Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
574
23.3.09 18:41

KŘESŤANSKÉ JESLIČKY - diskuse

Ahoj holky!
K mému návrhu na založení diskuse, pro pokec a aktuality, a ponechání deníčků na tématické věci, se nikdo nevyjádřil, tak jsem si řekla „inu co“ :wink: a demokraticky ji založila. Jdu to napsat ještě do deníčku, snad se tu najdem. Když se neujme, neujme, každopádně je tu. Pro Harpyjku to bude překvápko, až se vrátí z duchovního cvičení 8) a Rafuska bude mít přehled o dětech, viz metry.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
574
23.3.09 18:47

Pořád říkám, že se děti nemají podceňovat. Jak jsem psala předch chviličkou, že nemám co dělat, tak už mám 8) . Matouš vřeští jak siréna. Nechám PC ještě chvíli puštěné, jetsli nějaká náhodou nenakouknete. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
23.3.09 19:13

Ahoj Maky, já jsem tu :lol:
Také jsem se nevyjádřila, v zá:,–(ě nemám nic proti, i když přece jen Jesličky přijdou trošku o jeden ze svých účelů, protože články si četlo více lidí, nejen členky deníčku.
Ale to říká ta pravá, já jsem v psaní deníčků nikdy nevynikala, že :lol:
Takže jak říkáš, uvidíme, jak se to ujme :lol:
A metříky:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
23.3.09 19:44

ahojky holky snad si na mě ještě pamatujete, vím, že jsem se příšerně dlouho neozvala, aledeníčky jsem číst stíhala, bohužel už ne odpovědi a povídání. k počítači se nedostanu tak často a diskuze je fakt prima nápad. Teď u posledního deníčku jsem si přečetla, že má Demi nějaké vážné problémi s Danečkem CO SE DĚJE? prosím zasvěťte mě. A teď proč jsem se tak dlouho neozvala, no tak jednak jsem nám scháněla bydlení což se povedlo a hned jak se trochu oteplí stěhujeme se do svého, pak jak už jsem psala se dostanu k počítači jen opravdu zřídka a jenom na chvilku, takže přečíst si deníček, bylo možné, ale komentáře, nebo dokonce napsat, jsem opravdu nestihla, u nás v rodině je totiž o internet velký zájem a každý má přesně vyměřený čas z toho já asi tak 30 minut na týden, neb nehraji žádné hry :roll: tak se všechny opatrujte, zdraví Majčás a tříletý Vítek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
23.3.09 19:49

no ahooooj :-)

maky jsi skvelá, musím letět ale nakouknu .

Majčus tebe moc zdravím . hodne často na tebe myslím, kam ses ztratila a jestli se máš dobře. napíšu později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
23.3.09 21:13

HArpyje, taková jsem já :D 8)

Majčus, ahoooj! Třicet minut týdně, no tak to chápem :wink: . Co Víteček, jak roste? A s kým, že se to dělíš o PC? :D

Chris, no tak to pozooor, já neodpískávám deníček, spíš mi jen opravdu přijde praktičtější diskuse, třeba i kvůli možnosti cistací… Ale i tak bych chtěla občas, třeba jednou za měsíc dva napsat i deníček, tedy nejen já, samo…

Taky si říkám, že by se mohl snadněji přidat někdo nový, deníček působí, na mě, tak uzavřeně. Šak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
23.3.09 21:25

Ad křest. Bylo to moc fajn. Děkan byl docela v pohodě, tedy žádné velké duchovno :cry: , ale docela takové rodinné. Matouš byl vzorňas, odřval si to už ráno, protože nebyl vystrčen v danou hodinu do kočáru, když už se konečně nastrojen dočkal, usnul, prospal celý obřad, pak byl zas strčen do kočáru, zaparkován v pidisalonku vedle našeho salonku, kde jsem na něj otevřela okno a šla se bavit. Nechtěla jsem tomu věřit, ale on spal a spal a spal, ve tři jsme odcházeli a on se probudil až doma po víc než pěti hodinách bez koja! To nevydrží ani v noci, bohužel. Aby to nebylo tak idylické, o řvací vložku se postarala Bety, která nejprve nevěděla, jetsli má sedět s babičkou v lavici nebo s námi vepředu, pak začala nabírat a nakonec spustiůla tyrádu. M.maminka ji chtěla odvést , tak začala vyloženě hysterák, a babi, nevím proč, se poté rozhodla, že ji přivede zas zpět, takže jsme měli řvací vložku prodlouženou o jeden příchod a odchod, zřejmě, pro ty, kteří by si toho najednou nevšimli. Ale jsem už otrlá, ani mi to nějak nevadilo. V restauraci už byla ok, blbli tam se sestřenicí, bratrancem, třemi dětmi Míšového kmotra a dcerou svojí kmotry :) , užili jsme si to. Fakt to bylo super, celá rodina, všichni kmotři a kmotřičky, jejich děti…tak velkou jsme neměli ani svatbu…

Není v aktualitách napsáno, že emimino je na novém serveru, ale mě to pořád šlape dost pomalu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
23.3.09 21:31

Chtěla jsem si vypnout automatické připojování podpisu a místo toho mi metry nefungují i když je připojím, tak nevím, kde udělali soudruzi chybu… :roll:

KOnčím samomluvu a jdu pomalu spát, Matouš, stejně jako jeho sourozenci, nepovažuje za nutné do cca 2 let v noci moc spát :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
24.3.09 10:51

no schvalne zkusim zapnout metr, jeslti se zobrazi

Která ted planujete mimco, když se říká, že do nového „domu“ nové dítě :lol: ?

maky popis křtu jsi zvladla na jedničku. musela jsem si skoro nakreslit graf, abych rozklíčovala ty kmotřence a kmotry :)

lamvinku . no já vím :oops: on mrmla táta říct ještě uvědoměle neumí, je to prostě jeho oblíbený zvuk, říká ho na všechno, ale je fakt dobrý, když muž přijde domů, tak synek vším bouchne a úprkem se plazí ke dveřím a tohoto výská tátatátatátatáta. Mě tak kupodivu nevítá.
Je hezký , jak s detma prožíváte postní dobu a vubec nechápu jak to stíháš.

Gerberko - snad se ti podaří tuhle diskuzi objevit - tedy pevně doufám. (to je blbina psát to sem :roll: )

majčus - no tak to je tedy dobrá zpráva! a ka mse stěhujete, někde poblíž současného nebo ?? s tím internetem u vás koukám nepanuje moc spravedlnosti - že bys třeba jesličky vyhlásila za pařanskou hru a vyžadovala na ni tak dve hodiny týdně extra?
 har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
24.3.09 12:40

Zdar!
Právě jsem se vrátila z putování po optikách. Vybrat si brýle, to je pro mě nadlidský úkol, to je jak s botama, když je potřebuju k sukni, ke kalhotám, neutrální barvy, ke všemu a ještě aby moc nestály :roll: Pak se divím, že ve všech vypadám podobně (tedy brýlích). Přitom se mi líbí, když má někdo výrazný kousek, jenže ti co takové kousky vlastní, zřejmě nevlastní jen jedny brýle, jak já. No, nebudu si stěžovat. Nakonec jsme vybrala, docela i přijatelná cena, tak mě pro změnu odrovnala cela skel, ufff. Konec plaču, jdu něco robit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
24.3.09 14:09

Tak jsem vás úspěšně našla (to už včera, ale zaseklo se nejdřív emimino a pak celý net - nám to tu funguje fakt podle větru).

Za sebe jsem sobecky taky pro diskuzi na běžné plky + občas tematický deníček - diskuze mi přijdou přehlednější a i se mi načítají o něco rychleji, deníček občas vůbec nebo bez komentářů a tak :roll: .

Majčus - koukám, že je k tobě rodina „štědrá“, co se času u PC týče. Jak jinak? Chodíš už do práce nebo jsi stále na MD (vidím, že Vítek zatím docela povyrostl)?

Maky - křest fajný, snad jsi nečekala, že všechny tři děti budou vzorné :lol: ?
Optik mě čeká zítra 8) . Brýle jsem kupovala před 2. porodem - s jasným požadavkem na odolné pevné kovové ne „zlaté“ brýle s obdélníkovými rámečky a cenou do 1700,– jsem obešla několik optik, v jedné mi ukázala paní regál s kulatými a oválnými zlatými obroučkami od 2500 výše a tvářila se dost dotčeně, že nee, ve druhém mi vynadali, že jim kolečky golfek špiním koberec, tak jsem zas vyplula a vybrala jsem až ve třetím, kde paní pochopila co chci a snesla i kňučícího Dalka - z brýlí mi před pár měsíci Haňa udělala koloběžku - roztáhla je úplně doplacata včetně nožiček, šly srovnat 8O 8O , ovšem minulý týden přidala i rotační pohyb, letěl i šroubek a ten tam bez brýlí nedám…

Nic, musím, snad zas večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
24.3.09 23:45

Hoja , ahoja
jsem vás konečně dohnala.
Maky supr, že diskuze je. V deníčky doufám i nadále , dle nápadu za měsíc dva . Ty jo, vy už máte i po křtu ? To rychle uteklo… blahopřeju.
No obdivuju,že máš na ty řevy nervy. Já už bych asi ..... Malej se nám od těch hor tak nějak víc rozkecává a rozkecává, nahlas a jasně. Tuhle neděli jsme po hoooooooodně dloooouuuhé době přišli včas VaFi se rozhlíd a prej „faláž nééni, pan faláž nééni“ , no hned o nás věděl celý kostel :roll: a k farářově absenci - ještě seděl ve zpovědnici. Tak brzo jsme přišli.
Majčus zdravím , to je fajn, že ještě žiješ :lol: a žes i nahlídla a četla deníčky. No s tím časem u PC s takovým houfem pubertálních sourozenců to chápu, zkus Maxíkem navrhovanou fintu a uváděj nás jako akční hru :P
Harpyji chci ještě pochválit Ondráška - já byla hodně dlouho tátatáta :wink: no a chození či stoj ? super !

A proč nemám tolik času? mám něco jako 4.dítko - totiž kocouře.(on asi bude do nového domu , nové dítko :lol: ) Minulý týden jsem s ním musela já k vetdr. na tu kastraci a tak jsem týden opečovávala mazánka v teple kotelny. Manža už žárlil, že jsem víc s kocuřem než … víte kde :oops: :roll: no někdo se o tu němou tvář postarat musí. Tak přes net řeším a tahám rady i z Rafušky a ráda bych vše o kocouřích věděla i od Maxíka díky :wink:
Brejlovci - :D ju ju brýle už mám týden nové. No výběr trval nad dobu únosnou trpělivosti mého muže neb si vybíral taky. Kačky jsem špárovala od loňska a vrazila do toho vše co mi dali k 35.. Výsledek černé kovové s červenýma kovo hokejkama za uši crissxcross za 1700,– + ta skla :evil: drahá . A ještě si nemůžu zvyknout na užší výhled :?
novinka Dnes ve 3hod. odpo nám přijel požehnat a pokropit pozemek děkan. Aby se stavba dařila, nikomu se nic nestalo a jednou se nám tam dobře bydlelo. Nevím ze kterého lekcionáře to měl, ale moc se mi líbilo čtení i žalm. Neznáte některá ? Jen si pamatuju,ž e to byl něčí 1.list a žalm jako … kéž nám Bůh (určo nebylo Hospodin) staví dům.....
hoďku před tím začalo bouřit normálně hromy, kroupy…, na požehnání nic - slunko a jen co sedl děkan do auta a odjel zas kroupy, dokonce i blesky první „jarní“ bouřka. BTW kroupy byly i v Soběšovicích, ale tu se to pak proměnilo a venku je zase regulérních 5cm sněhu :x mám pocit , že ke kopání nějakých základů se nedostanem
 Jana

:oops: jak se do diskuzí dají vkládat fotky ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3756
25.3.09 12:02

Ahoj holky,

tak vás taky pomalu dobíhám… úplně oddychuju, ale už jsem tu :D

HARPYJE - tak jsem to našla, to jsem dobrá, což? :wink:

MAKY - to byl dobrý nápad založit Jesličky jako diskuzi - pro mě z mnoha důvodů. Jedním z nich je ten, že takhle si troufám psát trochu víc osobních věcí než do komentářů do deníků hned na úvodní stránce. Vím, že jsem o nás vlastně už vůbec nepsala…taky se mi ty komentáře psaly špatně, pořád otevírat ta dvě okna a přeskakovat, nevím…mít za zády dva řádící raubíře… Ale jak říkáte ostatní - uvidíme, jak se to zde ujme, zatím to vypadá nadějně!! 8)

Tak vy už máte za sebou křest Matouška, no a vidíš jak byl hodný, že to celé prospal! My jedeme na křtiny tuto sobotu - bráchové malé do Prahy, už jenom z té cesty po D1 mě jímá děs a hrůza…no, co naděláme, snad to přežijeme ve zdraví, ten samý den se vracíme zpátky. :(

Víme, jak Demi psala, že se odmlčí a ty důvody a tak dále…ale přece jenom kdyby se některé z vás ozvala s nějakými zprávami, tak je sem písněte, abychom o nich věděli. Myslím, že na mě měla taky číslo na mobil a občas mi napsala, tak bych vám to sem taky napsala, kdyby se ozvala. Patří přece jenom stále k nám - i když bohužel teď musí soustředit veškerou sílu na Daníka - to je úplně pochopitelné. ¨

No, my si jinak žijeme celkem v pohodě, zimu jsme přestáli vlastně úplně bez nemocí, až teď minulý týden jsme byli všichni nachlazení. Už se těšíme na jaro, ale to už asi všichni.

Tak zatím pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
25.3.09 18:38

Janku, ty trénuješ s Cukříkem na čtvrté dítě :wink: ? Ad vkládání. Fotky bys asi musela mít nejdřív někde na netu, a pak prostřednictvím img jí vložit.

Gerberko, šikulka :D . Taky mi přijde, že tu se člověk spíš rozkecá. S D1
držím palce, obavy znám, jezdíme občas k rodičům do Prahy a taky se vždycky modlím, aby nebyla nějaké bouračka, kolona… Neboj, určitě to bude dobré.

Maxiku, bylo nás tam požehnaně, takže graf je na místě 8)

My jsme zas nějací nachcípaní, ach jo. Nejdřív s tím přišel M. a protože sjou tu naši, nemůžu ho izolovat v „hostovském“pokoji, takže dneska už regulérně nudlím i já, navíc cosi cítím na hrudi, tak jen doufám, že se to nerozjede v něco většího, hl. kvůli Matoušovi. To už je na hlavu!

Jdu předělávat podpisy, ale furt mi to píše, že je to dlouhé, tak nevím. Minule sjem kvůli tomu psala Lesině, ta to nastavila, ale jak jsem vypla podpis, tak se to celé potento, ale já nechci mít všude podpisy :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
25.3.09 19:58

Ahoj holky tak se hlásíme taky jsme jesličky nalezli.
Koukám, že Maky vydatně vykecává jak ty to děláš?
Jo s tou postní dobou t není vždy tak růžové, dneska jsme si sedli všichni v obýváku a povídlai o dnešním ,dni až mě to mile překvapilo, že nám to vyšlo samo neplánovaně.Pak ještě modlitba, ale pohádku už četl jen tatka.Já už zase makačenko, mám zase náročný týden a příštý bude horší.Letím do Amsterdamu na služebku, tak se děsím jak to zvládnu já a jak to zvládne manžel s dětmi.
Mám pocit že se p. učitelka u terezky zbláznila mají ted denně dvě písemky a zkoušení, vůbec to nestíháme.Moc mě to mrzí, protože jsme z toho s Terezkou neštastné, nedá se jí toho tolik do hlavičky nasoukat.Paní učitelka se chystá na plánovanou operaci a myslí, si že děti se strhají.Docela mě to štve.Protože pak je doma husto, když to hlava nebere, musím ji budit po páté ráno, aby jsme vše opakovali.
je to na kokos.

Maxíku gratuluji ke koloběžce naše Zuzi to dělá se všemi slunečními brýlemi.Moje brýle mi taky zkoušela a já je tak dobře schovala před ní i před sebou.Takže mžourám jako slepýš.

Janku tak posvěceno vodou i kroupama co?Neboj snad se brzy oteplí.

Všem Ahoj Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová