Krém z mascarpone do dortu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
603
8.3.16 12:16

@KPKristy Nikdy jsem to nezkoušela, ale nevidím důvod, proč by to nemohlo bejt boží. :D Dej vědět, jestli to zkusíš :) Já dělám do makronek obyčejnej ganache (roztopím čokoládu v horký smetaně, a po vychladnutí vyšlehám do krémový konzistence)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
8.3.16 12:19
@EscapistV píše:
@KPKristy Nikdy jsem to nezkoušela, ale nevidím důvod, proč by to nemohlo bejt boží. :D Dej vědět, jestli to zkusíš :) Já dělám do makronek obyčejnej ganache (roztopím čokoládu v horký smetaně, a po vychladnutí vyšlehám do krémový konzistence)

Tak to mi řekni. Mám recept na klasický ganache a vůbec si neumím představit konzistenci. Píšou tam smíchat, nechat zchladnout. Jak to potom vypadá? A nepromáčí to makronky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
8.3.16 12:30

@KPKristy ono ze začátku to je úplně tekutý. Jenom tu smetanu zahřeju těsně k bodu varu, odstavím, a nalámu do ní čokoládu. Za chvilku přijdu, čokoláda se mezi tím horkem rozpustí, a rozmíchám to, dokud to nemá jednolitou čokoládovou barvu :D v tu chvíli je to takový… konzistence krému na buchtičky? a teplota cca okolo lidskýho těla :mrgreen: V takový fázi to používám když tím chci něco polít. Jinak to nechám vychladnout úplně (zakrytý kvůli škraloupu), čím je studenější, tím víc tuhne. A když je to úplně studený, tak to vyšlehám tím ručním šlehačem a tím to získá takovou krémovou konzistenci, na chvíli to šoupnu do lednice, a ztuhne to do ideální konzistence, která se dá roztírat nebo i zdobit cukrářským sáčkem :)

https://www.youtube.com/watch?… tahle ženská to vysvětluje docela pěkně. :D akorát rozehřívá čokoládu v mikrovlnce, to já teda nedělám, pač se bojím, že ji spálím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
8.3.16 12:33

@EscapistV, díky, díky!!! Dokážu si to představit :palec:

Jinak čokoládu na polévání rozehřívám taky v MW, je to rychlé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
8.3.16 14:26
@EscapistV píše:
@3HE Jasný :) 1 šlehačku zahřeju v kastrůlku s cukrem podle chuti. nalámu tam dvoje kaštany a malou čokoládu na vaření (mám ráda „hořkou“ čokoládovou chuť, ale klidně se dá udělat z víc kaštanů a bez čokolády :) ) dobře rozmíchám, nechám vychladnout, a studený vyšlehám s kostkou másla. Děsně mi chutná, jak nemám ráda máslový krémy, protože chutnají mastně, tenhleten je super. :)

díky… a prosím, jaký je postup šlehání… vše do mísy a začít šlehat? nebo nejdříve máslo a pak do rozšlehaného dát šlehačku? nebo jinak? máslo má mít pokojovou teplotu a šlehačka z ledničky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
8.3.16 15:56

@3HE nevím, jestli je to správně, ale já to dělám tak, že tu šlehačkovo-čoko směs nechávám většinou chladnout na lince, jen když je fakt teplo nebo hodně spěchám, dávám do lednice. Ale pak před šleháním nechám trochu povolit, neměla by být zmrzlá. Máslo dávám změklý, aby se líp šlehalo, a většinou ho nakrájím na takový menší kusy, aby mi hned nezadřelo šlehač :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
8.3.16 22:41

@EscapistV a to dáš vše dohromady do mísy a šleháš? nebo nejdříve jedno a k tomu pak přidávat druhé? co první?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.8.16 22:08

@EscapistV : Ten tvaroh do krému tučný nebo měkký?

Příspěvek upraven 12.08.16 v 22:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
12.8.16 22:10

@Petan dnes jsem z mascarpone a šlehačky dělala tiramisu. Dávala jsem poměr 1:2 - tedy 1 šlehačka a 2 balení mascarpone.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.11.16 20:19

Ale da ;) jen se musi dort obmazat maslovym kremem :) uz jsem takovy dortik delala jako barbie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
28.11.16 18:48
@EscapistV píše:
@3HE Jasný :) 1 šlehačku zahřeju v kastrůlku s cukrem podle chuti. nalámu tam dvoje kaštany a malou čokoládu na vaření (mám ráda „hořkou“ čokoládovou chuť, ale klidně se dá udělat z víc kaštanů a bez čokolády :) ) dobře rozmíchám, nechám vychladnout, a studený vyšlehám s kostkou másla. Děsně mi chutná, jak nemám ráda máslový krémy, protože chutnají mastně, tenhleten je super. :)

tak s těmi kaštany to neznám - to je dobrý nápad :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
28.11.16 22:24
@Monisek69 píše:
tak s těmi kaštany to neznám - to je dobrý nápad :P

a hlavně to parádně chutná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
29.11.16 12:55

@3HE tak to asi budu muset brzo vyzkoušet :) :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
9.12.16 14:27

Mascarpone mám ráda, je to lehčí než ty máslový krémy. Ale třeba pod marcipán musím dávát z másla:/ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
7.6.17 21:51

Obnovuji diskuzi. Holky když chci zdobit dort maslovým krémem a nahoru dát jedlý papír můžu dort potřít dokola tím krémem s mascarpone? vím že u potahovky to nejde ale co u zdobení s máslového krému? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí