Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Hele upřímně to do toho nic není… Dítě nijak netyra a ona je jeho máma. Fakt nechápu, proč má kazdej druhé pocit, že se může prdet do toho, jak se kdo stará o své dítě… ![]()
Tak já od 7.5 m dávám kaši taky večer. Spoustu věcí dělám, o kterých jsem si dřív myslela, že NIKDY. Ona teorie rodičovství je jedna věc a výsledná praxe mnohdy věc druhá. Nedala bych kaši.. jenže v noci byla 10× vzhůru, řvala jako tur, já vyřízená, přes den grogy, dítě plné energie.
@Deňa1995 je to její dítě a ty jí do toho nemáš co kecat, je tu spousta diskusí, jak tchýně radí co s miminem, nevím proč by měla radit ještě kamarádka
@lucynka25 píše:
@P4ja ještě, že mám normální doktory a svůj selský rozum
Tak to ber tak, že některé ženy jsou prvorodičky a nejsou vzdělané jako ty a následují rady doktorů a kaše na noc jim přijde normální. Ostatně nemyslím si, že ten náš není nenormální. Prostě to má takhle. A spoustě dětí kaše večer nevadí.
BTW: Já taky dávala kaši jen dopoledne, sama ji taky jindy nejím.
@marinka5 píše:
@stinga a proč by kamarádka nemohla dát dobrou radu?
Tak kamarádka může říct, že se jí to nezdá, že by to nedala, a třeba doporučit, aby zavolala doktorovi a zeptala se tam. Víc bych neřešila.
Nedala bych ani krávské mlíko, a ani kaši v 5ti měsících. Na krabicích je sice od 4m, ale já začala s kašemi až kolem 8m. A to jsem dělala ještě domácí kaše. Nee ty kupované, to občas na spestření po roce.
Tak podle aktuálních výživových trendů to není, o tom žádná…
Ale zkušenost říká, že kaši do tří měsíců přežily celé generace a na kravském mléku vyrostla v minulosti řada lidí, jejichž maminka zemřela/neměla mlíko, takže…
@marinka5 píše:
@stinga a proč by kamarádka nemohla dát dobrou radu?
A proč by tchyně nemohla dát dobrou radu?
@Bábrdl Babičky sestra prý nemohla ani MM, ani umělé. Aby neumřela, krmili ji od narození hovězím vývarem. Zemřela v 80 letech po úraze ![]()
@P4ja píše:
Já i ano, protože je spousta doktorů, kteří ti to s klidem doporučí, když se zmíníš, že se mimčo často budí na kojení nebo UM. Mně to doktor na večeři taky říkal.
Tak to je dost sila teda…jakoze aby dite spalo a nebudilo se nedejboze na kojeni v noci, tak mu nacpeme kasi?
to ani nas pediatr nerikal a to je „stara skola“ ![]()
@Petula306 píše:
Tak já od 7.5 m dávám kaši taky večer. Spoustu věcí dělám, o kterých jsem si dřív myslela, že NIKDY. Ona teorie rodičovství je jedna věc a výsledná praxe mnohdy věc druhá. Nedala bych kaši.. jenže v noci byla 10× vzhůru, řvala jako tur, já vyřízená, přes den grogy, dítě plné energie.
Jenze 3 mesice, 5 mesicu a skoro 8 mesicu je rozdil
ja kasi taky davam, mala je nejedlik a kase je jediny jidlo, co sni poradne ![]()
Vsak at si kazdy krmi cim chce
ja proste k male vstala, nez abych ji placala tak malicke do zaludku kasi. Ano, kasi ji, ale dostala ji mnohem dyl. Jak uz tu zaznelo: chudinky streva…ale tak kazdeho vec ![]()
@Kukacka123 píše:
Tak to je dost sila teda…jakoze aby dite spalo a nebudilo se nedejboze na kojeni v noci, tak mu nacpeme kasi?to ani nas pediatr nerikal a to je „stara skola“
Jakože před spaním ne v noci. Co jsem koukala tak i některé kaše jsou na dobrou noc nebo jak se to jmenuje.
@Kukacka123 píše:
Vsak at si kazdy krmi cim chceja proste k male vstala, nez abych ji placala tak malicke do zaludku kasi. Ano, kasi ji, ale dostala ji mnohem dyl. Jak uz tu zaznelo: chudinky streva…ale tak kazdeho vec
My dávali postupně třeba rýžovou, ale dopoledne a cca 7.mesic. Sama večer kaše taky nejím.