Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4047
6.5.09 09:34

Ahoj,

Lamvinku: ty jsi zlatá :-), dík předem za ty oblečky. Fusák mám ještě po mně, tak ho ještě dobře využijeme. Já už se tak těším! Jen doufám, že to nezakřikneme, už bych to hrozně obrečela.
Terezka už je fit?

Cirr: Fakt jsi jen o měsíc po mě? Tak to je pěkná náhoda… Už víš, kde bys chtěla rodit? A jakpak se daří malinkému?

Janko: jů, ty ses ozvala, to je skvělé. Tak jsi na tom stejně, jako jsem byla donedávna i já - manžel už další mimčo nechtěl, ale srovnal se s tím a teď se oba dva už hrozně těšíme. Zjišťuji, že zdaleka nejsem jediný případ, komu se podařilo otěhotnět, ikdyž jsem pro to nic nedělala… :wink: - prostě to přišlo, protože Bůh má to poslední slovo, nikoli člověk :D

Včera jsme s manželem řešili, jestli by nebylo lepší, kdybych rovnou odmítla tripple testy. Na co se pak stresovat, kdyby náhodou vyšly falešně pozitivní, že… Uvažuji, že se svého dr. přeptám na NT screening, který je přesnější.

Demi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
6.5.09 17:18

Ahoj holky!
U mě není nic nového, ale mám potřebu reagovat. :)
Cirruso , jsem moc ráda, že to maličké bojuje tak dobře. Doufám, že i tobě je lépe.
Demi , teda to je zpráva měsíce!! Moc gratuluju a přeju bezproblémové těhotenství. Moje zkušenost je, že když nám Pán na jedné straně něco vezme, tak nám to nějak dá na druhé.
Lamvínku , věřím, že už vás po nehodě opravdu nic nebolí. Doufám, že se nepletu. S tchýní ti to nezávidím. Já to mám celkem v pohodě, i když ne pořád.
Požehaný den i nadcházející prodloužený víkend. (Jako sichr, protože nením, kdy se zase ozvu. :) )
Rafuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
7.5.09 00:02

Ahojky holky, tady to tak žíje, že jsem se málem ani nenašla /to abych věděla okdkud mám číst :lol: /

Demi gratuluji k těhotenství, mimi věcičky jsem jak napotvoru už rozdala a kočárek, moc hezký a ještě do letošního dubna v záruce, jsem někdy v únoru konečně prodala :cry: , takže bohužel kromě držení pěstí a modlitby Ti nemůžu nabídnout zhola nic

cirruso to jsou dobré zprávy, že Mudrové přišli na to co Vašemu miminku chybí, já bych asi počkala, až co ukážou tyhle první testy a podle nich bych se pak zařídila, protože ač je jasné, že miminko přijmete takové, jaké jste je od Boha dostali, myslím, že pro Vás i maličké je lepší být připraven dopředu na cokoliv, mít načteno a tak, ale to mluvím jen sama za sebe. Opatruj sebe i manžela, když je teď chudák nemocný, doufám, že to stihne dodělat ty „domácí úkoly“

někdo se ptal, jestli už je stěhování v dohledu, tak ano, i kdybych se měla stěhovat pod most, protože podmínkou pro přijetí Vítka do školky je trvalé bydliště v Předíně, takže do konce velkých prázdnin se už snad budu hlásit z knihovny v Předíně :)

Janečku když budeš mít čas, chuť a náladu budeme rádi, když Tě zase uvidíme

všem malým i velkým nemocným přeji brzké uzdravení AHOJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
8.5.09 15:04

HOlky ahoj,
je fajn zase číst Gerberku, Janku i Majčus - tímto zdravím :lol:
Věc ze které mám radost - od pondělka máme zalitou betonem základovou desku !

A teď to horší 1.května odjela mamča na tu pouť do Řecka. Bude se vracet dnes kolem půlnoci do Ovy. A ještě chudák netuší,že toho 1. květ. jí umřela teta(moje prateta) a pak hned v pondělí i její maminka (moje babi - co měla 10dětí) . Tak vlastně obě sestry umřely skoro ve stejný čas. Teta už měla pohřeb tuto středu a s pohřbem babi čekáme až se moje mami vrátí. Je to zvláštní babi by slavila 13.května narozeniny, pohřeb vyjde po svátku matek........ Mám trochu obavu jak to moje mami ustojí. Je to sice smutná událost, ale já si myslím, že podle toho jaká babi byla a jak žila, modlila se za své děti jejich rodiny, je určitě i se svou sestrou u Pána .
AHOJ JaneK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
10.5.09 17:27

Ahoj,

JaneK: to je mi velice líto, že máte v současné době v rodině takový smutek… ono je fakt, že když člověk žije svůj život v souladu se svým svědomím a v přátelství s Kristem, nemá se proč obávat konce - nového začátku. Ale nám, kdo zatím zde zůstáváme, přes to naši milí chybí. Přeji tobě i tvojí mamince hodně sil - alespoň že máme naději a útěchu ve Velikonočním tajemství…

Lamvinku: prosím tě, nebudeš se zlobit, když tu autosedačku od tvé známé nebudeme zapůjčovat? Radila jsem se s manželem, asi to uděláme tak, že koupíme tu, kterou mi nabídla kamarádka. Měla bych strach, kdybychom tu zapůjčenou nějak poškodili, že by to nebylo zrovna dobré, tak si raději zaplatíme, aby byla naše.
Jinak to oblečení, o kterém ses zmiňovala, mi určitě ještě nějakou dobu schovej. Až to bude aktuální, domluvíme se na ceně a odvozu. Díky za vše.

Majči: pochopila jsem správně, že budeš mít práci v knihovně? To je velice dobré zaměstnání, určitě bez zbytečného stresu, a navíc mezi knížkama - ó jé, tam bych byla jako doma :-)). Uteklo to, že?

Všechny moc zdravím a přeji láskyplný Svátek matek!
 Demi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.5.09 20:24

Ahoj holky,
Janku soucítíme s vámi, at je maminka silná.

Demi to vůbec nevadí, hlavně at jste vy spokojeni.Mám už ji vpráci tak se každý den kochám.A myslím na Vás.

Všechny moc zdravím, nějak stále nestihám, odešel mi pc tak mám ted z práce notebook tak si zvykám, omlouvám se předem za chby.

Nás ted čeká náročné období, zase mám samé semináře o víkendu začínám v Praze , ale jedem díky Bohu všichni máme to jko výlet už od pátku, tak doufám, že si to užijem.A v úterý už fičím sama směr Paříž, docela se bojím, zase letadlo. A tak to mám do půlky června.
Doufám, že to doma zvládnou.
Už jsem si naplánovala léto, hned začátkem července jedem na Batuv kanal, sami na lodi týden bez pc a mobilů, už se tak těším, uplně vypnem,hlavně to soužití s přírodou, vařit v kotlíku, no už se vidím za kormidlem.
A kam vyrážíte vy?

Tak jsem se vysnila a zpět do reality, v kuchyni mám džungli tak muísm, hezký den všem.
 Barča

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.5.09 20:24

Ahoj holky,
Janku soucítíme s vámi, at je maminka silná.

Demi to vůbec nevadí, hlavně at jste vy spokojeni.Mám už ji vpráci tak se každý den kochám.A myslím na Vás.

Všechny moc zdravím, nějak stále nestihám, odešel mi pc tak mám ted z práce notebook tak si zvykám, omlouvám se předem za chby.

Nás ted čeká náročné období, zase mám samé semináře o víkendu začínám v Praze , ale jedem díky Bohu všichni máme to jko výlet už od pátku, tak doufám, že si to užijem.A v úterý už fičím sama směr Paříž, docela se bojím, zase letadlo. A tak to mám do půlky června.
Doufám, že to doma zvládnou.
Už jsem si naplánovala léto, hned začátkem července jedem na Batuv kanal, sami na lodi týden bez pc a mobilů, už se tak těším, uplně vypnem,hlavně to soužití s přírodou, vařit v kotlíku, no už se vidím za kormidlem.
A kam vyrážíte vy?

Tak jsem se vysnila a zpět do reality, v kuchyni mám džungli tak muísm, hezký den všem.
 Barča

• Citovat
  • Upravit
5846
11.5.09 22:02

Ahoj,

Janku - :( - to je mi líto, myslím na tvoji mamku i na tebe, ať máš sílu být jí oporou.

Cirruso - co mimino - roste? (Měla jsem podobný problém u D., chodila jsem na injekce čehosi, a dobré - tedy až na ty nervy…)

Demi - už jste to překvapení strávili? Co rodina - už „se to ví“? Jinak měla bych tu taky ještě něco pidivěcí mít.

Barčo - ty máš ale živo :wink: . S tou školou nevím - prezentuje se navenek trochu jako studijně zaměřená, ale jako všude to bude spíš o konkrétní třídní učitelce. znám jednu paní tady, má syna s podobným problémem jako tvoje děvčata + ještě i zdravotní omezení, jednou jsme o tom víc mluvily a byla tu spokojená, že se šlo domluvit, ona měla realistické očekávání, ale nechtěla zvláštní školu, učitelé měli celkem pochopení, kluka zbytečně nestresovali - školu vychodil, je vyučený v oboru, který ho uživí, má koníčka, který ho baví, … chtěla jsem se jí poptat konkrétněji + i na jména učitelek, ke kterým by bylo dobré se dostat, ale nějak se míjíme - ale vedu to v patrnosti.

Majčus - přeju úspěšné stěhování. Vracíš se do práce v nemocnici?

Rafuško - a jak s prací? Taky nic nového - tedy pořád zkrácené týdny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
11.5.09 22:35

ahoj hoky, jaksi nebyl nálada psát- o tom jindy.

Janku - no napiš jak maminka, myslím, že smrt mámy nebo táty se prostě dotkne každého - bez ohledu jak dobrý život žili a na to jakou mají šanci vstoupit rovnýma nohama k Bohu. jistě mamince budeš oporou.
Se stavbou- prsotě jen zírám, jak jste rychlí :-)

Demi - jak jsem ti psala o Llevelyn, která dostala hodně věcí na mimčo. tak to platí, ráda se s tebou o oblečky rozdělí, má jich hodně a navíc je ve stejném termínu jako ty bohužel nebude potřebovat. Stačí jen říct, až budeš chtít ty věci a dohodnete se.

cirusso - jak je? blivno?

lamvinku - tedy ty máš zřejmě hodně náročnou práci - ale zas zní zajímavě, tak ať je víc toho pozitivního.

Gerberko - ahoj, napiš jak je s váma ;-)

Majčus - neužeň si hexenšůs z tahání beden a ať se rychle zabydlíte a byt se vám stane domovem.

janko - už jsme se tu viděly? nejak te neumím zařadit :nevim: skleroza je mocná.

tenhle týden bude krušný, dva dny budou mrmlu hlídat babičky- já bud trochu jezdit po čechách kvůli práci a ůůůbec se mi nechce.

Rafuško - jak to vypadá s adopcí? jsou nejaké informace o pořadí a nebo jste prostě ve fázi až se bude rozhodoat o rodičích pro konkrétní mimčo a budete vybráni? Hrozně se těším, až napíšeš, že se k vám miminko stěhuje.
 har.

EDIT: jeste jsem si vzpomnela k té zpovědi, jak nás prosila christabel at se vyjádříme a řekneme své zkušenosti. v posledních dnech jsem přemýšlela, která forma zpovědi by pro chris jako pro novokřtěnce byla nejlepší. Zvažovala jsem, že pokud nebudeš mít dlouhoobě šanci mít vlastního zpovědníka, který by ti byl i duchovním rádcem, tak by možná bylo lépe zaměřit se na formálnější „rychlou“ zpověď, která pro tebe bude i v budoucnu dostupná. Ona má své klady, už jen pro utříbení myšlenek a schopnost je bez obezliček formulovat. No leželo mi to x dnů v havně a nakonec jsem změnila názor.
takže ti doporučuji - budešli mít tu možnost, určitě se zkus domluvit na zpovědi, která bude neformálnější, spíš forma duchovního pohovoru - je to opravdu zážitek, pro „nováčka“ i snazší, uvolněnější (já mívala vždy trochu problém udržet se a neanalyhzovat své chyby a nehledat důvody proč jsem to udělala a že t ovlastně nebylo tak strašný .-) no tohle do zpovědi fakt nepatří :lol:
co vy ostatní byste doporučily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
13.5.09 16:35

Holky ahoj!
jen se hlásím, že žijeme, občas vás čtu u manžela na mobilu při kojení, ale k netu se skoro nedostanu. Navíc teď máme nějaké reklamační období. Mrví nám revitalizaci domu, tak kolem toho ještě s jedním chlapíkem z domu chodím (je tu sice 75 partají, všichni nadávají, ale nikdo nic neudělá :roll: , klasika, tak co by nemohla matka se třemi dětmi, že…), urguju i naše soukromé nedodělky a zmetky (musím tedy říct, že, Janku, ještě více obdivuji každého, kdo se rozhodne stavět, protože kvalita řemeslnictva a dělnictva je podle mých zkušeností šílená) a do toho ještě družstvo bez upozornění zrušilo naši internetovou a zároveň telefonní přípojku, takže jsme teď narychlo sháněli něco nového. Jako nechápu, platíme jim řádně a oni se prostě rozhodnou, že dál tu službu poskytovat nebudou a fik, hluchý telefon. Jsem nějaká naštvaná na všechno, strašně mě točí neslušnost a neprofesionalita a mám ji teď kolem sebe nějak moc. Manžel furt říká, ať se na to povznesu, ale mně přijde, že se pořád všichni povznášejí (každý jen před barákem nadává) a tím se nic nezmění, jako každý boj s větrnými mlýny je to značně frustrující.

Ad zpověď. Mám podobný názor jako ty, harpyje, je fajn mít duchovní vedení, horší je, že natrefit na spřízněnou duši je třeba pro mě dost problém, prootže mně by byl blízký nějaký intelektuál, který nezapomněl být chlapem, charismatik, ale zároveň realista, což je značně nedostatkové zboží. Mám alergii na takové ty sladké řeči, ale bohuel mnozí si tak předtavují zbožnost :? . jo a taky potřebuju při zpovědi trochu vedení, přísnost, ale takovou nějakou zdůvodněnou, ne poskytnout alibi, ale vysvětlit podstatu hříchu… jojo jsem fakt náročná. Momentálně pro mě nerealizovatelný ideál. popravdě se zpovědí sjem teď od té poslední, která ve mě nechala zatím nezpracované rozjitřeno, na štíru. Potřebovala bych se naučit onu rychlou variantu, o které jsi mluvila kdysi, jenže to by znamenalo, že budu důkladněji zpytovat doma :?

no, jsem teď duchovně i duševně hodně rozkmitaná, nespokojená a v souvidlosti s vším tím handrkováním (viz výše) nemůžu najít míru…
Nic. Píšu to v kalupu, Bětuška je nemocná (kašel, rýma, teplota, ale je hrozně hrozně hrozně ubečená), Míša už je ze školky, nemá to hlavu ani patu, tak odpusťte, že sjem to tu tak „zaplivala“… M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
13.5.09 18:19

Ahoj holky!
V pátek zase hrajeme divadlo (teda manžel hraje a já napovídám, ale už mě nebývá potřeba). Už se docela teším. Na neděli jsem pozvala svého týtu na oběd, slíbil mi, že přijede.

Harpyje , s adopcí se ni neděje. Jen víme to, že bychom měli letos to miminko dostat. Oni se totiž pro děti vybírají rodiče a ne rodičům děti. Můžeme jen čekat a doufat, že se pro nás brzo nějaké najde. Slibuju, že až to bude, ozvu se velmi rychle.
Maxíku , už jsme v práci každý den, ale za méně peněz. Prostě je krize a všem nám snížili platy o 15%. A pokud bychom chtěli protestovat, tak můžeme dostat výpověď. Mě přidali práce. Spolumajitel je letos podruhé na dovolené… Janeku , posílám upřímnou soustrast. Moc mě to mrzí, že hned dvakrát.. Cirruso , tak jak se daří? Moc věřím že jen a jen lépe.
Požehnaný den všem
Rafuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
13.5.09 21:49

Rafuško - jojo, jsem to asi napsala blbe, vím že se dětem hledají rodiče a ne naopak. a je to dobře. no tento rok. tak to už opravdu utíká. Takže vašemu miminku už pravděpodobně bije srdíčko.

maky - k té zpovědi - sestro :lol: dovol mi tě obejmout - podepisuju. včetně toho, že jsem ted se zpovědí rovněž na štíru :roll: jednoho, který by mi velmi vyhovoval i mám (není tedy charismatik ale na tom mi nesejde) ovšem máme spolu co dělat pracovně, tož do toho nejdu.
a trable s barákem ti nepreju, u nas taky vsichni melou ale neco udelat, to je horor. ale nastesti se vzdy par ochotnych najde. to u vás je to horší. tento tyden nam treba vykradli sklepy a kocarkarnu - ani nemluvit co se kolem toho musí vsechno udelat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
14.5.09 19:35

Zdravím vepolek.

Já jsem taky věřící. Můžu se přidat?

Četla sjem vás malinko dozadu - Demi, gratuluji :wink:

Bible21 - musím říct, že je mi dost nesympatický takový ten marketing okolo :oops: . Momentálně ji mám doma, ale z různých důvodů ji pořizovat spíš nebudem. Čekáme na něco jiného, co má vyjít, asi ten studijní překlad KMS. (je to nějaký studijní, tak to asi bude ono)
Na Novou Bibli Kralickou jsem se těšila, ale z tý Bible21 jsem taková rozpačitá, no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
14.5.09 20:27

noemni- nazdar! a vítej.

dnes mám jen prosbu. respektive vás chci upozornit na jednu diskuzi tady na emiminu: prosím mrkněte tam.
Je to o mamince z ukrajiny, kterou objevila jedna mamina tady odtud, diskuze je kratounká, přečtete si tech pár prispevku. ta mamminka má ted už krátce před porodem. díky lidem odtud i odjinud získala téměř celou výbavičku, jsou ale totálně bez penez - taky znám dobu kdy jsme byly dost bez penez, ale s nima se to nedá vůbec srovnat. proste je pro ni založený účet - transparentní, na kterem muzeme sledovat kolik se vybralo - potrebuje hlavne penize na porod, na vízum, + neco do začatku po porodu.
kdo máte chut a možnost přispet nebo vite o nekom kdo by mohl, bud napište té mose co zalozila diskuzi, ona vam učet da a nebo klidne i mně.

https://www.emimino.cz/modules.php?…

dobrou s kobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
15.5.09 09:54

Ahoj všem,

Harpy : pošli mi prosím to číslo účtu přes SZ. Díky. Jestli si na mě Llevlyn vzpomene, budu moc ráda za věcičky.

Rafuško: tak to ten rok už rychle uteče a maličkého se konečně dočkáte! To je krásná zpráva.

Noemmi: tebe znám, nepsala jsi nám kdysi do deníčku? :-)

Maxi: ale jo, proč bychom to nestrávili…

JaneK: vím, že teď na to asi nebudeš mít zrovna náladu, ale jestli si na mě vzpomeneš s tím kočárkem, bubu moc ráda. Snad bys mi mohla do galérky hodit nějaké foto a na ceně se také můžeme domluvit.

Zatím ještě raději moc neplánuju, zítra mám kontrolu na gyne, tak jsem zvědavá, jaký jsme udělali pokrok. Snad už bude srdíčko.

Kdo se včera večer díval na ČT2 na Ivetku (zjevení P.Marie, Litmanová)? Bylo to moc krásné! Musím říct, že je to statečná, upřímná holka, a svým svědectvím nemám pocit, že by lhala.

Demi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová