Covid a vánoční cukroví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
16.12.21 10:51
@Anonymní píše:
Dělám v obchodě, teď před vánoci jsem v práci nonstop, dvě malé skolkove děti, které nechtějí pomáhat a pečení je taky nebaví, v práci nemám možnost obědu ani já ani manžel, přiletí domu, po věnují se dětem, uvařím, chystám jídlo, děti jdou spát v 21 hodin, v noci tříletý každou noc asi hodinu a půl záchvaty kašle a nemůže dýchat. O volnu běhám alergologie, imunologie, spirometr, zvětšená uzlina, ultrazvuk, odběry krve. Jako jo asi bych nějaké to cukroví uplacala, měla 3 druhy a plně 2 krabice, padala bych na hubu a nebavilo mě to. Takhle mám jednu krabici, 25 druhů, od každého kolem 5 kousků. Paní to má pěkné, doma vyrábí i marcipanove ozdobicky a nepřeji e se jednoho druhu. Alespoň v tomto si svůj život ulehčím a paní dám vydělat. Ani mě nenapadlo na tom vidět něco špatného.

Jestli péče ve velkém na zakázku. Tak dělala suché dřív. To by mělo být ok. Mohla to udělat jinak, že plněním a zdobením pověří někoho jiného, jinde. Kdo není nemocný. A zakázku dotáhnout. Dát i třeba kompenzační slevu :nevim:. I za cenu toho, že nebude hezké, jak by bylo od ní, která je zkušená cukrářka. Každopádně zálohu bych od ní zpět nechtěla. Bylo by mi velmi trapně. U nás se říká, že v řiti bych se viděla 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
16.12.21 10:52
@j.a.n.i1 píše:
@ulice Tvoj vylev ma jednu drobnou chybku, ona nepece nacerno :mrgreen:

A navíc teda můj výlev nebyl o této jedné konkrétní paní :lol: U ní fakt nevím, jestli má kočku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8501
16.12.21 12:30
@Cenarius píše:
No je to blbá situace. Ale je to její problém. Jako určitě bych pro cukroví k někomu pozitivně testovanému nejel.

Já bych tedy pro cukroví k pozitivnímu taky nejela. Ale zaplatila bych jí alespoň. 50 procent jako kompenzaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8501
16.12.21 12:32
@vokishka píše:
Asi bych si pro to zajela, respirátor, rukavice, cukroví bych hned dala na balkon nebo kam ho dáváš, o víkendu má mrznout, to by ho mělo zlikvidovat.

Naopak, mráz a chlad obecně ho udržuje. Když bude týden až 14 dnů v teple, tak je celkem jistota, že tam už ten Covid nepřežije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8501
16.12.21 12:35
@Anonymní píše:
Můžu se zeptat proč tak hnusný koment? Ok takže kovid na povrchu zůstává i několik dnů, týden? Já nevím, já to nezkoumala a ty? Máš někde studii? Normálně jsem se zeptala, mám dilema, honí se mi to v hlavě celý den. Kdy už konečně začne být svět normální a lidi přestanou být sprostý :hug:

Ano, zůstává na povrchu celkem dlouho a jak dlouho, závisí na typu povrchu. Na porézním, což cukroví je, psali dřív max. týden - 10 dnů při pokojové teplotě - v chladu déle. Ale už dlouho jsem studie nehledal. Určitě jich bude celá řada. Jako Vánoce jsou za 9 dnů, to by uz infekcni být nemělo, ale tedy mně by to nedalo, já bych to nejedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
16.12.21 12:43

Poslouchala jsem rozhovor s nějakým epidemiologem a ten říkal, že ten vir potřebuje hostitelský organismus. Bez něj nepřežije ani se nemůže namnožit. A že „prej“ na čemkoli jiným než na tom organismu chcípne do půl hodiny tak nevím no. Já bych to cukroví asi klidně sežrala ;). Co se děje s rohlíkama a jinýma potravinama taky nevíme… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
16.12.21 18:49

Cukroví bych zaplatila, ale nevzala bych si ho. Vadilo by mi to u jakékoliv nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
16.12.21 22:42
@Anonymní píše:
Dělám v obchodě, teď před vánoci jsem v práci nonstop, dvě malé skolkove děti, které nechtějí pomáhat a pečení je taky nebaví, v práci nemám možnost obědu ani já ani manžel, přiletí domu, po věnují se dětem, uvařím, chystám jídlo, děti jdou spát v 21 hodin, v noci tříletý každou noc asi hodinu a půl záchvaty kašle a nemůže dýchat. O volnu běhám alergologie, imunologie, spirometr, zvětšená uzlina, ultrazvuk, odběry krve. Jako jo asi bych nějaké to cukroví uplacala, měla 3 druhy a plně 2 krabice, padala bych na hubu a nebavilo mě to. Takhle mám jednu krabici, 25 druhů, od každého kolem 5 kousků. Paní to má pěkné, doma vyrábí i marcipanove ozdobicky a nepřeji e se jednoho druhu. Alespoň v tomto si svůj život ulehčím a paní dám vydělat. Ani mě nenapadlo na tom vidět něco špatného.

Jsem si říkala která se chytne.. :P.. no nic ja peču asi jen 10 druhu, ale letos jen 4 my už to nechceme tlačit ten cukr s tukem.. a denne jezdim přes 140 km kvuli praci.. a vstavam v 5:00 a doma jsem okolo 18:00.. taky se neflakam, ale mě to pečení hrozně moc baví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
16.12.21 23:05
@Anonymní píše:
Zdravím, na letošní vánoce mám objednané cukroví u jedné paní. Ta mi ale psala, že má kovid, tudíž nepoveze cukroví na výdejní místo, ale normálně u sebe doma bude vydávat a přijímat doplatky. Já nechci být úplně za hysterku, ale jsem z toho všeho taková nesvá. Takže co byste dělali vy? Normálně k ní zajeli? Nebo zrušili, ale zdá se mi to takové já nevím sprosté? Už to nejspíše má upečené.

Já bych ji ještě nahlásila že porusuje izolaci a roznáší vědomě covid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101659
17.12.21 06:25
@punkerka89 píše:
Já bych ji ještě nahlásila že porusuje izolaci a roznáší vědomě covid

A cim prosimtě porusuje izolaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.12.21 06:32
@punkerka89 píše:

Kde se tady to nechutné bonzáctví v lidech bere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106180
17.12.21 06:33
@Kelsey píše:
Kde se tady to nechutné bonzáctví v lidech bere?

To je nechutne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
17.12.21 06:39
@punkerka89 píše:

Právě o to mi jde. Však jsem psala, že bych ji nahlásila na hygienu. A divím se, že se toho žádná nechytla, čekala jsem červené upozornění. Ale ten, kdo mě „zná“, ví, že to nemá cenu, v určité fázi přestávám reagovat. Cukroví nebezpečné není.

Nejvíc mi na tom vadí to(pokud je to pravda, mám i podezření na trolla, přidává nové protichůdné informace), že většina lidí jako blbci dodržují opatření, která mnohdy nedávají logiku, vánoční trhy byly zrušeny a drobní prodejci přišli o kšefty, na zimních jarmarcích prostě nejde prodávat celý sortiment, školy většinou jedou až do konce, chybí personál - velká nemocnost, dcera měla 7 suplovaných hodin z 8,ale výuka se prostě musí zajistit :zed: u nás už hlídá i paní uklízečka a pan školník, takže hrozí, že si někdo covid dotáhne domů(včera se nám vrátilo děcko po 7 dnech po negativním PCR testu, má pozitivního člena, to ale neznamená, že ještě nemůže onemocnět a uvalit svoje spolužáky do karantény) a někdo bude mít k vůli karanténě zkažené vánoce(já z toho důvodu svoje děti, co nemají certifikát, už neposílám, škola syna ma reditelské volno) a tady si ženská dovolí péct na zakázku s covid plus :roll: Nahlásila bych ji, kam by to šlo, právě z tohoto důvodu.

Dále se i dětem omezují aktivity a to i open air, od 12 let pro ně platí pravidla prokazování bezinfekcnosti jako pro dospělé, tzn. bez očkování nebo prodělaného covid nikam nemohou, budou se zkracovat lyžařské výcviky k vůli nutnosti PCR testování(řeší se u obou mých nejstarších dětí)..

A mimochodem, ani nevěřím, že peče ve velkém a má to povoleno podle příslušných předpisů. V prvním příspěvku anonymní psala, že jde o ženskou na RD, která si tak přivydělává. S batoletem za zadkem v domácí kuchyni ty podmínky nikdo neschválí. A teď najednou má vše na živnost :zed:
A podezření na trolla mám i proto, že si myslím, že v reálném životě by se bála, že ji někdo ze zákazníků nahlásí. Ptala jsem se holek v práci, co pečou na zakázku, jak by takovou situaci řešily. Prý by objednávky zrušily, ani by se to nesnažily zatutlat, riziko prozrazení je velké, zvlášť kdyby se o karantene/izolaci, vědělo ve škole dětí nebo i ve vesnici, městské části, tam se ví vše. A lidi si mezi sebou doporučí, kdo peče cukroví, k tomu by se došlo. Napečené cukroví nebo jen základy jdou zmrazit. Vše by zůstalo pro vlastní potřebu.

Příspěvek upraven 17.12.21 v 07:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.21 07:29
@Královna Kosmíru píše:
Jsem si říkala která se chytne.. :P.. no nic ja peču asi jen 10 druhu, ale letos jen 4 my už to nechceme tlačit ten cukr s tukem.. a denne jezdim přes 140 km kvuli praci.. a vstavam v 5:00 a doma jsem okolo 18:00.. taky se neflakam, ale mě to pečení hrozně moc baví ;)

Vidíš, přijdeš domů utahana a děláš co tě baví. To já bych ráda taky. Ne že budu dělat něco co mě nebaví, ubijí a strašně štve a to všechno jen proto že jsou vánoce :roll: takže za pečení si dosad něco co z duše nenávidíš. Fakt nechápu proč bych musela, jen aby ženské na emiminu tě nepomluvily, že si líná a neschopná. A dokonce si i kupuji oblečení, fakt si ho nešiji ;) ale věřím, že nás nedokonalych je víc, co radeji tráví svůj čas s manželem a dětmi :*

• Citovat
  • Upravit
15332
17.12.21 08:00
@Anonymní píše:
Vidíš, přijdeš domů utahana a děláš co tě baví. To já bych ráda taky. Ne že budu dělat něco co mě nebaví, ubijí a strašně štve a to všechno jen proto že jsou vánoce :roll: takže za pečení si dosad něco co z duše nenávidíš. Fakt nechápu proč bych musela, jen aby ženské na emiminu tě nepomluvily, že si líná a neschopná. A dokonce si i kupuji oblečení, fakt si ho nešiji ;) ale věřím, že nás nedokonalych je víc, co radeji tráví svůj čas s manželem a dětmi :*

Asi tě to strašně vzalo :P, to jsem nechtela :hug: :lol:, občas si tady z nekoho ráda vystřelim, ve skutečnosti mi je uplně jedno kdo peče a nepeče cukroví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí