Křečové žíly v 2. těhotenství - odešlo vám to po porodu?

457
16.1.12 12:06

Krecove zily v 2. tehotenstvi - odislo vam to po porodu?

Ahoj holky, V 1. tehu nemala som zadne problemy, ale v 2. tehu len same komplikace. Pred tyzdnem som objavila krecove zily na nohach. Zmizlo to nasledujuce rano. Ale vcera vecer brneli mi nohy a som nemohla spat, a dnes rano stale mam ich velmi viditelne. Dam nohy nahoru zmiznu, ale urobim par krokov a su zase naspat. Od rana mi brni noha. Uz pozriela na nete vsetke mozne cviky atd, ale najviac mam obavy s toho, ci vubec odijdu po porodu? Dakujem za vase prispevky.

Příspěvek upraven 16.01.12 v 16:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
699
16.1.12 12:18

holka jsem podruhé těhotná a mé nohy jsou děs, žíli jsou vystoupplé u prvního jsem to také neměla. Fakt se za to moc stydím, dr mi napal jen lioton 100000, ale zeptám se ho i na stahovací punčochy, v létě mě nikdo v sukni neuvidí :oops:
Pochybuju, že se to po porodu srovná, ale byla bych moc ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
16.1.12 12:22
eginka píše:
Ahoj holky, V 1. tehu nemala som zadne problemy, ale v 2. tehu len same komplikace. Pred tyzdnem som objavila krecove zily na nohach. Zmizlo to nasledujuce rano. Ale vecer brneli mi nohy a som nemohla spat, a dnes rano stale mam ich velmi viditelne. Dam nohy nahoru odijdu, ale urobim par krokov a su zase naspat. Od rana mi brni noha. Uz pozriela na nete vsetke mozne cviky atd, ale najviac mam obavy s toho, ci vubec odijdu po porodu? Dakujem za vase prispevky.

Ahoj. Já měla křečáky (velkej jeden) už před prvním těhotenství, po prvním jsem nicmoc změny nepozorovala, s druhou dcerou se mi to ale šíleně zhoršilo a teď je to trochu horší než před prvním těhotenstvím, ale není to zas tak strašné. Zato do prvního porodu jsem nevěděla, co je zácpa a od té doby si to musím hodně hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
16.1.12 12:22

Take jsem mela krecove zily. Do toho jsem byla v praci 6 hodin denne na nohou. Koupila jsem si takovety stahovaci puncochy a aspon me to nebolelo.
Po porodu zmizely. Uz nevim za jak dlouho, ale takove 3 mesice po porodu uz nebyly videt vubec. :)

• Citovat
  • Upravit
457
16.1.12 16:50

Scarlett, dufam ze aj mne to zmizne po porodu, som s toho fakt nesvoja. To ja nemozem urobit par krokov, a silene mna brneju nohy. Vo stvrtok idem k doktorke, tak dufam ze predpise tie puncoche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
16.1.12 16:52
eginka píše:
Scarlett, dufam ze aj mne to zmizne po porodu, som s toho fakt nesvoja. To ja nemozem urobit par krokov, a silene mna brneju nohy. Vo stvrtok k doktorke, tak dufam ze predpise tie puncoche.

Tak preju at po porodu zmizi. :kytka: Taky jsem z toho byla znicena. Me zase dost bolely, ale ted uz si na to vazne ani nevzpomenu. :) Zeptej se mamky jak to mela, je to kolikrat dedicne.

• Citovat
  • Upravit
457
17.1.12 12:12

nepamatam ze by moja mama take nieco mala, ona porodila 5 deti. Ale jo, pre istotu budem sa pitat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klára Kvasná
30.1.12 00:12

punčochy

Ahoj holky, já jdu teď na operaci, budou mi brát vejcovod a doporučili mi stahovací punčochy (jindy vám obvážou nohy bandáží). Když tady čtu ty komentáře, asi bych nečekala, že mi doktor punčochy předepíše. Možná to zkuste, ale dají se koupit běžně v obchodě se zdravotnickými potřebami a ty tři stovky až pět stovek za to fakt stojí. Já to měla za pětset na operaci a zdá se, že použiji i v budoucnosti. Přeju hodně úspěchů všem.

• Citovat
  • Upravit
457
1.2.12 19:45

Ahojky, uz beriem detralex, nosim tie puncochy, obvodna lekarka dala pi poukazku na to, ale moja gyndarka mi povedala, ktore zily mi zmiznu a ktore nie :-( Uz som sa s tim smirila, robim vsetko aby mi tam nezustali, ale zaruka neni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
1.2.12 19:59

Ahojky maminky,připojuji se do diskuse křečové žíly.Jsem ve 25tt a na jedné noze mám vystouplou křeč.žílu.Začalo se mi to horšit.Místo mám ztvrdlé,bolavé a začíná i trochu červenat.A to už jsem byla i na cévním,kde mi doktor předepsal kompres.punčochu,ale žádná změna.Když jsem do ordinace volala,že se mi to začíná horšit tak mi sestra řekla,co jako s tím,že se s tím stejně nedá nic dělat. :cert: :cert: Tak tomu říkám přístup.Dnes jsem si na netu našla jiný kontakt na cévní ambulanci Medispol tady v Brně a zítra tam budu volat.Snad mi poradí. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
1.2.12 20:57

Tak drzim ti palce. A doktorka ti nepredepsala detralex? S mojich skusenosti mozem povedat, ze detralex a tie puncochy mi pomahaju. Plus nasla som na internete cviky na krcove zily a kazdy vecer robim studenu sprchy na nohy. Cela ta procedura, stridat studenu a teplu sprchu, a potom tie cvyku berie mi hodinu kazdy vecer pred spaniem, ale zato na rano mam relaxovane a sveze nohy, a za to mi to stoji. Jedn den som to nechala a nasledujuci den bol fakt hruza :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
7.5.14 09:17

Křežové žíly - nutné punčochy ???

Ahoj, potřebuji poradit. Nevíte proč se rodí s pončochama na křečové žíly. Něco se může stát tím tlačením? Mám jednu křečovou žílu na stehnu, která mi vede až do třísel a je i na stydkých pyscích. Nohy mě nijak nebolí ani neotékají. Ještě mám na nohou takové fialové popraskané žilky, které se zfialový (nalijou se) jen když ráno vstanu z postele. Prostě když delší dobu ležím, tak to zmizí. Zmizí toto po porodu. Mám vyhledat lékaře i když mě nohy nebolí. Byla jsem jen u praktické a ona mi řekla, jako asi všem, že teď v těhotenství se s tím stejně nedá nic dělat. Jde mi teď hlavně o ten porod. Jsem 36. týden a nevím jesti si ty punčochy pořizovat nebo ne? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
7.5.14 09:57

@Mata132 U porodu jsem punčochy neměla, a ani mě v té chvíli nenapadlo na ně myslet. Taky se mě udělala jedna křečová žíla v těhotenství, brala jsem Detralex a Dr. mě předepsal punčochy, ale ty jsem nikdy nenosila :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
7.5.14 10:10

@Mata132 Kamarádka měla křečáky šílené, nosila punčochy normálně už od druhého trimestru, bez nich by trpěla. Na konci těhotenství si píchala asi Heprarin, brala léky na ředění, to jí ulevilo. Měla rodit v punčochách, nakonec na to nedošlo. Doktoři řešili, jestli ji nevzít císařem, chtěla rodit přirozeně a nakonec nebyl problém. Jen ji trochu víc hlídali. Co tím vším chci říct - že i když hematolog viděl vše dramaticky, proběhlo všechno bez komplikací a přirozeně. :) A po porodu jí hned některé křečáky zmizely (třísla), další se zmenšily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
17.5.14 23:23

Ahojky holky, tak jsem rada ze tato diskuse se znovu ozivila.
@Mata132, asi bude zalezet na tvojem stavu. U mojeho druheho porodu nakonec sestricky obvazali nohu a bylo takto vyreseno. Tehotenske puncochace samozreme nevychovovali. Potom mi nechali ten provaz. Stejne pak jsem kupovala normalne puncoche po porodu, ale to uz je jine tema.
Cimz muzu zodpovedet na svou puvodni otazku. Po porodu cast krejcaku zmizela, ale cast tam zustala. Ted jsem znovu v 35tt, tehotenske puncochy nosim od druheho trimestru, pravou svou nohu ani nechci videt, je skoro cela modra. Uz ani nemam iluze a necham se prekvapit az po porodu. Jen mi zustava doufat, ze to dopadne lip, nez moje obavy.
Ve svem pokojceku spi moji 2 andeli, a treti momentale kope v brusku o 106, asi ma vyhrady proti dnesni veceri :roll: Jsem stastna a jsem hrda na sve deti i na sve brusko, ale aj neco mi to odneslo prec, nenavratne. Za ti moji certiky to stalo :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí