Kravské mléko pro 18 měsíční dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Heivka to máš možná pravdu, ale ne každé děti jsou „sarancata“.. A že nejedliku je až až… Třeba můj syn vůbec nechce normálně jist jak dřív, od 2 let toči 4 jídla a víc s ním nehne. Takže díky bohu za UM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávala kravské plnotučné krabicové od roka a úplně v pohodě, záleží na tobě, když bude jíst dost ovoce a zeleniny, tak bude mít vitamínů až až a přírodních. Mě třeba přijde nesmyslné dávat dítěti ve 3 letech nebo jak jsem viděla u známe i ve 4 letech UM ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terez001 Však já říkám, že pokud do dítěte nejde nacpat normální jídlo, tak je UM super, neteři bude koncem srpna 6 a pořád pije UM, protože jinak do ní ty živiny nedostanou. Ale cpát UM za každou cenu do každého dítěte nad rok mi zase přijde jako marketingové cvičení, než zdravotní přínos pro dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Heivka píše:
Ono s těmi vitamíny v UM je to hodně podobné jako s vitamíny z vitamínových doplňků, jsou ve formě, ve které se hůře vstřebávají do těla než když jsou v jídle. Na druhou stranu, když dítě jí normálně, tak potom těch vitamínů bude moc a zbytečně se tím zatěžují ledviny a játra. A když se podívám jak se zpracovává mléko na UM (když pohledáte na YouTube tak najdete pár info videí) tak se vlastně fyzikálně a chemicky mléko „rozbije“ na základní stavební jednotky, které se míchají dohromady spolu s vitamíny, k tomu se přidávají látky aby se dobře rozpouštělo a nedělalo hrudky v krabici. Já mám obě děti vyrostlé na UM a jsem ráda že tu ta možnost je (další možnost byla buď mrtvá máma, nebo dítě, protože jsem trpěla poporodní depresí) ale na druhou stranu si uvědomuji, že je to jako se vším, v určité míře a situaci jsou věci velmi prospěšné, ale v okamžiku kdy do nich vstoupí marketing a ohromná propagace tak je potřeba se zamyslet jestli tam není něco trochu jinak než nám tvrdí. Třeba chápu, že moje sestra u dcerky ve třech letech, co přestala kojit přešla na UM, protože neteř je extrémní nejedlík a dostat do ní cokoli co vypadá čerstvě a zdravě je v podstatě nemožné, k tomu má nějaké další zdravotní problémy a výsledkem byly silné avitaminózy, tam je UM zachránilo, ale abych dávala UM těm mým sarančatům, co snědí cokoli, co je k jídlu a ještě se dojedou mandarinkou, tak to mi přijde opravdu zbytečné.
No jo a srovnej s videem, čím se krmí dojná kráva, jak se s ní zachází, jak probíhá zpracování…
já vím 99.9 procent si chodíte s bandaskou k sousedovi, ale…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubla Bůčková A to mléko od špatně krmených krav se pak dál průmyslově zpracovává do UM ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubla Bůčková píše:
No jo a srovnej s videem, čím se krmí dojná kráva, jak se s ní zachází, jak probíhá zpracování…já vím 99.9 procent si chodíte s bandaskou k sousedovi, ale…
A to mléko do UM se získává z čeho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
A to mléko do UM se získává z čeho?
To bylo výše popsáno… Já jen, že někdo to hroti kravské mléko =nápoj božská mana a um =chemický hnus. A co já vím, třeba tím sušením a chemickou úpravou zrovna můžou nějaký hormony odstranit, ale to už plácám. Nehledě na tu další úpravu mléka od krávy, jak se to převáží v cisterně, jak se to ředí kdoví čím, je to v plastu, ale to už se nezmiňuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terez001 nelíbilo se nám množství solí a cukrů, ale vsichni vyrobci na tom samozrejme nejsou stejne a lisi slozenim i jejich řady. Vyzkouseli jsme 4 znacky UM a ta reakce byla podobna jako u vas na kravske. Tak jsme zkusili kravske a nebyl zadny problem. Myslim si, ze dcer e nejvic vadil ten pach UM. Kase jsem ji delala do materskeho mleka, pak na stridacku s kravskym a nebyl zadny problem. Ale jak jsem psala, nikdy jsme to nemeli na piti, jen do kasi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dávala od roka do vaření, jako do kaše nebo bramborové kaše..
Na pití asi od 2 let, možná déle, ale to bylo tím, že jsem kojila 2,5 roku, jinak bych lahvičku denně klidně dala i dřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, zapomneli jsme koupit umele mliko. Syn ma sedmnact mesicu, pije mliko pred spanim.
Daly byste cerstve kravske z obchodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VitaminC píše:
Holky, zapomneli jsme koupit umele mliko. Syn ma sedmnact mesicu, pije mliko pred spanim.
Daly byste cerstve kravske z obchodu?
Když ti ho vypije, klidně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VitaminC dávála jsem v přiměřeném množství kravské mléko od roka. Na doporučení dětské, nejvíc 250ml denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tvoje dítě má nedostatek vitamínů? Jakože nejí normální plnohodnotnou stravu, žádné ovoce, zeleninu? Tak to bych asi chápala, že ti doktorka doporučuje UM kvůli vitamínům. Ale pokud jí tvoje dítě normální pestrou stravu, tak je UM podle mě úplně zbytečné. Mimochodem, ideální je podávat zeleninu v bio kvalitě, protože podle testů je v ní více prospěšných látek než v té konvenčně pěstované.
A naše dětská doktorka mi říkala, že mléko je pro dítě důležité do roka (takže buď kojení nebo UM). Potom je to prý už jedno, tj. i kdyby se po roce už nekojilo, tak podávat UM je zbytečné (za předpokladu, že dítě jí normálně, jak už jsem psala). A ani klasické mléko prý po roce to dítě pít nemusí, samozřejmě pokud ho samo nechce. Takže jak vidíš, co doktor, to názor (a tak je to s kdečím).