Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Má kamarádka chce vybrat jména spíše obvyklá a oživit to tím, že budou dvě.
@Anna Kum píše:
Má kamarádka chce vybrat jména spíše obvyklá a oživit to tím, že budou dvě.
Dituška:)
@verulicek Veronika a Tadeáš jsou děti mého manžela a jeho ex-manželky, které má v péči můj manžel
K tomu jedině něco kraťounkýho, a aby bylo Apolena druhé..
Mia Apolena x Apolena Mia.. Jako ale k tomu cokoliv zní jako slovní hříčka. A to mi nepřipadá jméno Apolena nijak ošklivé.
@Anna Kum a můžu znát důvod toho přehršele jmen? máte tolik dětí a ještě tolik jmen…k ničemu v životě nejsou
beztak používají jen jedno
@verulicek s nikým se nechci dohadovat, co je správné a co ne. Já i manžel máme oba dva dvě jména a jsme spokojení.
@ntkv Také mám pocit, že by jedno jméno mělo být kratší. Myslím, že Mia neuspěje, ale samozřejmě děkuji za inspiraci a kamarádce vyřídím
Boha jak kdyby to byla strašná tragédie, že chce někdo dvě jména. Je to snad jejich věc.
@verulicek píše:
@Anna Kum proč dvě jména?aha..teď se dívám do profilu, že to taky tak máte…jaký je probůh důvod? A když pak půjdou třeba k biřmování..to pak budou mít 3 křestní jména??
ale vidím, že do roku 2011 jsi byla „normání“ a děti mají jméno jen jedno…proč ten obrat? Dala ses na nějakou sektu?
![]()
![]()
Příspěvek upraven 19.05.15 v 14:49
To snad není ani možné
Co je ti do toho? To je snad jejich věc ne? ![]()
Mě napadá Apolena Anna, ale víc by se mi to líbilo obráceně..
Dítě může mít kolik jmen chce, ale vždy se na něho bude volat jenom jedním jménem:) Dvě jména se dávala a používala za dob našich babiček, druhé jméno dítě dostalo po kmotrovi při křtu. Babička se všude podepisovala Libuše Olga. Změnily se společenské mravy a to druhé jméno už se bere jenom jako symbolické. Dvě a více jmen je trend cizých zemí, ale tady v ČR se to nenosí. Neumím si představit že ve školkách budou na holčičky volat dvěma jmény. Není to u nás zvykem.
@verulicek není to jdndo jestli má dvě jména nebo tři nebo jedno?
Mě se to třeba líbí, ale dávat budeme jen jedno ![]()
@Anna Kum My budeme mít nejspíš Agátku nebo Amálku ![]()
@RyBANA věc to jejich je..ale jakmile to řeší na netu, je to tak trochu věc veřejná..mě prostě zajímají důvody k těmto počinům…zda to má nějaký hlubší význam, nebo chce být prostě někdo „zajímavý a in“ ![]()
@PetiteFillette píše:
To snad není ani možnéCo je ti do toho? To je snad jejich věc ne?
Mě napadá Apolena Anna, ale víc by se mi to líbilo obráceně..
Ach to počasí…bylas na sluníčku že? ![]()
Jako první mě napadlo Apolena Anna…rozhodně bych to druhé dala nějaké kratší (Ema, Eva, Jana, Dana…)