Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Obě moje sestřenice měly děti otočené KP. Rodily ve Znojmě a obě automaticky císařem. Porod CS byl předem naplánovaný.
Sama mám teď ten samý problém, ale jsem teprve ve 32tt, tak ještě doufám, že se malá stihne otočit. Já ale bydlím u Pardubic.
… jinak bych ale asi taky raději zvlolila v tomto případě CS. Kamarádka je porodní asistentka (nerodí, je u dětí), byla u jednoho přirozeného porodu koncem pánevním a říkala, že víckrát by u toho být nechtěla.
krmar píše:
Obě moje sestřenice měly děti otočené KP. Rodily ve Znojmě a obě automaticky císařem. Porod CS byl předem naplánovaný.Sama mám teď ten samý problém, ale jsem teprve ve 32tt, tak ještě doufám, že se malá stihne otočit. Já ale bydlím u Pardubic.
Mě se Lucinka otočila až ve 34tt a to měla por. váhu 4000g
a jinak moje kamarádka rodila obě holčiny KP v Pardubicích, ale už je to 8 a 6 let.Bez problémů ![]()
KRML píše:krmar píše:Mě se Lucinka otočila až ve 34tt a to měla por. váhu 4000g
Obě moje sestřenice měly děti otočené KP. Rodily ve Znojmě a obě automaticky císařem. Porod CS byl předem naplánovaný.Sama mám teď ten samý problém, ale jsem teprve ve 32tt, tak ještě doufám, že se malá stihne otočit. Já ale bydlím u Pardubic.a jinak moje kamarádka rodila obě holčiny KP v Pardubicích, ale už je to 8 a 6 let.Bez problémů
Jé moc děkuji. Teď už jsem ve 34tt a stále KP, ale tak buď se ještě otočí, nebo to nějak dopadne. Ven musí. Jen by to bylo opačnou stranou lepší no.
Tak zkusím oživit diskuzi. Je to pro me nyní aktuální téma a tak by mě zajímalo, jak to ve Znojmě s polohou KP je…
Děkuji za případne odpovědi.
Sice jsem KP nerodila, malá se pár dní před týdnem otočila. Ale s dr. Půčkem jsme byli domluveni, že to nejdřív zkusíme, a když to nepůjde, bude císař.
@areca ahoj, co by tě přesně zajímalo? Moje Cácorka byla taky kp, s dr. Doubkem jsme se domluvili na vyvolání, ale nakonec tam Malá strčila nožku dřív než se vyvolání konalo, takže byl císař, ale nelituji
mám napsány podrobně, co se dělo, tak kdyby tě to zajímalo, podělím se ![]()
@Mava tak já pořád doufám, že se prcek taky otočí ještě. Ale rada bych měla info i o druhe možnosti.
Malá se ti otočila několik dní před termínem? A poznala jsi to? Předpokládám, že dítě už je dost velké, takže to asi člověk nepřehledné ne?
Já právě slyšela že Doubek porod KP bere za normální. Já bych byla asi víc v klidu při CS, tak nevím…
@kessi22 me právě kamarádka o jedné své kamarádce říkala. O Doubkovi a i možná o té nozicce. Tak třeba jsi to ty:-)
A kolik dní před termínem jste byli domluveni na vyvolání? A tu nohu poznal z utz? Ten udělal kdy? A myslíš, že kdyby jsi řekla, že chceš CS tak by souhlasil? A hrál roli i vahovy odhad?
@areca otočila se asi 14 dní před termínem. Hledala jsem na netu a našla nějaký cviky, jestli se otočila díky tomu nevím
.
Jo a nepoznala jsem to.
@Mava nepoznala???
Tak to koukám… Já jsem si pořád myslela, že to poznám. Na kontrole jsem byla před 14dny a byl KP a jdu až za dalších 14dní. Ale přijde mi, že ho cítím pořád stejně. Prakticky víš jak u pupku pohyby necítím…
@areca Nemam zkusenost ze Znojma, ale stejne jako @Mava se mi prcek otocil taky asi dva tydny pred terminem a take jsem to nepoznala. Hybal se porad stejne, porad se mi cimsi tlacil pod zebra, tak jsem si rikala, ze nic… no a na ultrazvuku jsme s doktorkou koukaly, ze je najednou hlava dole
Take jsem zkousela ruzne cviky, jestli neco z toho zabralo, to netusim, ale hlavne, ze byl otocenej ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Prosím kdo rodil v Nemocnice ve Znojmě Koncem pánevním.Udělají na požádání císařský řez nebo budou chtít rodi přirozeně.Děkuji Pavla