobře a pěkné, není vše stejné. Už jsem od ní pár věcí brala. Doveze až domů nebo na výdejní místo předem domluvené. Nevím kdy onemocněla a kdy pekla. Napsala slušnou SMS, že z důvodu kovidu nemůže dovést a prosí o vyzvednutí u ní. Nic nenarizuje. Platba na účet není problém stejně jako předání venku nebo nechat za dveřmi. Paní je fajn, rozumná, vždy jsme se domluvili a já mám teď takové dilema. Zálohu bych ji samozřejmě nechala
Jinak pokud si myslíte, že před koronou kuchaře s rýmou nebo chřipkou z kuchyně vyhazovali no budiž :lol: nebo že používají jen ty kvalitní suroviny :lol: dělala jsem brigádu v hotelové kuchyni s 5 hvezdama. Iluze nemám a nějaka domovyroba je podle toho nic :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.21 09:48
@Královna Kosmíru píše:

Dělám v obchodě, teď před vánoci jsem v práci nonstop, dvě malé skolkove děti, které nechtějí pomáhat a pečení je taky nebaví, v práci nemám možnost obědu ani já ani manžel, přiletí domu, po věnují se dětem, uvařím, chystám jídlo, děti jdou spát v 21 hodin, v noci tříletý každou noc asi hodinu a půl záchvaty kašle a nemůže dýchat. O volnu běhám alergologie, imunologie, spirometr, zvětšená uzlina, ultrazvuk, odběry krve. Jako jo asi bych nějaké to cukroví uplacala, měla 3 druhy a plně 2 krabice, padala bych na hubu a nebavilo mě to. Takhle mám jednu krabici, 25 druhů, od každého kolem 5 kousků. Paní to má pěkné, doma vyrábí i marcipanove ozdobicky a nepřeji e se jednoho druhu. Alespoň v tomto si svůj život ulehčím a paní dám vydělat. Ani mě nenapadlo na tom vidět něco špatného.

• Citovat
  • Upravit
26860
16.12.21 09:51
@Královna Kosmíru píše:
:roll: :roll: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15151
16.12.21 10:15
@Russet píše:
A ty jsi to cukrovíčko u ní jedla, když byla v karanténě?

Neumíš cist? Pekla ho když měla covid. Teď uz je po izolaci. A jo, klidně jsem ho u ní teď jedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.12.21 10:24
@Královna Kosmíru píše:

My třeba letos pečeme pouze dva druhy. A musí jim to stačit. Budou mít jiné dobroty. Běžně dělám s děckama 12 a vic druhů. Nemám na to náladu letos. Nechce se mi dělat binec v nové kuchyni :oops:. Tolik měsíců jsem na ni čekala. Mám ji dva týdny. Takže velké pečení vynecháváme. A někdo prostě nemá čas nebo ho to nebaví. Nebo má jiné důvody, že si nechá upéct. To bych neodsuzovala. Paní za Covid nákazu nemůže. Je prostě je jen blbá doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
16.12.21 10:38
@terien píše:
Já to třeba nestíhám a nebaví mě to.

Spiš jsi lina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.12.21 10:44
@Královna Kosmíru píše:
Spiš jsi lina :lol:

Tak to v první řadě, to je o mě všeobecně známé. Hned potom mě to nebaví a nakonec to ani nestíhám, takže buď mi někdo něco dá nebo ho koupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.12.21 10:45
@Anonymní píše:
Já tady paní cukrarku rozhodně nechci hanit!! Jak jsem psala, peče na živnost a celkem ve velkém, cukroví, zákusky, dorty, mufiny, lizatkove dorty. Opravdu hodně, nepředpokládám, že tohle se dá zvládat v jedné kuchyni při běžném domácím provozu. Suroviny používá kvalitní, má to moc dobře a pěkné, není vše stejné. Už jsem od ní pár věcí brala. Doveze až domů nebo na výdejní místo předem domluvené. Nevím kdy onemocněla a kdy pekla. Napsala slušnou SMS, že z důvodu kovidu nemůže dovést a prosí o vyzvednutí u ní. Nic nenarizuje. Platba na účet není problém stejně jako předání venku nebo nechat za dveřmi. Paní je fajn, rozumná, vždy jsme se domluvili a já mám teď takové dilema. Zálohu bych ji samozřejmě nechala
Jinak pokud si myslíte, že před koronou kuchaře s rýmou nebo chřipkou z kuchyně vyhazovali no budiž :lol: nebo že používají jen ty kvalitní suroviny :lol: dělala jsem brigádu v hotelové kuchyni s 5 hvezdama. Iluze nemám a nějaka domovyroba je podle toho nic :lol:

Já bych se toho nebála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
16.12.21 10:49
@j.a.n.i1 píše:
@ulice Tvoj vylev ma jednu drobnou chybku, ona nepece nacerno :mrgreen:

Jedna paní povídala :lol: Pokud je to ofiko provoz, tak těžko může péct nebo vydávat s koronou za krkem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí