Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den,ctu tady, ze vam s atopickym ekzemem pomohla dobra kozni. Mam 8 mesicni dceru, ktera jiz nekolik mesicu trpi osklivou vyrazkou po celych zadech a detskou lekarkou doporucena „vyborna kozni“ nam diagnostikovala jakousi dermatitidu. Detska trva na atopickem ekzemu. Ja sama jsem se s timto onemocnenim nikdy nesetkala a tezko posoudim, ktera z nich ma pravdu. Mazu holcicku vsim moznym a nemoznym a flekata je porad. Chtela bych se zeptat, zda jste z Prahy a jestli by vubec bylo mozne vyzkouset i vasi kozni. Uz jsem opravdu zoufala a rada bych ji pomohla. Dekuji.
(mazlinek)Ahoj Misa,
jestli Ti dermatoložka řekla, že má malá dermatitidu tak je to nejspíš druh atopického ekzému.Já bydlím za Prahou a má dermatoložka je v Hořovicích kousek od Berouna.Úplně Tě chápu já z toho byla vyřízená malá furt brečela, prý to děti svědí
. Můžu Ti dát pár rad co dodržujeme: koupat 1-2 týdně maximálně 5min. používáme Balmandový olej nebo Linolu. Prodávají pouze v lékárně. Celé tělo i obličej mažeme krémem Excipial pro suchou pokožku. Mazat několikrát denně. Od narození používáme mléko Nutrilon HA, nedávám Nelče citrusové plody, čokoládu, rajčata, ořechy. Pije jen čaj jablečný, bylinkový a čistou vodu.
klasicku modru indulonu..uz aj minuly rok..neviem si vynachvalit..a ziadnu reakciu nemal
Ahoj, my jsme nejprve používaly Bubchen Wind and Wetter a pak jsme přešly na Altermed, protože ten je s UV filtrem
Spokojení jsme byly s oběma.
Ahoj, koupila jsem Bubchen, ale zjistila jsem, že obsahuje vodu. Malý má kolem úst pár červených žílek , takže do mrazu pro něho nebude vhodný, tak asi koupím, jak děvčata tady radí, Altermed nebo Niveu. Loni jsme používali Bambucké máslo.
mi máme už od malička zn.Klorane-creme nutritive au cold cream-50ml,je hypoalergenní vyroben ve Francii,krásně voní a nemůžu si ho vynachválit,kupuje se v lékařně stojí něco kolem 160,– ![]()
Ahoj, jo, tak to je pro nas kousek z ruky:o) Ale dekuju iza rady, muzu rict, ze delam v podstate totez - koupu 2× tydne v Linole oleji,mastim vsim moznym - Excipial se nam neosvedcil, modra Indulova taky ne, nedavam ani citrusy, rajcata, jahody, proste zadny alergeny a pije jen bylinkov ycaje a vodu. No, fleky mame furt, ale nezda se, ze by svedily.Ted jsme bylyopet na koznim a dostaly dalsi a nove mazani.I kortikoidni mast.Ale priznam se, ze s ni otalim, nevim, zda je to to nejvodnejsi, co mazat na mimino.Jo a pry mam davat i Zyrtec.....
Ahoj Missa, to je škoda, že to máte daleko. Zyrtec kapky jsme taky dostaly, ale nikdy jsem je Nelče dávala. Dávají se, aby to děti nesvědělo, u Nelinky jsem si nikdy nevšimla, že by se drbala tak jsem ho nepoužívala. Měly jsme vždy nějaký krém, který byl namíchaný z lékárny mazaly jsme většinou postižená místa 4 dny a pak promaštovaly, když se to vrátilo tak jsme celý cyklus opakovaly znova nebo nám dermatoložka nasadila jiný krém. Kortikoidy jsme měly jen jednou dala nám Locoid ten má, ale jen 0,1procent kortikoidů což je nejmíň. V létě jsme byli u moře a v zimě poletíme taky, jestli máte možnost jezdit k moři tak mořský vzduch a moře je nejlepší
Teď jsem našla v notesu co jsme také používaly na promaštění Ag.Calsis Syndermani, hodně mastiček bylo s obsahem zinku ten je důležitý. Zkus mast na promaštění Lipobase. Když si na něco vzpomenu tak určitě napíšu.
Moc moc dekuju za pomoc a za cas, ktery nam venujes/te. Byla jsem zase na koznim a dr. nam napsala cosi michaneho z lekarny -jedno na promazavani a jedno na to jeste na fleky - a musim rict, ze nam fleky pomalinku mizi.Takze uvidim, jak to bude vypadat nadale a kdyztak bych se pak pustila i do dalsich rad. Zyrtec nedavam, prijde mi to desny pro tak maly dite. Jo a co se tyce kortikoidu, mame neco co se jmenuje Lipocream a pisou, ze to je taky jen 0,1. No ale to bych nechala opravdu, az bude nejhur. Dekuju moc a preju klidny Vanoce prozity ve zdravi.M.
Mám velikou radost, že flíčky mizí, sice jsi psala pomalinku, ale přece. Atop je běh na dlouhou trať takže výsledky jsou viditelné až za dlouho, ale naděje je furt veliká,že Vám to zmizí úplně - tomu věř
Bohužel dermatoložka řikala, že i když to zmizí tak se to může objevit v různých stádiích dospívání (puberta atd.) také při růstu zoubků (zoubky nám rostou jsme naštěstí bez flíčků) můj přítel to má od mládí, ale u starších lidí stačí třeba stres, pocení při cvičení a hned se to objeví. Můj názor je, že namíchané mastičky z lékárny jsou účinnější než drahé mastičky od firem, které chtějí na tom jen vydělat, ale účinek žádný. Zyrtec zbytečně nedávej a kortikoidy jen vyjímečně.Držíme Vám s Nelinkou palečky a přejeme krásné prožití Vánočních svátků ve zdraví a šťastný Nový rok
![]()
Ahojte, ja som tiez kupila Niveu, tak sa pripajam k Niveackam. ![]()
Ahoj.Mám 7 měsičního kluka a používáme Niveu proti mrazu a větru.Vyhovuje nám maximálně.
klorane píše:
mi máme už od malička zn.Klorane-creme nutritive au cold cream-50ml,je hypoalergenní vyroben ve Francii,krásně voní a nemůžu si ho vynachválit,kupuje se v lékařně stojí něco kolem 160,–
Ahojky! My taky používáme Klorane, jak krémy, tak pěny do koupele. Jen doplním že jsou vyráběny z měsíčku lékařského. Opravdu výborná značka!!! ![]()
Tak mi jsme opravdu příklad za všechny. Honzíkovi se vždy ve studeném počasí udělá takový suchý lišej na tvářičkách s pupínkama. Zkoušeli jsme niveu, weledu, od salusu bambucké máslo, avene, bubchen, altermed. A nakonec nám poradila lékárnice dělanou mast z lékárny mast leniensku. 100g asi za pade. A super, krásně to pomáhá a promašťuje.