Krém ze zakysané smetany

Anonymni
14.1.09 15:44

Krem ze zakysane smetany

Ahoj,

nevi nektera z vas, jak udelat dortovy krem ze zakysane smetany. Na netu mi to vyhledalo jenom takovy ty nepeceny piskotovy dorty se zakys. smetanou. Chystam se udelat normalni dort s trochu odlehcenym kremem. Nedavno jsem neco takoveho jedla na jedne oslave a byl opravdu mnamozni.

Diky za napady. Klarka.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
321
14.1.09 16:25

Ahoj,..já dělám krém je takový jemnější než klasický dortový,ale do dortu jsem ho ještě nedávala,tak zkus uvidíš…
2 zakysaný smetany
1 šlehačku ke šlehání
cukr,podle chuti,já to tak nějak posypu,máme rádi sladké
2 ztužovače šlehačky
Nejdřív si ušlehej šlehačku a přidej 1 ztužovač,pak pomalu vmíchej zakys.smetany ,cukr a 2 ztužovač…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
14.1.09 18:18

Ahoj, sice to není ze zakysaný, ale je to taky dobrý. Dělám z toho tiramisu.
dvě šlehačky na šlehání a jedno pomazánkový máslo, trochu rumu a moučkový cukr dle chuti. Šlehačky vyšlehám a pak vmíchám pomaz. máslo, přidám kapku rumu a cukr.
nebo:
zakysanou smetanu smíchám s tvarohem a přidám moučkový cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
18.1.09 14:20

Ahoj,
já ušlehám rostlinnou šlehačku (Rama), tvaroh a zakysanou smetanu. Pokud použiješ tu rostlinnou, tak nemusíš dávat ztužovač. Drží krásně. Moc dobré je zašlehat ještě trochu nutely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
31.5.13 12:26

Jsem zvyklá dělávat krém ze zakysané smetany - klik smetany, tolik čokolády. Čokoládu rozlámat a rozpustit buď ve vodní lázni a nebo v mikrovlnce a pak do toho zamíchat stejné množství zakysané smetany.
Jenže teď bych chtěla zkusit udělat to samé, ale s normální smetanou, respektive šlehačkou. Nezkoušel jste to někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
31.5.13 12:28

@Amys
Tak se dělá pařížská šlehačka, smetanu vyšlehat s nastrouhanou čokoládou…

• Citovat
  • Upravit
6529
31.5.13 12:30
@ncc1701 píše:
@Amys
Tak se dělá pařížská šlehačka, smetanu vyšlehat s nastrouhanou čokoládou…

pařížská se dělá jinak
smetana se krátce svaří s čokoládou
nechá se to přádně vychladit, nejlépe přes noc
a pak se to šlehá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
31.5.13 12:31
@Amys píše:
Jsem zvyklá dělávat krém ze zakysané smetany - klik smetany, tolik čokolády. Čokoládu rozlámat a rozpustit buď ve vodní lázni a nebo v mikrovlnce a pak do toho zamíchat stejné množství zakysané smetany.
Jenže teď bych chtěla zkusit udělat to samé, ale s normální smetanou, respektive šlehačkou. Nezkoušel jste to někdo?

ještě je varianta svařit slehacku s cokoladou a nechat v lednici, za 12 hodin vyslehat, je to neco mezi parizskou a ganache

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
31.5.13 12:31
@princeznaII píše:
pařížská se dělá jinak
a pak se to šlehá

Jo to jsem zapomněla napsat, že se to povaří, ale myslela jsem ten princip šlehačka + čokoláda

• Citovat
  • Upravit
14047
31.5.13 12:32
@princeznaII píše:
pařížská se dělá jinak
a pak se to šlehá

a pokud se to nenasleha a je ve slehacce dostatecne mnozstvi cokolady, je z toho super poleva na dort

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
31.5.13 12:34

Já jsem zvyklá právě s tou zakysankou namazat dort zevnitř i zvenku a hezky to drží, ale manželovi to moc nechutná, tak jsem si říkala, že bych mohla zkusit tohle. A drží to taky hezky? Momentálně mám v plánu smíchat 250 ml 33% šlehačky (tučnější jsem u nás nesehnala) s 200g čokolády. Co by se stalo, kdybych postupovala stejně jako u tý zakysaný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
31.5.13 12:36

@ncc1701 A když to nepovařím :think: Případně ani nenašlehám :think: S tou zakysanou se to jen smíchá, ale zas je fakt, že ta klasická je tekutější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
31.5.13 12:37
@jizvíková píše:
a pokud se to nenasleha a je ve slehacce dostatecne mnozstvi cokolady, je z toho super poleva na dort

přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
31.5.13 12:39

@princeznaII Aha, takže do krému radši našlehat :lol: A kčemu je dobré to svaření? Co se stane, když to neudělám?

Já jsem prostě takovej experimentátor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
31.5.13 12:45

@Amys musí se to propojit, ty tuky hlavně

jinak na pařížskou šlehačku stačí na 1 kelímek smetany cca 70 g čokolády

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek