Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Oopicka Já krabičkuji - ale tím způsobem, že jsem si nakoupila krabičky do práce a vařím si a připravuji vše sama
Řekla bych nejlepší způsob ![]()
Jinak mám např tyto krabičky. Požívám na obědy tu střední
. Ale mám i jiné, jídla dávám přiměřeně, pokud už nemůžu nedojídám.
@Oopicka V práci jsem tak fungovala a pohoda. Krabičky jsem používala podobné jako v předchozím příspěvku, hlavně aby se daly bezpečně zavřít a nevytekly.
Jedla jsem to co normálně, nejsem příznivce diet, kde se ze stravy něco úplně vyloučí. Snažila jsem se hledat zdravější alternativy třeba k pečivu nebo přílohám, jedla pravidelně a přiměřené porce.
@Suzuveverka No, já mám knížku Domácí krabičková dieta 1, tak to zkusím podle toho ![]()
FitList mi přišel kravina. A jejich dodržování zásad ochrany údajů je na udání.
Jídla si sestavuju sama dle napočítaného příjmu a kalorických tabulek.
Krabičky používám Lock&Lock, mám různé velikosti. On je rozdíl, jestli si uděláš brambory, který jsou objemný nebo rýži/kuskus.
@zvidavajanca No, já se v tom vůbec nevyznám, mohla bych požádat o radu, jak vypočítat příjem a kalorické tabulky? Nebo musím přímo třeba za výživovou poradkyní?
@Oopicka Jela jsem asi dva týdny podle kaloricketabulky.cz Tam se dá tak nějak nastavit výdej, k tomu si píšeš, co přes den sníš a ono ti to vypočte celkovou sumu kalorií, u většiny jídel to i rozdělí na jednotlivé složky. Použila jsem to spíš na vyrovnání složek v jídle, protože hodně šidím sacharidy a naopak jím víc vlákniny a tuků, ale ty kalorie se tam dají hlídat taky dobře. Jen mě nebavilo to vyplňovat ![]()
@Oopicka Akorát u toho zapisování jídel je dost otravné vážení, měla jsem v obou těhotenstvích těhotenskou cukrovku a vážit jsem musela, po čase jsem to pak dostala „do oka“ a teď už teda nevážím nic, jen odhaduju.
@Oopicka
Já počítám podle IIFYM.com. Výpočet v kalorických tabulkách je špatně a při nastavení hubutí jde i pod abzál a to je opravdu špatně!
Případně si spočítat ručně.
@Suzuveverka
Otravné vážení? Vážím jen maso - a to najendou, když koupím celé balení. Pravda, že vážím ještě vločky, rozdělávám velký jogurt. Nicméně mám váhu na lince, zapnu - položím nádobu - vynuluju - nasypu - hotovo. Rozhodně nic, co by mne otravovalo.
@zvidavajanca No mě to otravné přišlo. Teď nevážím nic, ale než jsem se to v prvním těhotenství naučila, musela jsem vážit skoro všechno, v čem jsou nějaké sacharidy, takže asi každé jídlo ![]()
Ahoj,
vím, že témat ohledně krabičkové diety je tu hodně, ale spíše se řeší, zda někdo zhubl, co jedl apod. Já se chci zeptat těch, kteří si krabičkovou dietu dělali doma (nejsem tolik při penězích, abych si ji nechávala vozit), jaké krabičky jsou vhodné? Mám obavy, že si nějaké pořídím a budou buď malé, nebo naopak příliš velké
Snad to není moc hloupý dotaz a nebudu vás tím moc zatěžovat