Kožená sedačka ano, ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2738
19.6.13 22:19

@Michala28 hele.. v zimě dobrý.. v létě si na to sedneš, přilepíš se a musíš se prostě odtrhnout.. :mrgreen:
nikdy bych to doma nechtěla, příšerně se na tom potí, je náchylná na škrábance atd.atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.13 21:48

V létě to právě příjemně chladí, ale odtrhnout se člověk musí no :-) Ale zase z toho vše utřeš :-) Kůže praská, když jí neudržuješ správnými přípravky, aby nebyla suchá. A pozor neplést s koženkou atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
17.10.13 09:24

Kožená sedačka IKEA ÄLVROS
Zalíbila se mi sedačka v Ikee (http://www.ikea.com/…ts/00155445/#…), myslím, že jsem zahlídla i tady v diskuzích, že ji někdo má přímo doma.

Můžete mi prosím poradit:

• co si mám představit pod označením „odolná kůže“? Jak snadno se dá kůže poškrábat a zničit? Napadají mě třeba klučičí hračky, už vyrostli z takových těch plyšových a gumových se zaoblenýma hranama,
  • bydlíme ve starším domě, takže v létě je v obýváku příjemně, vlastně nikdy extra teplo - mám počítat s tím, že sedačka bude spíš studená? Ta kůže mi připadala taková příjemná teplá (měli jsme kdysi starou koženou sedačku z lesklé kůže a ta byla příšerná - studená a v létě se strašně lepila, tohle mi připadalo příjmené, ale jinou zkušenost nemám)

Děkuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
17.10.13 09:38

Koženou sedačku dokáží poničit zvířecí drápy a různé cvočky a knoflíky na zadní části (většinou) džín, jinak je to celkem odolný materiál, spíš se dřív oloupe resp. popraská ten barevný nástřik.
Další věc, co kůže dělá, je, že se po čase (bavíme se o horizontu let) „prosedí“ - častým sezením se povolí a pak se na sedačkové části dělají takové varhánky. Z toho důvodu jsou lepší takové ty prošité sedačky.
Zde jsou vidět ty varhánky:
 http://img1.hyperinzerce.cz/…uretka-1.jpg

Zde pro představu jedna z možností prošívání, které tomu zabrání:
 http://www.hanak-nabytek.cz/…4/recor6.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
17.10.13 09:40

Jo a to staré lesklé byla podle mě koženka - ono to pak taky v rozích a u švů praskalo a tam bylo krásně vidět, že je to nějaký typ umělé hmoty na tkanině..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
17.10.13 22:58

Děkuju za vysvětlení, a ano, asi to byla koženka, opravdu bych něco podobného doma nechtěla

@Damael píše:
Jo a to staré lesklé byla podle mě koženka - ono to pak taky v rozích a u švů praskalo a tam bylo krásně vidět, že je to nějaký typ umělé hmoty na tkanině..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
i2013
11.11.13 21:30

kožená sedačka? ne

Já bych si tedy koženou sedačku nekoupila. příšerně to studí. máme kožené židle - z pravé kůže, tam je to výborné, protože se dobře udržuji, když děti drobí, patlají.- máme takovou bílé kafe. tam se to dá vydržet, stejně jste naklonění dopředu, a pod zadkem si to zahřejete.

• Citovat
  • Upravit
i2013
11.11.13 21:36

alcantra - ano

Jé omlouvám se, nějak jsem to omylem odeslala. takže pokračuji:
sestra má koženou sedačku a je to hrozné. ani se u ní nechci posadit. tak to studí. neumím si představit tam ležet u televize. máme sedačku z umělé kůže/semiše- tzv. alcantra- je to super materiál. velmi příjemný na omak, nestudí, je to vlastně jako semiš. je velmi odolný, dobře se udržuje. máme sedačku 12 let. děti si z polštářů staví bunkry a je stále jako nová- barva šedozelená světlá. má pratelné potahy na polštářích, tak to jednou za půl roku hodím do pračky, boky musím vzít nějakým přípravkem na čalounění, ale sedačka je vážně pořád dobrá. už mě i omrzela a chtěla jsem si koupit novou, ale je mi líto ji dávat pryč, když je nepoškozená. kupovali jsme ji u jihlavsvkého výrobce- bem- psáno německy, tak si to najděte. ale podobný typ umělé kůže dělají i sedačky faze- psáno anglicky :-). zdravím

• Citovat
  • Upravit
21593
17.12.17 11:17

Ja byla nedavno v Kika a nestacila se divit, kolik kozenych sedacek tam bylo. Ovsem, nelibi se mi ty tvary, ktere jsou ted moderni, takze co s tim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný