Krácení dovolené v těhu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@plysatko 25 dnů dovolené mám napsané rovnou v pracvní smlouvě, takže tohle vůbec neřeším. Pracovní smlouva je pracovní smlouva a ani holkám před tím nekrátili těch 25 dnů. Navíc nejsem zaměstnanec soukromého sektoru, a u mě je 25 dnů dáno právě nějakým zákonem nebo vyhláškou, takže toto krácení je u mě blbost. Vím, že mi nebudou krátit dovolenou ani za to, že mi ppm končí v říjnu, ale náleží mi celý rok, protože md potom není 100. Mě hlavně zajímalo, jeslti se mi bude krátit. Děkuji za odpověď @j.a.n.i1 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@plysatko píše:
@j.a.n.i1 paty tyden dovolene neni upraven zkonikrm prace, ale ridi se smernicemi zamestnavatele, tak se akave navazej do sveho muze!
No, jednak jsem reagovala na tu první část - proto byla v citaci taky druhá půlka smazaná, tedy znovu, je naprostá blbost toto: narok na dovolenou bude jen po dobu neschopenky a ppm, tefy nekdy do rijna. Je nárok na dovolenou za celý rok.
A za druhé u spousty zaměstnanců je pátý týden dovolené upraven zákoníkem práce:
§ 213
(1) Výměra dovolené činí nejméně 4 týdny v kalendářním roce.
(2) Dovolená zaměstnanců zaměstnavatelů uvedených v § 109 odst. 3 činí 5 týdnů v kalendářním roce.
(3) Dovolená pedagogických pracovníků47) a akademických pracovníků vysokých škol72) činí 8 týdnů v kalendářním roce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit